Welk Landal park is het leukste met kinderen? (Reviews)

welk landal park

Als ik zeg: weekendje weg, zeg jij: Landal Greenparks. Echter is er één probleempje, want welk Landal park is het leukst om met je baby of kinderen naartoe te gaan? Er zijn namelijk behoorlijk wat parken van Landal in Nederland en daarbuiten. En over deze parken zijn er inmiddels ook heel wat reviews geschreven en ervaringen gedeeld. Wij hebben er zelf ook al aardig wat bezocht door de jaren heen.

En inmiddels weet ik wel, een vakantiepark van Landal is altijd goed omdat je weet wat je krijgt. Toch zijn er een aantal parken die eruit springen en onder het kopje ‘échte aanraders’ vallen. Welke parken van Landal het leukst zijn met een baby en kinderen, laat ik je in een overzicht zien met unieke reviews van verschillende personen. 

De leukste Landal parken in Nederland

Top 3 naar Landal met een baby

 1. Hof van Saksen
 2. Landal Port Greve
 3. Landal Esonstad

Top 3 naar Landal met een peuter

 1. Het Land van Bartje
 2. Rabbit Hill
 3. Heideheuvel

Top 3 naar Landal met kind 4+

 1. Hof van Saksen
 2. Het Land van Bartje
 3. Rabbit Hill

Top 3 naar Landal met kind 8+

 1. Hof van Saksen
 2. Het Vennebos
 3. Landal de Reeuwijkse Plassen

Welk Landal park? Hof van Saksen natuurlijk!

Als ik voor mezelf spreek dan vind ik het Landal park ‘Hof van Saksen‘ in Drenthe echt het leukste Landal park. Wellicht ben je na een bezoek aan Hof van Saksen wel een beetje verwend en valt een volgend bezoek aan een ander park ietwat tegen. Dit park is luxe, heeft een tof overzichtelijk zwembad en de klapper is een 107 meter lange wildwaterbaan.

Ook is op het park heel veel te doen voor kinderen. Zo is er een groot indoorspeelparadijs, een trampoline hal en zijn er verschillende zogeheten kinderacademies, die echt superleuk zijn!

Desiree van Curvacious is er ook destijds met een baby geweest en schreef er een review over. We raden wel allebei, wanneer je met kinderen gaat, de kinderboerderij huisjes aan. Deze zijn te boeken als 4, 6, of 8 persoonshuisjes.
Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen van Hof van Saksen >>

welke landal

Landal de Reeuwijkse Plassen

Edwin van Vaders op Reis tipt het park Landal de Reeuwijkse Plassen in Zuid Holland. In zijn review kun je lezen hoe ze met 10 personen een weekend doorbrachten in het waterrijke park. Wat zo fijn is aan dit park, is dat het vrij nieuw en luxe is.

Daarnaast heeft het een leuke speeltuin, een degelijk zwembad en prima animatie zoals je van Landal gewend bent (Bollo). Het park ligt prachtig aan de Reeuwijkse plassen en midden in het Groene Hart. Voor de leeftijdscategorie 7+ een geweldige ervaring. Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen van Landal de Reeuwijkse Plassen>>

Het Land van Bartje

welk landal park

Het Land van Bartje is een Landal park in Drenthe dat bekend staat om zijn kindvriendelijkheid. Shirley van Mommyhood verbleef daar in een 4 persoonshuisje met een peuter en schreef een uitgebreide review over hun verblijf.

Zelf zijn wij met onze drie kinderen ook een weekendje in Het Land van Bartje geweest. Naast dat het park een heerlijk zwembad, veel speeltuintjes en uiteraard ook een indoorspeelplek heeft, is het meest bijzondere van dit park de ponyranch. De ponyranch is echt heel leuk voor kinderen! Paardenmeisjes (en paardenjongens) tot en met 12 jaar kunnen hun paardenhartje hier sneller laten kloppen.

