Een zeemeerminnenfeestje thuis organiseren

feestje

Het kinderfeestjes seizoen is weer in volle gang en het ene na het andere thema vliegt je om de oren. Mijn kinderen worden komend jaar 11, 8 en 7 jaar oud. Met een prinsessen- of ridderfeestje hoef ik dus niet meer aan te komen. Toch zijn ze druk bezig met het organiseren van hun kinderfeestje. En dat houdt vooral in dat ze allerlei activiteiten bedenken. Het meest recente thema voor een kinderfeestje dat ik voorbij heb horen komen is ‘zeemeerminnen’, een zeemeerminfeestje dus. Nu is dat heel makkelijk te organiseren, door te gaan zeemeermin zwemmen. Maar mijn dochter doelde op een zeemeerminfeestje thuis. En ja, dat betekent werk aan de winkel! 

 

Zeemeerminnen, wat zijn de leuke ideeën?

Als je aan een zeemeerminnen kinderfeestje denkt, denk je aan de onderwaterwereld. Althans, ik wel. En wanneer je niet naar het zwembad gaat tijdens het kinderfeestje, moet je de onderwaterwereld thuis zien te creëren. Nu is er gerust een themakist zeemeermin te bestellen, maar naar mijn idee heb je daar nog geen onderwaterwereld mee gecreëerd.  Daar zijn wel wat meer ideeën voor nodig.

Ik heb het geluk dat ik in de woonkamer al een blauwe muur heb staan. Dat scheelt! Maar één blauwe muur maakt nog geen onderwaterwereld voor een zeemeermin feestje. Wat je daaraan zou kunnen toevoegen zijn blauwe of zeegroene doeken. Crêpepapier in deze kleuren werken ook altijd goed. Als je crêpepapier in stroken knipt, ziet het er meteen een beetje uit als zeewier.

Dit is een beetje het idee van de stroken zeewier. Een goed begin van een onderwaterwereld voor het zeemeerminnenfeestje.

TIP: voor het ophangen van slingers zonder punaises en andere ongein in je muur op plafond, gebruik je HangIt ophangsysteem of de Clenchy Slingerklemmen!

De uitnodiging voor een zeemeerminnen kinderfeestje

Het idee is er, maar een feestje begint altijd nog steeds bij de uitnodiging. Een uitnodiging voor een zeemeerminnen kinderfeestje dit keer. Hiervoor kun je jezelf, of je kind aan het werk zetten door te gaan knippen en plakken. Een zeemeerminnenstaart lijkt me een prima basis voor een uitnodiging. Iets makkelijker is een schelp die je kunt openklappen, met daarin de tekst voor de uitnodiging.

Een uitnodiging voor een zeemeerminnenfeestje op de computer maken, is ook een optie. Best een goede zelfs! Aangezien je nog genoeg te knippen en plakken hebt bij de voorbereidingen van het zeemeerminnenfeestje. Bovendien is het maken van een uitnodiging op de computer ook een beetje knippen en plakken. Even op zoek naar de juiste kleuren en lettertypes en de uitnodiging lijkt al heel wat.

??????????ù-4

De zeemeermin feestartikelen

Wanneer de uitnodiging klaar is, komen de feestartikelen. Uiteraard allemaal in het thema zeemeermin en onderwaterwereld.

Feestartikelen vind je in een feestwinkel. Ik vond heel veel artikelen, zoals bekertjes, bordjes, servetten, enzovoorts in het onderwaterwereld thema oceaan. Hier kun je ze bestellen, waaronder ook een oceaan wanddecoratie! Zo wordt het een compleet zeemeermin feestje thuis. Maar kant en klare feestartikelen met het thema zeemeermin zijn toch iets lastiger te vinden. Maar ik heb wel ballonnen, een tafelkleed en uitdeelzakjes gevonden.

Verder kun je heel goed zelf vlaggen en slingers maken voor een ultiem zeemeermin feestje. Als je het juiste printje weet af te drukken, kom je een heel eind. Hier wat voorbeelden van zeemeermin schubben.

zeemeermin schubben
Door Lida Bu / shutterstock
zeemeermin feestje schubben
Door Mitoria / shutterstock
zeemeerminnen feestje schubben
Door Mitoria / shutterstock

De zeemeerminnen traktaties

Voor een leuke traktatie moet je wel wat doen. Kant en klare zeemeermin traktaties kan ik zo even niet bedenken. Ik heb hier wel een leuke printable gevonden voor popcorn in een zeemeerminnenstaart. Superleuk om thuis uit te delen, of op school.

Ook zoete cupcakes met gekleurde slagroom of boterroom passen perfect in het zeemeerminnen feestje thema. Je moet ze alleen wel zelf kunnen maken, of iemand vinden die het voor je kan maken.

De bananen dolfijnen vond ik ook opvallend leuk voor als je een niet al te zoet zeemeerminnen feest wil organiseren! Een gezonde traktatie.

Zeewier in een glazenpot vond ik ook heel leuk en creatief bedacht. Je kunt het snoep vervangen door komkommer, als je nog iets gezonds als traktatie op tafel zetten wil.

En ook de taart kan helemaal in de onderwaterwereld of zeemeerminnen stijl. Zelf ben ik niet zo creatief met marsepein of fondant, zo’n gigantische taart kan ik dus het beste ergens bestellen.

zeemeermin taart
Door Sergio Stakhnyk / shutterstock

Zeemeerminnen speurtocht

Een speurtocht uitzetten is een vak apart. Om een zeemeerminnen speurtocht uit te zetten, heb je wel wat ideeën nodig! Ten eerste is het handig om te bedenken voor wat voor kinderen je een speurtocht uitzet. Meisjes, jongens, leeftijd, interesses? En dan zijn er nog vele soorten speurtochten. De kunst is om de speurtocht in een zeemeerminnensausje te gieten. Kijk hier voor verschillende speurtocht ideeën.  Voor een zevenjarige is een fotospeurtocht of een geurspeurtocht erg leuk. En ook goed in het thema zeemeermin te krijgen.

Kijk hier voor een éénhoorn kinderfeestje >>

Andere zeemeermin en onderwater spelletjes of activiteiten

Verder kun je voor een zeemeerminnenfeestje thuis ook nog denken aan de volgende spelletjes en activiteiten:

– Onderwater spelletje: snoephappen in een water (in een teil).

– Bij mooi weer: water spelletjes zoals water doorgeven met bekertjes, spel met waterballonnen, spons doorgeven, flessen voetbal/handbal.

– Gekleurd zand maken. (Vond ik zelf als kind altijd fantastisch!)

– Schelpen schilderen.

zeemeermin schelpen schilderen
Door 13Smile / shutterstock

Er zijn genoeg spelletjes en activiteiten om een zeemeerminnenfeestje thuis te kunnen vieren. En mocht het niet genoeg zijn, dan kun je altijd nog gaan zeemeermin zwemmen tijdens het kinderfeestje. Maar houd er dan wel rekening mee dat iedereen zijn zwemdiploma moet hebben.

Previous ArticleNext Article