Detective kinderfeestje; leuke ideeën en spelletjes én printables

detective kinderfeestje

Heb jij een nieuwsgierig kind die continu vragen stelt? En haalt hij alles uit de kast om de antwoorden te vinden? Dan hebben wij hét verjaardagspartijtje voor jouw kind hier. Geef je kleine spion een detective kinderfeestje! Een detective kinderfeestje of een spionnen feestje, net hoe je het noemen wil, is natuurlijk geschikt voor zowel jongens als meisjes. Speciaal voor dit mystery thema hebben we alle leuke ideeën, spelletjes én printables op een rij gezet.

Detective kinderfeestje printen

Deze printables voor een detective kinderfeestje kun je voor slechts €3,49 bij ons kopen. In dit printable pakket zit dus de volgende prints:

 • Uitnodiging en geheime misse ‘stickers’
 • Detective slinger
 • Voetafdruk en vingerafdruk ter decoratie
 • Traktatie naambordjes
 • Cake poppers
 • Waterfles labels
 • Detective badges
 • Detective bingo
Bedrag € -
detective kinderfeestje bingo

Detective kinderfeestje

Om een detective kinderfeestje te organiseren moet je eerst even alle ideeën op een rij zetten. Maak desnoods een draaiboek, om het partijtje tot een succes te maken. Tip; bekijk onze checklist en dan kan het organiseren van het feestje voor je kind echt niet meer fout gaan!

Uitnodigingen

Een feestje begint natuurlijk bij het maken en uitdelen van de uitnodigingen. Voor een detective kinderfeestje mag je best een beetje een mysterieuze uitnodiging maken. Maak bijvoorbeeld een uitnodiging met geheimtaal. Zie hier onze uitnodiging die je bij het printable pakket ontvangt! Ook de ‘geheime missie’ sticker (zelf een beetje lijm op smeren) vind je in het pakket. Deze plak je op de envelop van de uitnodiging.

Op de uitnodiging kun je een dresscode zetten. Denk bij een detective feestje aan zwarte T-shirts, trenchcoats, zonnebrillen, pruiken en stropdassen. Vind je dat teveel gevraagd aan de gasten, dan kun je zelf wat spionnen en detective kleding verzamelen. Denk aan de kringloop! Dit hang je op een rek en bij binnenkomst kunnen de kinderen zich verkleden.

Decoratie

Decoratie voor detective kinderfeestje is veel makkelijker dan je denkt! Je kunt de ruimte zo donker mogelijk proberen te maken. Als slinger gebruik je geen gezellige vlaggetjes slingers, maar hang je rood/wit afzetlint op als slinger. Verder vind je in ons printable pakket een detective slinger, een voetafdruk en een vingerafdruk. Hier kun je de ruimte mee versieren.

Detective badge

Net als een echte detective ontvangen alle kinderen een eigen detective badge. Extra leuk is om er een plastic hoesje en een keykoord bij te regelen, zodat de badge net echt lijkt! Maar je kunt deze badge natuurlijk ook op 260 gram papier printen of plastificeren.

detective kinderfeestje

Traktatie voor een detective feestje

Eén van de leuke dingen van jarig zijn is natuurlijk trakteren! Tijdens een detective kinderfeestje doe je dat natuurlijk in detective stijl. Zo hebben we een aantal labels voor je gemaakt die goed bij het thema passen.

Waterfles labels

Blijft leuk, die waterfles labels! Voor een detective kinderfeestje gebruik je natuurlijk een ‘verdacht drankje’ label. Je haalt de originele labels van de waterflesjes af en je plakt deze toffe labels om de flesjes heen. Zo simpel is het!

detective kinderfeestje

Traktatie naambordjes

Verder hebben we een paar traktatie naambordjes. In principe kun je zelf bedenken welke traktatie je bij het naambordje zet. Maar bij het bordje ‘pop geheim’ is popcorn natuurlijk wel erg leuk! En zelf vinden wij ‘onschuldige bommetjes’ heel goed bij een gezonde traktatie passen.

Cake poppers

Ook hebben we cake poppers gemaakt. Dit zijn labels die je aan een cocktail prikker kunt plakken. Je hoeft ze dus niet per se in een cakeje te prikken, je kunt ze ook gebruiken voor knakworstjes of iets dergelijks.

detective kinderfeestje

Spelletjes en activiteiten

Wat is een kinderfeestje thuis nou zonder spelletjes en activiteiten? Je kunt de kinderen gerust wat laten spelen tijdens een partijtje, maar het is ook zeker raadzaam om wat spelletjes en activiteiten voor te bereiden!

Speurtocht

Wat echt past bij een detective kinderfeestje, is natuurlijk een speurtocht! Speuren is waar het bij dit thema om draait. Wij hebben een simpele speurtocht gemaakt waarbij de kinderen de symbolen moeten volgen. Bij ieder symbool kun je de kinderen een ‘missie’ laten doen of een raadsel laten oplossen.

detective speurtocht

De detective speurtocht kun je hier downloaden >>

Detective spel

Je kunt de speurtocht ook combineren met ons detective spel. Dit is een spel waar de dader van de gestolen ring gevonden moet worden. Tijdens het spel moeten de kinderen onder andere verschillende geheime codes zien te ontrafelen. Dit spel is geschikt vanaf ongeveer 8 jaar.

detective spel kind

Het detective spel kun je hier downloaden >>

Bingo

Een potje bingo is altijd handig om achter de hand te hebben als activiteit tijdens een kinderfeestje. Het een is super easy spelletje om kinderen mee te vermaken. En als je ervoor zorgt dat er prijsjes of iets lekkers te winnen valt, dan zijn kinderen sowieso enthousiast. In ons printable pakket vind je een speciale detective bingo spel.

Missies doen

Verzamel alle kinderen voor de briefing van de verjaardagfeestjes zaak en laat ze de volgende missies doen.

 1. Cadeautjes verstoppen en zoeken
 2. Verkleedpartij: Zet een verkleedkist neer met allerlei detective kleding, denk aan zonnebrillen, hoeden, regenjassen, enzovoorts.
 3. Het proefspel: Laat de kinderen geblinddoekt iets proeven en ze moeten raden wat het is.
 4. Speel 1 minuut spelletjes om de missies te voltooien
Previous ArticleNext Article