Minecraft versus Fortnite kinderfeestje

zelf maken minecraft taart

minecraft vs fortnite feestje

Mijn zoon is binnenkort weer jarig. En bij een verjaardag hoort inmiddels ook een kinderfeestje. Hij wordt acht, dus met een piratenfeestje hoef ik niet meer aan te komen. Wat heel mooi bij zijn interesses aan zou sluiten, is een Minecraft of een Fortnite feestje, aangezien hij dat het liefst de hele dag speelt. Maar ja, met zo’n thema maak ik het mezelf wel weer heel moeilijk. Want wat voor ideeën moet ik nu weer bedenken voor een Minecraft of een Fortnite feestje? En welke van de twee moet het dan worden? Of kunnen de thema’s misschien ook samen gaan? 

Ik ging op onderzoek uit en zocht naar ideeën voor een Minecraft én een Fortnite kinderfeestje. En ik kwam er achter dat hij dan toch echt zou moeten kiezen, want er zijn weer ideeën genoeg! Minecraft versus Fortnite, welk kinderfeestje wordt het?

Minecraft uitnodiging

De uitnodiging voor een Minecraft feestje is simpel. Lekker blokkerig maken en vooral de kleuren bruin en legergroen gebruiken. Het lettertype dat je gebruikt voor de uitnodiging moet ook een beetje blokkerig zijn. Je hoeft dus geen sierlijke letters te gebruiken op een Minecraft uitnodiging. Ik heb hier twee simpele voorbeelden van een Minecraft uitnodiging:

Minecraft uitnodinging

Het zijn simpele Minecraft uitnodigingen om uit te printen. Hiermee komen de kinderen alvast een beetje in een Minecraft stemming.

uitnodiging minecraft

Fortnite uitnodiging

Fortnite, er is al heel wat commotie over geweest. Zo ook hier in huis. Wat wel handig is wanneer je een Fortnite feestje geeft, is om je als ouder eerst te verdiepen in het spel. Wat is Fortnite Battle Royale eigenlijk?

Aan de hand van je eigen kennis en natuurlijk die van je kind, kun je een leuk Fortnite thema feestje geven. Wat uiteraard begint bij een uitnodiging.

Ook een Fortnite uitnodiging is makkelijk gemaakt. Doe geen moeite om ingewikkelde knutselwerken in elkaar te zetten. Een plaatje met Fortnite en de juiste info is meer dan voldoende! Hier ook twee voorbeelden voor een Fortnite uitnodiging.

fortnite feest

Een simpele maar duidelijke Fortnite uitnodiging! Print ook deze gratis uitnodiging gerust uit voor je eigen Fortnite feestje.

FORTNITE uitnodiging

De uitnodigingen zijn de deur uit. Nu wordt het tijd om te gaan bedenken wat je gaat doen met de kinderen tijdens het feestje. Een hele simpele invulling voor een Minecraft of Fortnite feestje is natuurlijk ‘een middagje gamen’. Maar zo simpel gaan we het niet maken. Dit doen ze namelijk al zo vaak, dat het niet echt feestelijk meer is.

Laten we beginnen met de aankleding van het feestje.

Minecraft ballonnen en versiering

Je kunt voor een Minecraft feestje thuis je woonkamer heel gemakkelijk in Minecraft stijl krijgen door deze ballonnen.

Wat je nodig hebt zijn rode, groene en witte ballonnen en een zwarte merkstift. En het begin van de Minecraft aankleding is daar! Maar met alleen wat Minecraft ballonnen ben je er natuurlijk nog niet. Hier vind je allerlei verschillende kleuren ballonnen. >>

Minecraft poppetjes zijn vrij gemakkelijk te maken met vierkante dozen. Het is wel wat meer werk dan een paar Minecraft ballonnen opblazen, maar dan heb je wel extra toffe aankleding.

En natuurlijk maak je ook een Minecraft pinata.

Verder kan ik je adviseren om lekker veel groen en zwart te gebruiken. Zoals een groen tafelkleed.

Fortnite ballonnen en slingers

Voor een Fortnite feestje heb je andere kleuren nodig. Maar ook die kleuren ballonnen zijn te bestellen. Geel en blauw zijn vooral de kleuren die je veel gebruiken kunt. Hetzelfde geldt voor de Fortnite slingers. Deze kun je zelf maken van crêpepapier. Of je koopt kant en klare slingers in de kleuren geel en blauw.

Ook kun je de letters van FORTNITE per stuk groot uitprinten en ophangen als slinger.

Een Fortnite pinata maken is natuurlijk ook een must! Ik zag het afgelopen jaar genoeg Fortnite creaties het tussen de surprises op school. Ook prima te gebruiken als Fortnite pinata. Bekijk dit filmpje goed, zodat je precies weet hoe je het maken moet.

En begin je al een beetje enthousiast te worden om een Minecraft of Fortnite feestje te organiseren?

Minecraft traktatie

Mooi, dan gaan we door met de traktatie ideeën.

Het is superleuk om bordjes bij het eten te zetten. En betreft de Minecraft traktaties is dat nog vrij simpel ook!

Hier een paar ideeën om zelf te maken.

Gemaakt van brownies, maar je kunt ook ontbijtkoek gebruiken.

Hoe leuk zijn deze popcornzakjes in Minecraft-stijl?

Mocht je de gratis printables voor deze Minecraft traktaties zoeken, dan verwijs ik je graag hier naartoe. Echter zijn de gratis Minecraft printables wel in het Engels.

Fortnite traktatie

Ook voor Fortnite traktaties kun je overal een labeltje aan hangen, vooral gekleurde balletjes passen goed in het thema. Daarnaast kun je blauwe drankjes heel leuk maken als traktatie.

Persoonlijk vind ik dat Minecraft wat meer leuke mogelijkheden biedt, betreft de traktatie.

Minecraft activiteiten thuis

Wat te doen tijdens een Minecraft feestje thuis? Sowieso een speurtocht en dan het liefst buiten. Maar ook een activiteit als ‘ezeltje prik’ in Minecraft-stijl is superleuk om thuis te doen.

Bingo spelen is ook altijd populair op een kinderfeestje thuis. Met de gratis printables kun je heel simpel zelf Minecraft bingo maken.

Heb je nog houten blokken in huis? Dan kun je leuke spelletjes doen. Bijvoorbeeld: wie bouwt de hoogste toren binnen 1 minuut? Of blokken werpen, in plaats van blikwerpen. Gebruik je fantasie! En Pinterest, een ideeën walhalla.

Wat te doen op een Fortnite feestje?

Wat leuk is om te doen tijdens een Fortnite feestje, is lasergamen! Dat kun je doen in een lasergame hal, maar je kunt de laserguns ook huren en het buiten in de speeltuin doen.

Nog een leuk idee: een Fortnite dance battle. Je kunt een Fortnite dance battle organiseren. Hier verzinnen de kinderen zelf een eigen Fortnite dansje en de jury zal daar een cijfer voor geven.

Verder kun je alle bekende spelletjes, als bingo en levend memory, in een Fortnite stijl gieten. Ook voor hier geldt, gebruik je fantasie en vooral Pinterest.

Minecraft versus Fortnite

Al met al zou mijn voorkeur uitgaan naar een Minecraft feestje, omdat het iets meer en makkelijkere mogelijkheden biedt. Maar Fortnite is zo ongekend populair, dat de kans groot is dat het kind voor een Fortnite feestje kiest. Dilemma, dilemma… Ik kan eigenlijk alleen maar hopen dat hij naar bioscoop wil of zo. Lekker makkelijk.


minecraft of Fortnite feestje geven

Previous ArticleNext Article