Een voetbalfeestje organiseren doe je zo!

kind feestje voetbal

Als je wilt scoren bij je kind, dan organiseer je een voetbalfeestje zo! Voor een jongen of meisje die van voetbal houdt, is er namelijk geen beter idee voor een kinderfeestje, dan in dit thema! En ik kan je vertellen, een voetbalfeestje thuis organiseren is makkelijker dan je denkt. Ja natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wil en kan ik de meest waanzinnige ideeën voor een voetbalfeestje op je afvuren. Maar je kunt ook een simpel draaiboek maken en doen waar het voornamelijk om draait, voetballen! 

Een draaiboek?

Of je kind, de kleine voetballer, nou 5, 6 of 7 jaar wordt, het organiseren van een voetbalfeestje begint bij een draaiboek. Nu hoor ik je denken, een draaiboek? Ben je wel helemaal lekker? Het is geen trouwerij die we aan het organiseren zijn! Maar geloof me, een beetje planning heb je nodig voor een kinderfeestje. Een draaiboek kan ook gewoon een checklist zijn. Wanneer plan je het kinderfeestje, wanneer verstuur je de uitnodiging, welke boodschappen, welke spelletjes, enzovoorts.

Voetbalfeestje thuis

Een elftal stuiterende, rennende, vliegende en natuurlijk voetballende kinderen door je huis. Ik kan me voorstellen dat je twee keer achter je oren krabt voor je begint aan het organiseren van een voetbalfeestje thuis. Daarom is het belangrijk om gestructureerd te werk te gaan en extra ideeën voor het feestje achter de hand te hebben.

Uitnodiging voor het feest

De stemming komt erin met een uitnodiging! De uitnodiging voor een voetbalfeestje kan kant en klaar gekocht worden. Je kunt de uitnodiging voor het voetbalfeestje ook wat persoonlijker maken door een kaartje te maken met een foto van je kind. Dit kun je bij Kaartje2Go heel makkelijk in het thema voetbal doen.

voetbal kinderfeestje

En dan zijn hier nog wat voetbal uitnodiging ideeën voor de creatievelingen. Een zelf gemaakte uitnodiging voor een voetbalfeestje.

Een toffe VIP pas voor de eregasten op het feest. Voor als je creatief op de computer bent.

Deze voetbal uitnodiging is makkelijk geknutseld! Je kind kan helpen om deze uitnodiging te maken.

Voetbal versiering

Om een voetbalfeestje thuis in de voetbal sfeer te krijgen, heb je de juiste versiering nodig. Een goed begin van de versiering, is door in je woonkamer zoveel mogelijk tinten groen te doen. Simpele voorbeelden zijn groene slingers en groene ballonnen. Je kunt ook een rol groene crêpepapier aanschaffen en daar slierten van knippen.

versiering voetbalfeestje kind
Afbeelding Shutterstock / Arina P Habich

Met groen a4 papier kun je deze leuke slinger zelf maken voor het voetbalfeestje thuis.

Leuk decoratie ideetje voor een feest met het thema voetbal. Je moet de kinderen alleen niet binnen laten voetballen! Maar je kunt helemaal los met voetbal ballonnen, opblaas voetballen, voetbalprikkertjes en grasmatten. Bekijk alle versiering hier >>

voetbalfeestje kind

De versiering van een voetbalfeestje maak je natuurlijk af met passende bekertjes en bordjes. Deze bestel je heel simpel online bij Xenos.

En dan moet er natuurlijk nog wat lekkers getrakteerd worden. Ideeën zijn bijvoorbeeld groene limonade, groen fondant op de taart en overal een voetbal prikkertje in steken doet ook een hoop.

traktatie

Benodigdheden om te voetballen

En dan natuurlijk de activiteit waar het om draait tijdens een voetbalfeestje: voetballen! De ideale situatie voor een voetbalfeestje thuis, is wanneer je naast een voetbalveldje woont. Dan staan de doelen in ieder geval al klaar!

kind leren voetballen

Je kunt natuurlijk twee teams maken en wedstrijdjes gaan spelen. Maar om een voetbalfeestje bijzonder te maken, kun je ook een voetbalclinic voorbereiden. Een voetbalclinic is een chique woord voor een voetbaltraining, maar het klinkt voor een feestje net even wat leuker. Om zo’n voetbalclinic te geven kun je wat trainingsmateriaal aanschaffen. Denk aan een speedladder, trainingshoedjes en doeltjes. Bij de Decathlon zijn de kosten hiervoor te overzien en hoogstwaarschijnlijk gaat je eigen kind er nog vaak mee spelen wanneer het feestje voorbij is.

Tip, kijk op youtube voor verschillende voetbalspelletjes!

Andere activiteiten in het thema voetbal

Mocht je na alle actie ook wat andere activiteiten willen doen op het voetbalfeestje, dan heb ik hier wat ideeën.

– Zo is een eigen voetbalshirt maken een leuk idee! Koop een aantal witte t-shirts en laat de kinderen zelf hun voetbalshirt ontwerpen met textielstiften.

– Een mini-voetbaltafel maken. Zie hier hoe simpel je dit maakt.

– Voetbalbingo! Bingo is altijd een goed idee op een kinderfeestje, en het is heel simpel om bingo in een voetbal thema te gieten.

feestje voetbal kind

Een voetbalfeestje op locatie

Zie je zo’n voetbalfeestje thuis nou echt niet zitten, dan kun je het voetballen op locatie doen. Wanneer je kind op voetbal zit, dan kun je bijvoorbeeld bij de club informeren wat de mogelijkheden zijn.

Je kunt ook kiezen voor een activiteit op locatie wat het voetbalfeestje extra bijzonder maakt. Zo bestaat er Glow in the Dark voetbal en Midgetvoetgolf.

Kortom, genoeg ideeën voor een super geslaagd voetbalfeestje thuis of een combinatie van thuis en op locatie.


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock / Arina P Habich

Previous ArticleNext Article