Dit zijn leuke spelletjes voor een kinderfeestje!

partijtje thuis

Voor een kind is zijn of haar kinderfeestje een absolute hoogtepunt! Want wat is er nou niet leuk aan je verjaardagspartijtje te vieren met je vrienden? Een kinderfeestje vol met leuke spelletjes, cadeautjes en lol gun je ieder kind!

Maar als ouder kan het plannen en organiseren van het verjaardagsfeestje van je kind als een enorme verantwoordelijkheid voelen. Zeker als je het kinderfeestje thuis viert, want hoe ga je al die kinderen vermaken? Daar gaan wij je met dit artikel mee helpen, want dit zijn leuke spelletjes voor een kinderfeestje! Spelletjes waar de kinderen zich zeker mee gaan vermaken én spelletjes die vrij makkelijk te organiseren zijn.

Trends in kinderfeestjes komen en gaan. Het ene jaar willen ze een piraten feestje en volgende jaar is een minecraft feestje helemaal hot. Maar als je het ons vraagt, reken de traditionele spelletjes voor kinderen nooit uit de mode.

Als je op zoek bent naar activiteiten, dan hebben we hier een aantal leuke kinderfeestje ideeën, want hier gaat het om spelletjes. Van stoelendans tot een piñata slaan en van pictionary tot bingo, dit zijn leuke spelletjes voor het kinderfeestje van je kleintje.

Stoelendans

Stoelendans is echt zo’n spelletje die perfect is voor een kinderfeestje. Bij stoelendans zet je stoelen in een kring, met de ruggen naar elkaar. Er is altijd één stoel minder dan het aantal speler. Je zet een gezellig muziekje op en iedereen danst om de stoelen heen. Wanneer de muziek stopt, moet je zo snel mogelijk op een stoel gaan zitten. Zit je niet op een stoel? Dan ben je af! De volgende ronde wordt er een stoel weggehaald en zo ga je door tot er één stoelendans winnaar over is.

Escape Room

Als er de afgelopen jaren iets populair is geworden, dan is het wel het spelen van een escape room. Ook tijdens kinderfeestjes zijn de escape rooms helemaal hot! Het leuke is, is dat wij een escape room hebben gemaakt, die je heel gemakkelijk thuis kan spelen met de kinderen. Het is dan ook één van de meest ideale spelletjes voor een kinderfeestje.

Ballonnen spelletjes

Bij een kinderfeestje horen natuurlijk ballonnen! Ballonnen zijn voor versiering, maar je kunt er ook heel goed spelletjes mee spelen. Boembai is een erg leuk spelletje met een ballon om te spelen tijdens een kinderfeestje. Met een Boembai bandje knoop je een opgeblazen ballon om de enkels van de kinderen en nu moeten ze de ballonnen bij elkaar kapot zien te trappen. Wie als laatste overblijft, wint het spelletje! Hier vind je nog meer leuke ballon spelletjes.

Bingo

Nog zo’n klassieker van een spel tijdens een kinderfeestje. Bingo! Ik krijg er altijd nostalgische gevoelens bij die ik graag overbreng op mijn kinderen. Bij ons gaat er dan ook geen kinderfeestje voorbij zonder Bingo gespeeld te hebben. In onze printshop vind je verschillende bingo’s voor kinderfeestjes.

Pakkertje / tikkertje

Iedereen kent het klassieke spelletje tikkertje en daar zijn ook een heleboel varianten op te verzinnen. Wat tijdens een kinderfeestje leuk is om te spelen, is pakketje / tikkertje. Eigenlijk een soort tikkertje, maar dan wordt er één iemand aangewezen als ‘pakker’ en één iemand als tikker. Wanneer de tikker een andere speler tikt, moet diegene ‘dood’ neervallen. De pakker weet niet wie de tikker is, die moet dit tijdens het spel zien te ontdekken. Wanneer de pakker de tikker heeft ontdekt, moet hij binnen 10 tellen de tikker getikt hebben, pas dan heeft de pakker gewonnen en de tikker verloren.

Tip: geef de pakker en de tikker een masker of verkleedkleding. Denk aan een wolf en een geitje, een boef en een prinses of een haai en een zeemeermin. Kinderen zijn dol op verkleden, dus dat is een leuke toevoeging aan dit spelletje.

Omgekeerd verstoppertje

Net als tikkertje is op het klassieke verstoppertje ook van alles te bedenken. Maar veruit de leukste variant is omgekeerd verstoppertje. Een superleuk spelletje voor een kinderfeestje! Bij omgekeerd verstoppertje is er één iemand die zich verstopt en de rest moet zoeken. Wie hem vindt, gaat bij de verstopper zitten en dit gaat net zo lang door totdat er één iemand over is die hem als laatste vindt.

