Ideeën voor kerstkoekjes bakken en versieren

kerstkoekjes

Dé activiteit voor de kerstvakantie is voor kinderen natuurlijk kerstkoekjes bakken en versieren. Want wanneer je de heerlijke geur van verse kerstkoekjes ruikt en je keuken compleet ontploft is, dan weet je… het is bijna kerst! Oké, niet iedere moeder is ervoor weggelegd om met de kinderen kerstkoekjes te bakken, maar over het algemeen zijn ze toch best gemakkelijk te maken. En de creativiteit die tijdens het versieren van de kerstkoekjes loskomt, is prachtig om te zien. Om je een beetje op weg te helpen en voor als je het kerst knutselen zat bent, hebben we hier wat ideeën voor het bakken en vooral het versieren van kerstkoekjes. 

Eenvoudig recept voor kerstkoekjes

We beginnen natuurlijk bij het recept voor kerstkoekjes. Het recept voor kerstkoekjes kun je heel eenvoudig houden, aangezien je er nog allerlei versiering aan gaat toevoegen. Geloof ons, de kinderen komen geen suiker en kleurstoffen te kort.

  • 200 gram bloem
  • 75 gram kristalsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram (room)boter
  • Eventueel koek- en speculaas kruiden

Je begint met het mixen van de suiker en het boter. Vervolgens mix je de bloem, kristalsuiker, vanillesuiker, eidooier en de eventuele koek- en speculaas kruiden erdoorheen. Blijf kneden tot je een gladde bal van koekjesdeeg krijgt. Deze rol je uit met de deegroller. Tip: gebruik wat bloem zodat het deeg niet aan je roller blijft plakken. Wanneer het deeg plat is, kun je de vormpjes voor de kerstkoekjes gaan maken.

De koekjes bak je +- 15 minuten in een over op 175 graden.

Zo eenvoudig is het!

Kerstkoekjes met glazuur

Vaak versier je de kerstkoekjes met glazuur. Ook glazuur kun je heel eenvoudig zelf maken. Hier heb je poedersuiker en water voor nodig. Om niet in één keer een hele pot poedersuiker leeg te maken, begin je met 100 gram poedersuiker en 1/2 eetlepel water. Dit roer je goed door elkaar tot je een glad papje krijgt. Dit is het glazuur. Het papje is nu wit, maar met eetbaar kleurstof kun je het glazuur de kleur maken die je zelf wil.

Kerstkoekjes bakken en versieren

Na het bakken van de kerstkoekjes, kun je de kerstkoekjes gaan versieren. Hier de leukste ideeën voor het versieren van de kerstkoekjes.

Rendier kerstkoekjes

Door zarzamora
Door zarzamora

Deze kerstkoekjes zijn eigenlijk heel eenvoudig, maar zien er zo tof uit! Je bakt rondvormige koekjes en met de eenvoudige versiering maak je er rendieren met een roodneusje van.

Sneeuwpop kerstkoekjes

kerstkoekjes bakken
Door Anastasia_Panait

Deze kerstkoekjes zullen de kinderen ook fantastisch vinden om te maken. Je hebt wit glazuur en marshmallows nodig. De verdere decoratie kun je het beste met eetbare stiften tekenen.

Peperkoek mannetje op z’n kop

ideeen kerstkoekjes
Door Bogdan Sonjachnyj

Wanneer je het vormpje van een peperkoek mannetje gebruikt voor je kerstkoekjes, kun je er ook dit leuke rendiertje van maken. Het is namelijk een peperkoek mannetje op z’n kop! Met wit glazuur kun je het kerstkoekje versieren.

Kleurrijke kerstkoekjes versieren

kerstkoekjes bakken
Door Zharinova Marina

Dit is toch wel kerstkoekjes versieren voor gevorderden. Maar mooi zijn ze wel!

Kerstman kerstkoekjes

ster kerstkoekjes
Door Anastasia_Panait

Deze kerststerren die omgetoverd zijn tot kerstmannetjes zijn ook zo leuk om te maken met kinderen. Je kunt de sterren versieren met wit glazuur, rode smarties als neus en rode spikkels voor het kerstmutsje.

Kerstmannetjes met mondkapjes

kerstkoekjes bakken
Door Elena Shashkina

Dit is een typerend kerstkoekje voor het afgelopen jaar.

Kerstkoekjes stapelen

kerstkoekjes bakken
Door Nataliya Peregudova

Dit is ook een hele leuke manier om de kerstkoekjes te versieren. Het zijn sterren van verschillende maten, die je op elkaar stapelt.

kerstkoekjes bakken
Door Anastasia_Panait

De variant voor kinderen. Deze gestapelde kerstkoekjes zijn iets gemakkelijker dan de kerstkoekjes boom hierboven.

Eenvoudige kersthuisjes

kerstkoekjes bakken
Door Elena Schweitzer

Deze peperkoek huisjes zijn misschien eenvoudig, maar kinderen vinden het ontzettend leuk om te maken en te versieren. En, je hoeft hier geen kerstkoekjes voor te bakken, je kunt gewoon kant en klare biscuitjes gebruiken.

Chocolade kerstkoekjes

kerstkoekje simpel
Door Volha Zvonik

Ga je kerstkoekjes bakken met peuters, dan zijn dit de meest ideale kerstkoekjes om te bakken. Ze zijn simpel, maar wel in de kleuren van kerst.

Kerstman koek

kerstkoek bakken
Door ShineTerra

Heb je alle kerstkoekjes van hierboven al een keer gebakken en versiert? Dan kun je gaan voor deze mega kerstman koek. Een leuk project om samen met de kinderen te maken in de kerstvakantie.


kerstkoekjes bakken en versieren

Afbeeldingen kerstkoekjes: Shutterstock

Previous ArticleNext Article