Detective speurtocht voor een kinderfeestje

detective speurtocht

Organiseer jij een detective kinderfeestje voor je kleintje en ben je nog op zoek naar een leuke detective speurtocht? Dan zal deze printable voor een speurneuzentocht je zeker helpen. De detective speurtocht is perfect voor kleintjes die dol zijn op speuren.

Detective speurtocht voor kleuters

Deze detective speurtocht is speciaal gemaakt voor kleuters. Met deze detective speurtocht ga je speuren naar de gestolen ring. De printable kun je in huis gebruiken. Maar bij mooi weer, kun je de speurtocht ook prima buiten uitzetten.

Het idee van de speurtocht is heel simpel. Je ontvangt een speurneuzen kaart met daarop een route naar de gestolen ring. Op de route kom je een aantal ‘aanwijzingen’ tegen. Deze aanwijzingen moeten de kinderen volgen. Om de route aan te geven kun je de pijlen gebruiken, maar je kunt ook de voetstappen meerdere keren printen. (De voetstap op de kaart hoort bij de aanwijzingen, maa de andere voetstappen kunt je gebruiken voor de route.

Op deze route komen de kinderen naast de voetafdruk ook een set sleutels, een notitieblokje, een vingerafdruk, een fotocamera, een verrekijker en een lampje tegen. Al deze symbolen ontvang je bij de detective speurtocht printable (af te drukken op A4).

Speurneuzentocht en detectivespel

Je maakt een route van de speurtocht in huis. Zo hang je bijvoorbeeld de sleutels in de wc, de vingerafdruk in het trapgat enzovoorts. Je ontvangt dus ook een printable met pijlen en voetstappen, zodat je de kinderen op weg kunt helpen om de juiste route te volgen. En uiteindelijk zullen de kinderen bij de ‘gestolen’ ring aankomen! Hier kun je de kinderen trakteren op bijvoorbeeld iets lekkers.

Zijn er meerdere leeftijden aanwezig tijdens het kinderfeestje? Of wil je het detectivespel graag uitbreiden, dan kun je deze speurneuzentocht heel goed combineren met het detectivespel. Wanneer het detective spel te hoog gegrepen is, kun je andere raadsels en spelletjes bij de symbolen bedenken. Kijk maar eens bij deze één minuut spelletjes. En daarnaast zijn er nog heel veel andere spelletjes voor een kinderfeestje te bedenken. Dit kun je helemaal naar eigen inzicht bedenken en invulling aan geven.

De detective speurtocht kun natuurlijk ook buiten uitzetten. Als het mooi weer is, is dat zelfs een heel goed idee. Begin de speurtocht bij de achterdeur en eindig de speurtocht bij de voordeur. Het volgen van de speurneuzen kaart gaat verder hetzelfde als wanneer je het binnen zou doen. Misschien moet je nu wel een aantal extra pijlen en voetstappen uitprinten om de route duidelijker te maken.

Leuke accessoires: geef alle kinderen tijdens de speurtocht een eigen vergrootglas!

Detective speurtocht printen

De printable bestaat dus uit een speurneuzen kaart, de symbolen op de kaart (twee symbolen per A4), de pijlen en extra voetafdrukken om een route aan te geven naar de gestolen ring.

Bedrag € -
detective speurtocht
detective speurtocht
Previous ArticleNext Article