De Baai van de Somme met kinderen

zeehonden spotten frankrijk

De Baai van de Somme mag zich rekenen tot één van de mooiste baaien ter wereld. Een baai waar je in de ochtend met paard en wagen over het strand kunt rijden en binnen no-time gebeurt er een bijzonder natuurlijk tafereel (eb en vloed), waardoor je in de middag de zee in plonsen kan. Baai van de Somme is werkelijk een prachtig stukje ongerepte natuur, waar je als ouder maar ook als kind in de vakantie van genieten kan. Of je nou op zoek bent naar een leuke camping in deze streek, of een mooi vakantiehuis, het is er allemaal te vinden. Afgelopen zomer zijn we daar geweest en hebben we zelf dit mooie stukje Frankrijk kunnen ontdekken. En dit zijn de leukste bezienswaardigheden, activiteiten en accommodaties (campings en vakantiehuizen) van de Baai van de Somme (Baie de Somme) met kinderen.

Zeehondjes spotten

De baai van de Somme is zo bijzonder omdat er een kolonie zeehonden leeft. Deze kun je spotten tijdens een speciaal uitgezette wandelroute over de baai, maar een aanrader is om dit met een paard (en wagen) te doen, heel gaaf! Wat kinderen ook leuk vinden is de zeehonden vanaf het water (met een boot) te spotten. 

Le Crotoy

le crotoy baai somme

De Baai heeft aan de ene kant zijn vissersstadje Le Crotoy en aan de andere kant zijn middeleeuwse stadje Saint-Valery-sur-Somme. Le Crotoy heeft een prachtig zandstrand, pittoreske gebouwen en vele restaurantjes waar je uitaard vis kunt eten.

Saint Valery sur Somme

Saint Valery sur Somme

Tussen de oude stadsmuren en de stadspoort, waan je  je echt even terug in de middeleeuwen. Maar een wandeling over de mooie boulevard mag niet ontbreken. Saint Valery sur Somme is een stadje waar je echt even dat Franse vakantiegevoel krijgt.

Château de Régnière-Ecluse

Wanneer ik aan Frankrijk denk, denk ik aan kastelen bezoeken. Dat zullen mijn kinderen later ook denken, want ieder jaar bezoeken we wel één of meerdere kasteeltjes in de vakantie. Château de Régnière-Ecluse is te bezoeken wanneer je in het Baie de Somme gebied verblijft.

Stoomtrein Le Crotoy – Saint Valery Sur Somme

trein baai de somme

In Le Crotoy of in Saint Valery sur Somme kun je een rit met de stoomtrein maken. Je gaat dan van de ene stad naar de andere en weer terug. Een leuke en andere manier om het gebied te verkennen, de trein rijdt namelijk door het prachtige landschap van de Vallée de la Somme, dat is overigens vooral leuk voor de ouders. De kinderen zijn voornamelijk geïnteresseerd in het begin- en eindstation.

Campings in de Baai van de Somme

Wanneer je op zoek bent naar rustige campings zonder hysterische animatie, dan is de Baai van de Somme het juiste gebied dat je zoekt. Dit is namelijk een stukje Frankrijk waar de rust nog vanzelfsprekend is.

Aanraders zijn:

  • Camping La Ferme de Mayocq, een boerencamping die tussen de weilanden ligt. Je kampeert hier vrijwel letterlijk tussen de koeien.
  • Camping Les Marguerites, een kleine, gezellige camping en staan bekend om de zeer vriendelijke eigenaren.
  • Camping Les Aubépines, de camping waar we afgelopen zomer verbleven. Lees hier onze ervaringen.
  • Camping Le Picardy, deze camping ligt op 2 km van Saint-Valery-sur-Somme en is een prima basis om het gebied te verkennen.
  • Een authentieke vakantiewoning aan de kust.
  • Een gaaf vakantiehuis in de duinen.

Al met al is de Baai van de Somme een geweldig stukje Frankrijk om te ontdekken met kinderen. Een prachtige omgeving, twee uurtjes van Parijs en slechts vijf uur rijden vanaf Utrecht. Hierdoor is de Baai van de Somme ook prima te doen als weekendje weg of als tussenstop wanneer je doorreist naar je Sûnelia camping in het zuiden van Frankrijk.

Afbeeldingen Baie de Somme via Shutterstock

Previous ArticleNext Article