Leuk idee voor kinderfeestje: zeemeermin zwemmen!

kinderfeestje

‘Oh mam, dat wil ik een keer doen!’, roept mijn dochter wanneer ze een meisje met een zeemeerminstaart in het zwembad ziet. En ik snap het helemaal. Zwemmen als een zeemeermin is natuurlijk ook fantastisch. Het is een ultieme meisjesdroom. En daarom mag ze van mij gerust een keer zeemeermin zwemmen. Wanneer ze haar C-zwemdiploma gehaald heeft, een mooie beloning. Of als activiteit op een kinderfeestje, ook leuk! 

De zeemeermin staart

Maar hoe zit dat zeemeermin zwemmen met zo’n zeemeermin staart eigenlijk? Hoe werkt dat? Geloof het of niet, je kunt zelf zo’n zeemeermin staart kopen om in te zwemmen. Kijk hier maar eens. Maar voor eenmalig zeemeermin zwemmen, zou ik zo’n staart huren. Dat kan bij meestal wel bij de zwembaden waar je ook kunt zeemeermin zwemmen. Vaak heb je voor het zeemeermin zwemmen wel minimaal je A-diploma nodig. Dat is wel iets om rekening mee te houden wanneer je een zeemeermin kinderfeestje organiseert.

zeemeermin zwemmen feestje


Een zeemeermin staart is precies wat het is, namelijk de staart van een zeemeermin. De zeemeermin staart heeft een zogeheten monovin, deze moet aansluiten op je schoenmaat. Met een zeemeermin staart kun je logischerwijs niet lopen en daarom moet je de staart ook aan de rand van het zwembad aantrekken.

Zeemeermin zwemmen als kinderfeestje

Zeemeermin zwemmen is natuurlijk menig meisjesdroom en daarom perfect voor een kinderfeestje voor je dochter. Maar hoe regel je nou zo’n kinderfeestje? Het is verstandig om eerst te checken of alle meiden (en jongens) in het bezit zijn van een A-diploma. Het is namelijk niet zo leuk wanneer er iemand aan de kant moet blijven zitten tijdens het kinderfeestje.  Voor het zeemeermin zwemmen moet je vaak van tevoren reserveren.

In ‘ons’ zwembad kan dat reserveren heel gemakkelijk via de website. Je geeft een bepaald tijdstip aan en je kunt meteen zien hoeveel plekken er nog vrij zijn voor het zeemeermin zwemmen. Het zwemmen met een zeemeerminnen staart duurt over het algemeen een half uur. Tenzij je voor het kinderfeestje langer de tijd wil hebben, dan reserveer je extra tijd.

Waar kun je zwemmen als een zeemeermin?

Er zijn inmiddels heel wat zwembaden in Nederland waar je kan zeemeermin zwemmen. In samenwerking met Zeemeerminnenfeest.nl organiseert Sportfondsen kinderfeestjes om te zwemmen als een zeemeermin. Maar waar, wanneer en hoe het zeemeermin zwemmen aangeboden wordt, is wel verschillend.

zeemeermin zwemmen

Zeemeermin zwemmen Amsterdam en omgeving

Het Sportfondsenbad Amsterdam Oost heeft er, heel slim, zeemeermin of haai zwemmen van gemaakt. Zo bereik je ook meteen de doelgroep waarvan zwemmen als een zeemeermin geen meisjesdroom was. In dit zwembad bieden ze voor kinderfeestjes pakketten aan, inclusief lunch en drinken. Of een workshop zeemeermin zwemmen waar je trucjes en technieken van het zeemeermin zwemmen leert. Een nadeel bij dit zwembad is dat de schoenmaat niet groter dan maat 35 mag zijn. Kinderen die op grote voet leven, kunnen hier dus niet terecht voor een zeemeermin kinderfeestje.

In het Sportfondsen Lisse krijg je een zeemeermin diploma. Na een les van anderhalf uur zeemeermin zwemmen heb je dat ook wel verdient.

In het zwembad Waardergolf in Heerhugowaard kun je in groepjes van maximaal 6 kinderen je zeemeermindiploma halen. Ideaal voor een klein kinderfeestje.

Bij zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar dien je te beschikken over een A- én B-diploma, mits je nog geen 10 jaar bent. Ook hier kun je je zeemeermin zwem kinderfeestje organiseren, of je gaat voor een hele basiscursus zeemeermin zwemmen.

Zwembad Groenendaal in Heemstede is ook overstag en biedt een zeemeermincursus aan. Ook in dit zwemnbad moet je in het bezit zijn van je B-diploma.

Het SKWA in Hoofddorp heeft één keer in de maand zwemmen met een zeemeermin staart. Hiervoor dien je jezelf op te geven. Maar je kan ook een kinderfeestje vieren, dan boek je een zeemeermin arrangement.

De Estafette in Nieuw-Vennep biedt een cursus van 8 weken. Tijdens de cursus leer je je onderwatertechniek verbeteren en leer je veilig gebruik te maken van de zeemeermin staart.

Mis ik zwembaden waar je kan zeemeermin zwemmen? Of wil je deze lijst aanvullen met je eigen regio? Graag! Mail me dan even je teksten, zodat ik deze lijst kan aanvullen.

Ga je een zeemeerminnen feestje thuis vieren? Bekijk dan onze zeemeerminnen printables eens voor het organiseren van een zeemeerminnen kinderfeestje!


 

Leuk idee voor kinderfeestje - zeemeermin zwemmen

Afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article