Wat kunnen we doen in de kerstvakantie?

kinderen kerstvakantie

We leven in een gekke tijd, daar zijn we het allemaal wel over eens toch? De feestdagen komen eraan en persoonlijk vind ik dat altijd een heerlijke periode. De sfeer en de gezelligheid, het zal dit jaar anno 2020, allemaal een beetje anders gaan. De grote vraag is dan ook niet perse wat gaan we doen, maar wat kunnen we doen in de kerstvakantie? Ik zal een poging doen om ideeën te opperen voor de komende kerstvakantie. Fantaseren kan altijd! 

Samen de keuken in en lekker eten

In december wordt de CupCakeCup altijd uitgezonden en mijn kinderen vinden dat een fantastisch programma. Het brengt ze altijd ook echt op ideeën om zelf de keuken in te duiken en lekker te gaan bakken. Ik hou ze niet tegen, want naast dat er vaak iets lekkers uit voortkomt, is het ook ontzettend leerzaam voor ze. Want een recept opvolgen, is een prima lesje begrijpend lezen.

Maar samen de keuken in en samen bakken is natuurlijk niet alleen voor kinderen die kunnen lezen, ook een peuter en kleuter kunnen prima helpen bij het bakken van bijvoorbeeld kerstkoekjes bakken en versieren. Wat ook leuk is, is om samen een kerstdiner te verzinnen en bereiden. Zolang je je eisen en verwachtingen een beetje laag houdt, is het voor iedereen leuk. Kijk maar eens tussen deze leuke en makkelijke kersthapjes voor kinderen.

Ravotten in de natuur

Hoewel we deze kerstvakantie in een lockdown zitten, alle musea, zwembaden, binnenspeelplaatsen, enzovoorts gesloten zijn, kunnen we nog wel lekker de natuur in. Denk aan een wandeling maken in het bos of op het strand. De temperaturen laten het toe en mocht het kouder worden, dan kun je je er ook naar kleden. Je moet er alleen even voor zorgen dat er bij thuiskomst warme chocolademelk met slagroom klaarstaat, maar dan is de beleving toch redelijk compleet?

Samen chillen en bankhangen

Samen chillen en bankhangen is toch wel één van mijn favoriete bezigheden in de kerstvakantie. En met al die streaming diensten van tegenwoordig, kun je een complete kerstvakantie marathon houden. Onze aanrader is Disney+ waar je nu de live-action van Mulan kunt kijken, maar ook andere toffe films als Frozen, Star Wars, Marvel en mijn kinderen zijn de laatste tijd helemaal fan van Descendants. Disney+ kost €6,99 per maand en is maandelijks opzegbaar, of je kiest €69.99 per jaar waarmee je 15% voordeliger uit bent. Abonneren kan hier >>

Wellicht is dit ook hét moment om een spelcomputer aan te schaffen. De Nintendo Switch ie een fijne spelcomputer voor kleinere kinderen en daarom een aanrader voor jonge gezinnen. Hier kun je namelijk alle Super Mario spellen op spelen. Zijn je kinderen toe aan wat meer uitdaging, dan zou je een XBox of Playstation kunnen overwegen. Er is net een nieuwe Playstation uit (welke nergens verkrijgbaar is), maar om te beginnen kun je eerst voor de oude versie gaan. Bekijk en vergelijk de consoles hier >>

Knutselen en freubelen

Je hoeft echt geen Pinterest perfecte knutselmoeder te zijn om lekker te kunnen freubelen met je kinderen. Het gaat om het proces, niet om het eindresultaat. Zolang je dat in je achterhoofd houdt, is het hartstikke leuk om samen te knutselen.

Hier een paar voorbeelden om te maken in de kerstvakantie;

Spelletjes spelen

Wat ook echt een kerstvakantie activiteit is, is natuurlijk spelletjes spelen. We hebben de welbekende gezelschapsspelletjes voor het hele gezin, maar ook spelletjes binnen voor kinderen die hun energie kwijt moeten. En voor nog meer uitdaging heb ik hier 21 spelletjes binnen voor kinderen tussen 8 – 12 jaar uitgeschreven.

Mochten jullie je nu nog vervelen, dan heb ik hier ook nog 75 ideeën voor kinderactiviteiten binnen. En als dat niet voldoende is, dan begin je maar weer bij puntje één.

Of je zoekt het maar uit.

Fijne kerstvakantie!

Previous ArticleNext Article