Snoep happen

Een partijtje zonder snoephappen, kan dat? Wij denken van niet. Snoephappen is één van de must spelletjes voor een kinderfeestje. En dat snoephappen doen we natuurlijk in een teiltje met water. Hebben de kinderen inmiddels al genoeg gesnoept? Dan kun je een appel in de bak met water doen. Maar eerlijk is eerlijk, snoephappen moet eigenlijk met een (uiteindelijk) doorweekt snoeppapiertje in je mond.

De stopdans

Het spel de stopdans is ideaal wanneer de kinderen druk zijn en je ze, op een speelse manier, rustig wil krijgen. Met de stopdans zet je een muziekje aan en wanneer de muziek stopt, moet iedereen als een standbeeld stil staan. Naast dat het gewoon een leuk spelletje voor een kinderfeestje is, brengt het de focus ook weer even terug.

Durf te proeven

Bij dit spel wordt één persoon geblinddoekt en de ander laat de geblinddoekte iets proeven. Dit kan zijn: honing, soyasaus, ketchup, mosterd, limonadesiroop, etc. De geblinddoekte moet proberen te raden wat het is. Super spannend en dit spelletje daagt kinderen uit hun comfortzone te komen! Het is in ieder geval weer eens iets anders tijdens een kinderfeestje.

spelletjes voor een kinderfeestje

Piñata

De piñata is onmisbaar op een kinderfeestje. Maar hoe werkt dit spelletje nou eigenlijk? De piñata wordt aan een touw opgehangen en de kinderen doen om beurten een poging om de piñata te slaan met een stok totdat deze uiteindelijk openbreekt en de inhoud eruit valt. De kinderen mogen vervolgens de inhoud van de piñata opeten (want vaak zit er snoep in). Nou ja, zo simpel is het eigenlijk. Een pinata koop je overigens hier.

Pictionary

Zijn de kinderen dol op tekenen, dan is pictionary een superleuk spelletje om te spelen tijdens een kinderfeestje. Op deze printable vind je allerlei ideeën voor de kinderen om te tekenen en te raden. Afhankelijk van het aantal kinderen op een kinderfeestje, verdeel je de kinderen in teams. Wie de meeste getekende objecten raadt (binnen een minuut), wint het spelletje.

Hints

En voor degene die niet kunnen tekenen, hebben we hints als leuk spelletje tijdens een kinderfeestje. Bij hints mag je niks zeggen, maar moet je met gebaren jezelf uitdrukken. Je kunt de printable van pictionary hiervoor gebruiken, maar het is ook leuk om bijvoorbeeld spreekwoorden en gezegdes uit te beelden. Hoe zou jij bijvoorbeeld ‘de appel valt niet ver van de boom’ uitbeelden?

Rara, wie ben ik?

Wie ben ik kan je op meerdere manieren spelen. Met kleuters speel je ’tik, tik, wie ben ik, door te tikken op de rug van de ander en dan met een vervormd stemmetje te zeggen ’tik tik wie ben ik?’. Met oudere kinderen speel je wie ben ik met personages. Degene die moet raden wie hij of zij is, moet door vragen te stellen er achter komen wie hij of zij is. En je kunt ook nog rara, wat ben ik spelen. Hiervoor kun je wederom de printable van pictionary met verschillende voorwerpen gebruiken. Kortom, je kunt met dit spelletje alle kanten op en is altijd een succes tijdens een verjaardagspartijtje.

Parcours estafette

In een parcours estafette kun je echt allerlei soorten spelletjes stoppen. Van zaklopen, een eierrace, touwtrekken tot aan elkaar vastgeknoopt in hoepels springen. Kinderen zijn over het algemeen wel in voor een wedstrijdje. Met een parcours estafette verdeel je de groep in twee teams en deze laat je dan tegen elkaar strijden. Afhankelijk van wat je hebt en waar je bent, zet je een parcours met verschillende spelletjes uit. Wij hebben bijvoorbeeld vlakbij ons huis een voetbalveldje waar je prima een estafette kunt uitzetten.

En zo zie je maar, een kinderfeestje hoeft echt niet ingewikkeld of ontzettend duur te zijn! Met een aantal simpele, maar leuke spelletjes geef je je kleintje een dag om nooit te vergeten.


kinderpartijtje spelletjes

Uitgelichte afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article