Kinderen kunnen aan verschillende activiteiten bij de ponyranch deelnemen. Zo kun je een ponyrijlesje voor beginners volgen, een bosrit op een pony maken (onder begeleiding) en kunnen de pony’s gepimpt (als in borstelen, vlechten en staartjes maken) worden. Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen van Het Land van Bartje >>

Landal Port Greve

Voor het eerst met een baby op vakantie? Landal is perfect om te wennen aan je ‘nieuwe’ gezinsvakantie. Chantal ging voor het eerst met haar drie maanden oude baby naar Landal Port Greve. Ze schreef haar ervaringen over dit park op in een uitgebreide blogpost. Een groot pluspunt is dat ze met een hond niet in een aftands huisje werd gezet, alle huisjes zijn vrij nieuw en luxe.

Grappig ook is dat er op Facebook meteen gereageerd werd dat dit echt het mooiste park van allemaal is, een aanrader zal het dan in ieder geval wel zijn. Landal Port Greve ligt in Zeeland aan het Grevelingenmeer. Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen Landal Port Greve >>

Landal Sluftervallei

Ook op de waddeneilanden zijn er een aantal vakantieparken van Landal te vinden. Op Texel is daar het Landal park Sluftervallei. Dit park is leuk omdat het omringd is door duinen en vlakbij het strand. Het park heeft een aantal speciale kinderbungalows voorzien van wat speelgoed.

Karlien schreef een review over haar verblijf bij Landal Sluftervallei met twee kinderen van 4 en 6 jaar. Ook Maike van JufMaike.nl verbleef met een baby en peuter op Texel bij Landal Sluftervallei en schreef over haar ervaringen. In haar review kun je lezen over een extra luxe bungalow voor 6 personen en wat er allemaal op het park te beleven is. Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen Landal Sluftervallei >>

Landal Rabbit Hill

Op de Veluwe vind je het familiepark Landal Rabbit Hill. De naam zegt het al, het is hier volop genieten van de konijntjes. Volgens de review van Amanda van Kiddowz hoef je alleen de deuren maar open te doen en je ziet de konijntjes huppelen. Ook uit de review van Jessika blijkt dat Rabbit Hill één groot speelwalhalla is voor kinderen. Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen Landal Rabbit Hill >>

Landal Esonstad

Persoonlijk vind ik Landal Esonstad een perfect park voor met een baby, of wanneer alle kinderen hun zwemdiploma hebben. Wij zijn er een aantal jaren geleden met een ondernemende peuter geweest en door al het water rond het park checkte ik toch een aantal keer of de voordeur wel echt op slot zat. Tikva van gezin op reis schrijft in haar review dat ze geen ervaren vakantiepark bezoeker is, maar Landal Esonstad is goed bevallen.

Tevens is Landal Esonstad een goede uitvalsbasis om de Friese hoofdstad Leeuwarden te verkennen. In 2018 hebben wij zelf Landal Esonstad nog eens bezocht, dit keer met kinderen mét zwemdiploma en en dat bleek weer een prima en typische Nederlandse ervaring is. Uniek en een aanrader. Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen Landal Esonstad >>

Landal Heideheuvel

Linda van Mamaliefde tipt het park Landal Heideheuvel als leukste park. Bij Heideheuvel zit je midden in het bos en komen de eekhoorntjes je elke dag even gedag zeggen. Je kunt hier prachtig wandelen naar de Loenense waterval, en bij slecht weer kun je je prima vermaken in het zwembad of bij het atelier met knikkerbaan.

Er zit ook een top animatieteam dat leuke activiteiten organiseert. Lees hier al haar ervaringen in een review. Ook Melissa van Allinmam schrijft over het atelier op de Heideheuvel. Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen Landal Heideheuvel >>

Landal Hoog Vaals

Waar ik ook veel reviews over voorbij zie komen is Landal Hoog Vaals in Zuid Limburg. Er wordt zelfs getipt dat het een echte aanrader is. En dan vooral huisje nummer 87, dit vakantiehuisje heeft een jacuzzi en kijkt uit op de prachtige velden. Daarnaast heeft het huisje best veel privacy.

Inmiddels hebben wij zelf ook dit vakantiepark bezocht, maar wij hebben toch iets andere ervaringen met de accommodatie van Landal Hoog Vaals.
Desiree verbleef met een baby bij Hoog Vaals in een kinderbungalow voor zes personen.
Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen Landal Hoog Vaals >>

Landal Waterparc Veluwemeer

Flevoland wordt vertegenwoordigd door het Landal Waterparc Veluwemeer. Weer een compleet andere Landal setting, maar wel één met een erg leuk zwembad voor peuters.

