Paraplu knutselen van papier

Bij de lente denk je misschien vooral aan bloemetjes, bijtjes en aan het zonnetje, maar in Nederland heb je in de lente toch regelmatig een paraplu nodig. Daarom hoort een paraplu knutselen ook echt bij dit seizoen. Ik kwam deze paraplu van papier tegen en dat leek me een toffe knutsel om te delen! Een paraplu knutselen van papier ziet er misschien ingewikkeld uit, maar ik kan verklappen, het is helemaal niet moeilijk.

Dus als je op zoek bent naar een leuke en originele lenteknutsel, dan ben je hier op het juiste adres! Ik leg je stap voor stap uit hoe je deze paraplu van papier kunt maken.

papier

Om te beginnen heb je cirkels van papier nodig. Deze cirkels kun je kant en klaar kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook gemakkelijk zelf knippen. Voor het maken van een paraplu heb je ongeveer 10 cirkels nodig. Ik vond het zelf wel leuk om verschillende kleuren te gebruiken. Maar je kunt ook een paraplu in één kleur maken. Dat moet je helemaal zelf weten!

Wanneer je de cirkels hebt, dan vouw je ze allemaal dubbel. Dat doe je nog een keer, zodat ze allemaal in een 1/4 pizza punt gevouwen zijn. Nu smeer je op de tweede vouw een beetje lijm.

papier

Nu moet je even opletten! Dit lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Je legt twee pizza puntjes tegen elkaar aan en ook daar smeer je op de rand een beetje lijm. Dit doe je met al je pizza puntjes totdat je open kunt vouwen en er een paraplu van kunt maken. Voordat je de laatste twee aan elkaar vastplakt, plak je er een stukje chenille draad tussen. Als laatste maak je hem helemaal rond en klaar is je paraplu van papier!

Eventueel kun je nog een paar regendruppels aan je paraplu plakken.

Op zoek naar knutsel inspiratie? Leuk als je Voormijnkleintje.nl op Instagram volgt!

Previous ArticleNext Article