Groep 5 en 6; dit zijn de leukste kinderfeestje ideeën!

groep 5 en 6 kinderfeest ideeen

Je kind in groep 5 of 6 is echt zo’n tussenfase. Je hoeft niet meer met een piratenfeestje of een prinsessen feestje aan te komen. Maar een discofeest is weer net even teveel van het goede. Wat zijn dan wel leuke ideeën voor een kinderfeestje voor kinderen van 8 – 9 – 10 jaar? Gelukkig hebben wij behoorlijk wat ervaringen in huis met kinderen uit groep 5 en 6, dus ideeën genoeg!

Het leukste idee voor meiden van 8 – 9 – 10 jaar

Wanneer er een kinderfeestje gevierd wordt met alleen maar meiden, dan is het verstandig om een creatieve activiteit in te plannen. Meiden zijn over het algemeen nu eenmaal dol op freubelen. Een knutsel- of schilderfeestje waarbij de kinderen hun eigen kunstwerken kunnen maken, is een prima activiteit. Dit kan schilderen op doek zijn, maar ook het versieren van fotolijstjes en het maken van armbandjes en kettinkjes is meestal ook een hit. Dus zeker wanneer je meiden uit groep 5 of 6 thuis uitnodigt voor een kinderfeestje, is een creatieve activiteit een must.

Ook leuk: meiden van 9 – 10 jaar vinden het leuk om te kletsen! Heb je nou een aantal kwebbelkousen in huis gehaald? Dan zijn deze bff vragen en meiden vragen leuk om aan te schaffen.

Het leukste idee voor jongens van 8 – 9 – 10 jaar

Wat heel leuk is voor jongens van 8 – 9 -10 jaar is, is een huttenbouw feest! Een beetje rommelen met spijkers, pallets en zaag is mega machtig op deze leeftijd! Vaak heb je in de buurt wel een plek waar je hutten kunt bouwen, bij ons in de buurt het dat Jeugdland.

Feest ideeën voor kinderen uit groep 5 en 6

En soms is het helemaal niet zo zwart/wit, ik ken namelijk genoeg meiden die fantastische hutten bouwen en genoeg jongens die de meest prachtige tekeningen maken. Dus de meeste feest ideeën voor kinderen uit groep 5 en 6 zijn zowel voor jongens als meiden. Wat je kind kiest is natuurlijk afhankelijk van zijn interesses, daarom hebben we lekker variërende ideeën voor een kinderfeestje voor je.

Avonturenfeest in de natuur

Een avonturenfeest in de natuur vinden wij echt een topper voor kinderen uit groep 5 of 6. Kinderen van 8 – 9 – 10 jaar houden er nog van om lekker buiten te zijn. Dus een feestje in het bos, in de duinen of op het strand is dan ook een heel goed idee. Coolbox en een picknickkleed mee en de kinderen kunnen zich zo een hele middag vermaken met bijvoorbeeld het spelen van Jachtseizoen! Of ga schatzoeken met de kinderen. Verder hebben we hier nog een hele rij met spelletjes in het bos die je met kinderen van deze leeftijd kunt spelen. En ook ideeën voor spelletjes op het strand hebben we aan gedacht!

groep-5-en-6-kinderfeestje-ideeen

Sport en spelletjes feest

Heb je een groep kinderen uit groep 5 of 6 die lekker sportief zijn? Dan is een sport en spelletjes feest natuurlijk een goed idee. Een voetbalfeestje is een hit voor zowel jongens als meisjes in de leeftijd 8 – 9 – 10 jaar. Maar ook parcours (hindernisbaan) doen is iets wat erg leuk is voor deze leeftijd. Verder hebben we hier een hele lijst met spelletjes voor een kinderfeestje. Wellicht kun je daar nog wat leuke ideeën uithalen.

Bakfeest

Wat kinderen van een jaar of 8 – 9 – 10 leuk vinden en ook al een beetje moeten kunnen, is bakken! Als het goed is kunnen ze lezen en dus een recept volgen. Je kunt bijvoorbeeld tijdens een kinderfeestje pizza bakken en dan laat je de kinderen natuurlijk zelf de pizzabodem maken. Wat ook leuk en uitdagend is, is chocolade bonbons maken. De grootste uitdaging is je keuken naderhand weer schoonmaken, maar dat terzijde… Hoe dan ook, er zijn genoeg leuke ideeën om te bakken tijdens een feestje!