Kirsten van La vie de Mama verbleef hier met haar twee zoontjes en ouders. Het park Landal Waterparc Veluwemeer is leuk voor kinderen omdat het allerlei leuke faciliteiten heeft, een binnen- en buitenspeeltuin, een binnen- en buitenzwembad, een kidsclub (uiteraard met Bollo). En de huisjes zijn heel kindvriendelijk. Bovendien kun je in haar review lezen wat er in de omgeving aan leuke uitstapjes voor het hele gezin te doen is. Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen Landal Waterparc Veluwemeer >>

Landal Het Vennenbos

Landal Het Vennenbos staat in de top 3 voor kinderen van 8+. Dit doordat het park een subtropisch zwembad met gave wildwaterbaan heeft. Daarnaast heeft dit Landal park onlangs er een geheel nieuwe waterspeeltuin bij gekregen.

Inmiddels hebben wij dat zelf mogen ervaren en schreef ik hier een review over Landal Het Vennenbos. Sandra van Mamaplaneet ging met haar twee peuters naar Landal Het Vennenbos. Haar ervaringen deelt ze hier in een uitgebreide review.
Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen Landal Het Vennenbos >>

Landal Stroombroek

Tikva van Gezinopreis tipte mij over Landal Stroombroek. Ik kende dit park van Landal nog niet. Op zich niet zo gek, er zijn namelijk al ruim 56 Landal Parken in Nederland. En welke Landal parken dat allemaal zijn, weet ik niet uit mijn hoofd.

Maar goed, als ik de review over Landal Stroombroek zo lees, is ook dit park een aanrader wanneer je een weekendje weg gaat met kinderen. Er is een mooi zwembad aanwezig, een indoorspeeltuin, midgetgolf en een bowlingbaan. Ook vind je in dit park speciale kinderbungalows. En in de omgevind is er van alles te beleven.

Landal Ooghduyne

Landal Ooghduyne vertegenwoordigt samen met Landal Sluftervallei op Texel de Landal vakantieparken in Noord Holland. Landal Ooghduyne ligt bij Julianadorp en in het zomerseizoen zijn hier ook de populaire strandhuisjes te vinden. Merel van Lotus Writings verbleef met haar hele familie bij Landal Ooghduyne in een luxe 10 persoons villa. Hoe zij het verblijf ervaren hebben, lees je in hun review over Landal Ooghduyne.

Landal Twenhaarsveld

Bij Landal Twenhaarsveld heeft Landal een aantal vakantiewoningen verbouwd tot duurzame vakantiewoningen. Elianne verbleef een weekendje in één van deze vakantiewoningen. Je leest haar review hier. Naast duurzame vakantiewoningen is er op het park ook van alles te beleven. Van zwembad tot midgetgolf naar grote speeltuin.

Een kindvriendelijk vakantiepark vind je niet alleen in Nederland. Ook in andere landen van Europa zijn Landal parken te vinden.

De leukste Landal parken in Duitsland

In Duitsland vind je ruim tien vakantieparken van Landal. De meeste vind je in Oost Duitsland, waardoor de Landal parken gemakkelijk vanuit Nederland te bereiken zijn. Het populairste Landal park in de winter is zonder twijfel Landal Winterberg, hier kun je in de winter perfect skiën met kinderen en het is slechts vier uur rijden vanuit Nederland.

Landal Mont Royal

Een vakantiepark aan de Moezel is niet eerst eerste wat in me opkomt als ik aan het leukste Landal park met kinderen denk. Maar niets is minder waar! Wij waren bij Landal Mont Royal in de meivakantie en we hebben het echt fantastisch gehad met onze kinderen van 6, 7 en 9 jaar. Vooral het terras met geweldig uitzicht, naast de speeltuin maakte het tot een echte relaxte Landal vakantie.

Ook Judith van Hip en Hot verbleef bij Landal Mont Royal met haar gezin, vier kinderen! In haar review kun je lezen hoe het is om tussen de wijnvelden in de Moezelstreek te slapen. Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen Landal Mont Royal >>

welk landal park

Landal Salztal Paradies

Landal Salztal Paradies is een vakantiepark in de Harz, het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. In de winter is dit mooi vakantiepark om te verblijven tijdens de wintersport. Maar ook als er geen sneeuw ligt, valt er van alles te beleven.

