Geen speelgoed geven? 10 leuke cadeau tips!

Heb jij een kind die niet weet wat voor cadeau hij moet vragen voor zijn verjaardag? En weet je niet zo goed of dat nou een heel goed of juist heel slecht teken is? Want is hij gewoon tevreden met als zijn speelgoed dat hij al heeft? Of is je kind verwend tot op het bot en heeft hij niks meer te wensen? Waarschijnlijk, als je heel eerlijk bent en even goed om je heen kijkt, hoef je hem geen speelgoed meer te geven. Er ligt meer dan genoeg. Maar wat is dan wel een leuk cadeau voor een kind zijn verjaardag? Wij gingen op zoek en kwamen op deze 10 leuke tips. Geen speelgoed, maar wel een leuk cadeau om te geven.

1. Een dagje uit

Eén van de mooiste cadeaus die je je kind kunt geven, is een belevenis. Dat kan een dagje uit zijn, een ticket voor een concert of een theatervoorstelling. Het is natuurlijk maar net waar je kind van houdt en wat budget is. Maar als je je kind geen speelgoed cadeau wil geven, zal dit een herinnering worden die ze niet snel zullen vergeten. En is dat uiteindelijk niet het mooiste cadeau?

2. Een muziekinstrument

geen speelgoed

Muziek hoort bij het leven. Of je nu zelf een muziekinstrument bespeeld of er alleen maar naar luistert, muziek is belangrijk voor je ontwikkeling. Wil je kind zelf graag een muziekinstrument bespelen of zou je het juist willen stimuleren? Dan is een écht muziekinstrument, geen speelgoed dus, een mooi cadeau om te geven. Denk aan een keyboard of een gitaar, op youtube zijn er genoeg lesjes om mee te beginnen. En je zult zien dat de interesse snel gewekt is!

geen speelgoed

Ook leuk, een écht DJ draaitafel! Wie weet wat voor top-DJ eruit voortvloeit. Bekijk de draaitafels hier >>

3. Nieuwe kamer inrichting

Wat ik ook altijd een goed cadeau vind voor een kind die alles al heeft, is een nieuwe kamerinrichting. Nu hoef je niet meteen de hele inboedel te vervangen, maar bijvoorbeeld een nieuw fris kleurtje op de muur. Wat nieuwe accessoires, zoals een dekbedovertrek, nieuwe posters of een nieuw vloerkleed. Bedenk het maar! Het zijn allemaal leuke cadeaus om te geven, maar geen speelgoed.

4. Nieuwe fiets

fietsroute appelscha kind

Praktische cadeaus, ik hou daar wel van! Zeker wanneer je echt geen speelgoed meer hoeft te geven, omdat dat er al in overvloed is. Een fiets is zo’n praktisch cadeau, waar iedereen blij van wordt. Want je kind heeft een fiets nodig, en jij kunt er één aanschaffen onder het mom van ‘mooi verjaardagscadeau’. Mocht je nog twijfelen over welke fiets, wij geven graag de kinderfietsen van Decathlon cadeau. Prima fietsen die ook betaalbaar zijn. Heeft je kind geen nieuwe fiets nodig? Skeelers of een step is ook een goed cadeau idee!

5. Een fotocamera

Ik vind het altijd fantastisch als kinderen creatief bezig zijn. Zo geef ik ook graag een tekenprogramma cadeau en wat ik ook altijd leuk vind, is een kind met een fotocamera. Daar worden echt de meest kunstige en artistieke plaatjes uit! Er zijn verschillende kindercamera’s die prima plaatjes opleveren. En een action cam is een mooi alternatief voor als je graag een camera voor je kind wil, die tegen een stootje kan.

Bekijk hier de kindercamera’s >>

Bekijk hier de action cams >>

Geen speelgoed, cadeau onder de 20 euro

En dan heb je zelf een leuk cadeau voor je kind gevonden dat geen speelgoed is, nu de gasten nog! Want ongetwijfeld wordt er naar een verlanglijstje gevraagd. Hier een aantal leuke cadeau ideeën, onder de 20 euro, dat geen speelgoed is.

6. Een tijdschrift cadeau

Je kunt natuurlijk gewoon naar de Bruna gaan en daar een tijdschriftenpakket kopen, maar wat ook een leuk idee is, is een bladcadeau. Met bladcadeau geef je een kort abonnement op een tijdschrift naar keuze. Je kunt een cadeaukaart vanaf €15 kopen, daarmee kan het kind bijvoorbeeld een aantal keer een Donald Duck, de Quest Junior of Wild van Freek ontvangen.

7. Accessoires voor de kinderkamer

Zeker wanneer de ouders van het kind ervoor kiezen om een nieuw kamerinrichting cadeau te geven, kun je als gast eraan bijdragen door leuke accessoires cadeau te geven. Denk aan fotolijstjes, posters en andere leuke spulletjes. Is de kinderkamer in een bepaald thema? Dan kun je ook daar rekening mee houden.

8. Een knutselpakket

Zoals ik al zei, vind ik het fantastisch wanneer kinderen creatief bezig zijn. Het is heel leerzaam en leuk. Een knutselpakket kan daarom ook een heel leuk cadeau zijn. Maar dan wel een knutselpakket waar het kind iets nieuws mee leert, zoals punniken (welk kind kan dat tegenwoordig nog?) of weven. Is het kind meer een bouwer? Dan zijn er ook hele leuke bouwpakketjes. Ontzettend leuk om cadeau te geven en het valt niet écht onder het kopje ‘speelgoed’.

geen speelgoed

Kijk hier voor verschillende knutselpakketten >>

9. Een boek

Een boek cadeau geven is natuurlijk altijd een goed idee. Of het nu een mooi voorleesboek of een boek dat het kind zelf kan lezen, dat maakt niet zoveel uit. In tegenstelling tot speelgoed, kun je van boeken er niet genoeg hebben.

Kijk hier voor onze boeken tips >>

10. Schoolspulletjes

En de laatste tip die je cadeau kunt geven aan een kind die alles al heeft, zijn schoolspulletjes! Een mooie pen, van die uitgumbare pennen zijn nu populair, een schrift, mapjes, noem maar op! Het is allemaal goed! Krijgt het kind al huiswerk en moet het regelmatig leren voor een toets? Dan kun je ook eens kijken naar hulpmiddelen voor het leren. Zo zijn flitskaartjes heel handig!

Hier vind je flitskaartjes >>

geen speelgoed

En de uitwisbare pennen zijn van Pilot, die vind je hier >>

Kortom, geen speelgoed maar wel leuke cadeau tips voor een kind!


kind

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article