De leukste kerstknutsels met ijsstokjes

kind knutselen kerst

De kerstvakantie staat voor de deur en daarom is het hoog tijd om de kerstknutsels eens even flink uit te stallen. Door de jaren heen hebben we genoeg knutselwerken in het thema kerst bij elkaar verzameld. Maar als je het mijn kinderen vraagt, is er natuurlijk altijd plek voor nieuwe kerstknutsels. En stiekem vind ik dat helemaal niet erg. Knutselen met de kinderen is, in deze toch wel hectische periode, echt even ontspannen. Misschien kun je wel wat inspiratie gebruiken en om je aan ideeën te helpen, laten we in dit artikel zien wat je allemaal met ijsstokjes in het kerst thema kunt maken. 

Knutselen met ijsstokjes is hier sowieso één favorieten. Het is makkelijk knutselmateriaal, waar je leuke kerst dingetjes van maken kunt. Als decoratie in de boom, maar ook als tafeldecoratie of gewoon een leuke kerstknutsel om aan opa en oma te geven. Kortom, je kunt er alle kanten mee op.

De kerstboom van ijsstokjes

Een kerstboom kun je heel gemakkelijk knutselen met ijsstokjes. Alles wat je hoef te doen is een driehoekje maken van de ijsstokjes en versieren naar eigen inzicht. Zo kun je de kerstboom heel subtiel houden door er enkel een glitter draadje omheen te draaien. Maar het kan ook uitbundiger door het boompje van ijsstokjes met een bolletje wol te bedekken. Knoopjes, pomponbolletjes, glitters, verzin het maar! Het is allemaal leuk materiaal om mee te knutselen.

kerstknutselen

kerstboom knutselen

Kerstengeltje knutselen

Dit kerstengeltje is wel een heel originele knutsel! Super leuk om te maken met de kinderen en niet moeilijk. Per kerstengel heb je drie ijsstokjes nodig, twee witte chenilledraadjes, een stukje glitterdraad en lijm. Oh ja en een pennetje om de oogjes en het mondje van de kerstengel te tekenen. De ijsstokjes plak je zo aan elkaar vast dat het lijkt alsof het ijsstokje vleugeltjes heeft. Je wikkelt het witte chenilledraad om de ijsstokjes heen. Je kunt hiervoor ook witte wol of wit crepepapier gebruiken, wees creatief! Dan alleen de afwerking nog en voila, de kerstengel is geknutseld.

kerstknutsel engel

Rudolf the rednose reindeer

Aan deze kerstknutsel ben je echt even lekker bezig. En het leuke eraan is dat je deze Rudolf the rednose reindeer helemaal tot eigen kunstwerk kunt maken. Wij hebben papieren filigraan gebruikt in deze kerstknutsel, maar dat kun je natuurlijk ook vervangen voor pompon bolletjes en takjes. Als basis heb je in ieder geval een driehoek van ijsstokjes nodig om deze leuke kerstknutsel te maken.

kerst knutselen

Kerststerren knutselen

Kerststerren kunnen met ijsstokjes op verschillende manieren gemaakt worden. Wij hebben twee voorbeelden voor je gemaakt. Beide zijn vrij simpel, hoewel de eerste wel even puzzelen was om de puntjes van de ster gelijk te krijgen. Glitters zijn natuurlijk een fantastische combinatie met sterren. Je kunt de ijsstokjes ook gewoon geel schilderen, lekker simpel en toch leuk. Al met al is dit een superleuke knutsel om in de kerstboom te hangen.

kerstknutsel

kerstknutselen

kerstknutselen

kerstknutselen

Kerstfiguren maken

Een kerstman, rendier, kerstengel, sneeuwpop en natuurlijk de elf. Het zijn allemaal leuke kerstfiguren die je met ijsstokjes kunt knutselen. Ook hier hebben we een paar voorbeelden van gemaakt, maar wees vooral creatief om je eigen invulling te geven aan het knutselen van kerstfiguren.

knutselen ijsstokjes

knutselen kerstfiguren

knutselen ijsstokjes

kerstengel knutselen

kerstknutselen kind

knutselen kerst

Kijk hier voor nog meer kerst knutsel ideeën.


knutselen kerst

Previous ArticleNext Article