Blogger Iris D. van Kidseropuit.nl schreef een uitgebreide review over het Landal park Salztal Paradies. Opvallend is het enorme zwemparadijs waar iedereen tijdens een verblijf op Landal Salztal Paradies dagelijks gratis onbeperkt toegang tot heeft. Voor gezinnen die van actieve uitstapjes houden, maar ook van de rust van de natuur, is dit een ideaal park, aldus Iris.

Landal Winterberg

Landal Winterberg is ook een bekend en populair park voor gezinnen. Zeker in de winter, omdat je daar heel goed kunt skiën met kleine kinderen. En het is niet al te ver rijden vanaf Nederland. Afgelopen winter verbleven wij een weekendje bij Landal Winterberg.

De kinderen hadden een studiedag welke aan het weekend aansloot. Hierdoor hadden we een perfecte timing qua drukte, want twee weken later, in de voorjaarsvakantie, moesten mesten file-skiën in Winterberg. Lees hier de review over onze eerste wintersport ervaring bij Landal Winterberg. Sharon van Moeders.nu vertelt in haar review waarom Winterberg ideaal is voor gezinnen met jonge kinderen en waar je op moet letten als je gaat wintersporten met kleine kinderen. Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen Landal Winterberg >>

welk landal park

Landal Sonnenberg

Een Landal park in een sprookjesachtig gebied met gebergten, wijngaarden langs de steile rivierhellingen en Romeinse bouwwerken? Daar ligt Landal Sonnenberg volgens Annick van Go-or-no-go. Dit Landal park was zo goed bevallen dat haar conclusie uiteindelijk ook een absolute go was. Er is veel te beleven, op het park zelf maar ook in de omgeving.

Landal Eifeler Tor

Odile verbleef in de winter een midweek bij Landal Eifeler Tor. Ze wilde graag een keer met de kinderen in de sneeuw genieten en dat is goed gelukt. In haar review lees je over de accommodatie een 4-persoonsappartement en over alles wat er te doen is op en om het park.

Landal Warsberg

Een vakantiepark van Landal, waar je ook kunt kamperen. In Nederland kan dat bij Esonstad, in Duitsland bij Landal Warsberg. Monique van Moonoloog verbleef via Canvas Holidays in een stacaravan op vakantiepark Landal Warsberg in Saarburg. Landal Warsberg in Saarburg ligt bovenop een hoogplateau, waardoor je een mooi uitzicht heb. Dit Landal park in Duitsland heeft alles wat je van een Landal Park verwacht. Een zwembad, vermaak voor de kinderen en natuurlijk Bollo de Beer.

De leukste Landal parken in Denemarken

Een Landal park in Denemarken? Wat klinkt dat heerlijk vertrouwd! In Denemarken zijn er vijf Landal parken welke je allemaal vind in Jutland.

Landal Seawest

Denemarken is een fantastisch vakantieland voor kinderen. Denk alleen al aan Legoland! Onze ervaringen bij Landal Seawest in West-Jutland, vlakbij het strand, waren fantastisch. De omgeving is geweldig en er is zoveel te doen met kinderen. Het hoogtepunt op het park is het zwembad met twee super toffe glijbanen. Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen Landal Seawest >>

welk landal park

De leukste Landal Parken in Oostenrijk

Landal Rehrenberg

Joyce van Mamsatwork verbleef op een Landal park in Oostenrijk, Landal Rehrenberg. Naast de review over het park, tipt ze ook een aantal dingen om te doen in de omgeving.

Landal Bad Kleinkirchheim

Melissa vierde met haar gezin vakantie bij Landal Bad Kleinkirchheim. Haar ervaringen zijn te lezen in deze review over Landal Bad Kleinkirchheim (blog en vlog).
Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen van Landal parken in Oostenrijk >>

Landal Resort Maria Alm

Oostenrijk is prachtig in de zomer, maar het winterseizoen blijft het populairst. Eva van OmniTraveler deed uitgebreid verslag van haar winterverblijf Landal Resort Maria Alm.

>> Heb jij een tip, een aanrader of een review over welk Landal park het leukste is met kinderen? Laat het dan gerust weten, want hoe meer ervaringen, hoe beter!

Previous ArticleNext Article