Detective spel voor een kinderfeestje thuis

detective spel kind

Organiseer jij dit jaar een detective kinderfeestje voor je kleintje thuis? Dan hebben wij hier het perfecte spel voor de speurneuzen. In dit leuke detective spel gaan de kinderen op zoek naar de dader die de gouden ring van Helga gestolen heeft. De kinderen moeten de aanwijzingen volgen en de tips ontrafelen. Kunnen de kinderen de dader vinden? Een detective spel is ideaal voor een kinderfeestje thuis.

Detective spel voor kinderen

Het printbare puzzel detective spel is een spel van aanwijzingen en tips met geheimcodes van cijfers, symbolen en kleine puzzeltjes. In dit spel is dus een gouden ring gestolen. Maar door wie? De grote vraag is of de kinderen de dader kunnen vinden?

Er zijn 8 verdachten aangehouden en verhoord. Door aanwijzingen en tips te ontrafelen kun je er achter komen, wie de gouden ring van Helga gestolen heeft.

Voorbereidingen

We weten dat een kinderfeestje thuis organiseren al een behoorlijk opgave is. Daarom hebben we dit spel zo makkelijk mogelijk, zonder al te veel voorbereidingen, gemaakt. De voorbereidingen zijn namelijk heel simpel, je hoeft de printables alleen maar te printen! En de printables met een schaartje, knip je uit. Dit zijn de geheimtaal codes en kun je voor het mooie plastificeren. 

Detective speurtocht combineren met dit spel

Om het spel wat spannender te maken, kun je de aanwijzingen en tips verstoppen door het te combineren met de speurneuzentocht. Bij ieder symbool op de kaart verstop je een aanwijzing of een tip. De kinderen volgen dan de route op de speurneuzentocht. Wanneer ze bij een symbool aankomen, kunnen ze zoeken naar een aanwijzing of tip. Als er een aanwijzing gevonden is, kan deze ontrafeld worden. Vervolgens kunnen de kinderen door met zoeken naar de volgende aanwijzing of tip. En hoe moeilijker ze te vinden zijn, hoe meer plezier de detectives zullen hebben!

Leuke verstopplekken: onder de salontafel, achter een deur, hangend aan de douchemuur, in een kast, enz.

Als je het detective spel liever gewoon aan de keukentafel speelt, werkt dat ook! Om iedereen te laten puzzelen, kun je de groep in kleine groepjes van 2, 3 of 4 kinderen verdelen en voor ieder groepje het spel printen.

Ook leuk: geef alle kinderen tijdens het spel een eigen vergrootglas!

Hoe lang duurt het spel: ongeveer 20-30 minuten (afhankelijk van leeftijd en aantal spelers).

Leeftijd: 8+ (Jongere kinderen kunnen spelen met hulp van een volwassene of ouder kind). 

De kinderen mogen het best even moeilijk hebben als ze de aanwijzingen en tips voor het eerst zien. Dat is niet erg! Laat ze even nadenken voordat je ze helpt. Sommige aanwijzingen en tips zijn moeilijker dan andere (en dat is ook de bedoeling). In de uitleg, die je ontvangt bij het detective spel, zijn de geheimcodes uitgelegd. Dus als de kinderen er niet uitkomen, kun je ze een beetje op weg helpen.

Detective spel printen

Alles wat je nodig hebt om dit detective spel te printen is een printer, (stevig)printpapier, een schaar en een pen of potlood. Binnen een mum van tijd ben je klaar, en kan het spel gespeeld worden.

Bedrag € -
detective spel kind
detective spel
Previous ArticleNext Article