Detective feest

Voor een piraten- of een prinsessenfeest zijn kinderen uit groep 5 en 6 misschien te groot, maar wat wel heel tof is, is een detective feest! Een detective kinderfeest kun je op allerlei manieren invullen. Zo kun je uitnodigingen voor het feest maken in geheimtaal of een detective speurtocht uitzetten. Wat ook leuk is, is ons detective spel, waar kinderen samen moeten uitvogelen wie de gouden ring gestolen heeft. Dit doen ze met aanwijzingen en tips met geheimcodes van cijfers, symbolen en kleine puzzeltjes. Het perfecte spel voor kinderen van 8 – 9 – 10 jaar!

Kampeerfeest

Geen logeerfeest, maar een kampeerfeest! Voor dit idee moet je wel een beetje buitenruimte hebben, want het idee is om tenten in de tuin op te zetten en daar de kinderen in laten slapen. Dit is natuurlijk super spannend, maar onwijs leuk voor kinderen in deze leeftijd! En als je dan ook ’s avonds nog even marshmallows gaat roosteren, dan is het feest compleet!

Glow-in-the-dark feestje

Dit is een feestje die je in de avond moet organiseren, want voor een glow-in-the-dark feestje moet het donker zijn. Logisch! Maar wat doe je tijdens een glow-in-the-dark feest? Sowieso zijn glow-in-the-dark sticks een must! Verder kun je glow-in-the-dark trefbal spelen of schatzoeken is ook een leuk idee! Het vergt wel een beetje organisatie, maar wanneer het lukt is het een feest om niet meer te vergeten voor de kidneren uit groep 5 en 6.

Verkleed en karaokefeest

Wie zegt dat verkleden voor kleintjes is? Amehoela! Kinderen van 8 – 9 – 10 jaar vinden het ook nog fantastisch om te verkleden. En wat ze ook heel leuk vinden is hun idool of een popster nadoen! Nou daar komt het karaoke in beeld en dan heb je de twee perfecte ingrediënten voor een geslaagd feestje!

groep 5 en 6 kinderfeestje ideeen

Film kijken

Dit is misschien een afgezaagd idee, maar toch worden kinderen van deze leeftijd nog hartstikke blij van film kijken. En het leuke is, de films die kinderen uit groep 5 en 6 willen kijken, worden steeds leuker om zelf ook mee te kijken. Maak filmtickets in stijl, leg de rode loper uit, zet grote bakken popcorn klaar en je hebt een topfeest in handen!

Feest ideeën voor groep 5 en 6 op locatie

De meeste van de bovenstaande ideeën zijn kinderfeestjes die je thuis kunt vieren. Maar soms is het ook wel lekker om gewoon het feestje op locatie te organiseren. Het scheelt je een hele hoop zooi in huis. Gelukkig hebben we ook genoeg kinderfeest ideeën die je op locatie kunt doen. Dit zijn de leukste voor kinderen van 8 – 9 -10 jaar.

Zwemfeestje

Je kunt er wel vanuit gaan dat kinderen van deze leeftijd hun zwemdiploma hebben toch? Een zwemfeestje is dan ook goed haalbaar! En extra spectaculair (zeker voor meiden) is een zeemeermin zwemfeestje! En nee, hier zijn ze echt nog niet te oud voor, zwemmen met zo’n staart blijft fantastisch.

Wat ook bij veel zwembaden mogelijk is, is discozwemmen. Meestal wordt dit op vrijdagavond georganiseerd en is dat voor kinderen tot 12 jaar. Dus er zijn geen grote pubers die dan ook rondbanjeren, wel zo fijn!

Trampoline springen

Een populair kinderfeestje op locatie is een trampolinepark bezoeken. Hier kunnen de kinderen stuiteren en springen op talloze trampolines. Dit is in ieder geval een geweldige manier om hun energie kwijt te raken. Meestal mogen de kinderen 2 uur springen en tussendoor komen ze vaak langs om een glas limonade weg te klokken. Dus wanneer je geen zin hebt in allerlei rompslomp met kinderen uit groep 5 en 6, is dit een perfect feestje op locatie.

Kajakken of kanoën

Als het mooi weer is, dan is dit een ontzettend leuk en origineel idee voor een kinderfeest. Er moet natuurlijk wel een meer, rivier én kajakverhuur in de buurt zijn, anders wordt het niks. Heb je dat wel in de buurt, overweeg dan zeker een dagje kajakken of kanoën. Het is een leuke en actieve buitenactiviteit op locatie.

Naar het theater

Dit vinden wij ook echt een leuk idee voor kinderen uit groep 5 en 6. Naar het theater is niet iets wat ze iedere week doen(waarschijnlijk) en dus origineel voor een kinderfeestje. Er zijn best leuke voorstellingen voor kinderen van 8 – 9 -10 jaar en waarschijnlijk ook in jullie buurt! Dus bekijk de speellijsten van de plaatselijk theaters goed en wie weet speelt er iets leuks voor het kinderfeestje van je kind.


Groep 5 en 6 feest

Afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article