Landal Het Vennenbos, genoeg te beleven op het park zelf!

Niets is lekkerder dan de herfstvakantie te beginnen met een weekendje in de bossen. De kleuren van de natuur zijn in dit seizoen wat mij betreft op z’n mooist. En als de weersvoorspellingen dan ook nog meezitten, kan een weekendje in een Landal vakantiepark alleen maar een fijne ervaring worden. Wij gingen naar Landal Het Vennenbos. Dit is een populair vakantiepark van Landal. Nu wij er geweest zijn, snappen we waarom. Op dit vakantiepark hoef je je namelijk absoluut niet te vervelen. Er is een vernieuwd zwembad, de huisjes zijn gerestyled en het ‘fun & entertainment’ programma gaat de hele dag door. Ik vertel je er meer over in deze review over Landal Het Vennenbos.

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid >>

Waar ligt Landal het Vennenbos?

Heel eerlijk, ik kwam er pas achter waar Landal Het Vennenbos ligt, toen ik de navigatie op vrijdagmiddag instelde. Voor mijn gevoel is Brabant altijd een uurtje rijden, maar de praktijk wijst meestal uit dat het voor ons ruim anderhalf uur rijden is. En zo zegt de navigatie op vrijdagmiddag (start van de herfstvakantie in zuid Nederland) dat het bijna twee uur rijden is.

aankomst landal vennenbos

Waar ik deze vrijdagmiddag ook achter kom, is dat Landal Het Vennenbos praktisch naast camping de Achterste Hoef ligt. Hier verbleven wij voor een review afgelopen voorjaar in een safaritent en hebben toen al zo genoten van de prachtige bosrijke omgeving. Een omgeving met de Legende van Zwarte Kaat en haar Heksenboom. Met een stukje ‘dodendraad’ uit de Eerste Wereldoorlog. En natuurlijk de vele wandel- en fietsroutes door de bossen en de Brabantse Natuurpoorten. Kortom, de ligging van Landal Het Vennenbos is geweldig. Echter zijn wij afgelopen weekend het park niet af geweest, tot grote vreugde van mijn jongste dochter. “Mama, blijven we nu een keer het hele weekend op het park?”, was haar verzoek.

Zwembad met een nieuw gedeelte

Dat we op het park zouden blijven, was ook het plan. We hadden namelijk vernomen dat het zwembad van Landal Het Vennenbos een heel nieuw stuk erbij had gekregen. Dit wilden de kinderen natuurlijk wel even uitgebreid testen. Praktisch gezien is er een hal aan het bestaande subtropische zwembad aangebouwd. In deze hal van 720 m2 staat een waterspeeltuin met ruim 50 meter aan nieuwe glijbanen. Maar het meest indrukwekkende is toch wel de tipping bucket met 500 liter water. Heerlijk om die spanning op de kinderkoppies te zien. ‘Wanneer draait de emmer?’. Naast de tipping bucket en de nieuwe glijbanen, is dit nieuwe deel van het zwembad een paradijsje om te zien.

Maar ook het al bestaande subtropische zwembad van Landal Het Vennenbos is fantastisch. Bij dit Landal zwembad vind je namelijk de welbekende ‘wildwaterbaan’, tegenwoordig genaamd ‘Wild Wave super slide glijbaan’. Ik heb daar zoveel herinneringen aan uit mijn eigen kindertijd. Ik voel de blauwe plekken nog op mijn heupen zitten. En de geschiedenis herhaalt zich, want ook mijn kinderen kunnen hier tig keer achter elkaar van afglijden. Gelukkig zorgt de toeter voor het golfslagbad af en toe voor een onderbreking. Want ook het golven blijft een heerlijke belevenis in het zwembad.

Zoveel te ervaren bij Landal Het Vennenbos

Naast dat we veel tijd hebben gespendeerd aan het nieuwe zwembad van Landal Het Vennenbos, hebben we ook een deel van de aangeboden activiteiten gedaan. Wil je echt alles van wat het vakantiepark te bieden heeft ervaren, dan moet je minimaal een verblijf van een week boeken. Er moesten dus keuzes gemaakt worden. Om je even een beeld te geven van de activiteiten heb ik hier een greep uit de Landal app (handig om te installeren tijdens een verblijf) agenda.

  • Escape room
  • Geitjes voeren (er is een leuke kinderboerderij op het park)
  • Speurtocht (kun je zelf de hele dag door doen)
  • Creatieve activiteiten (denk aan vogelhuisjes timmeren of pompoen snijden)
  • Handboogschieten
  • Tokkelbaan over het water
  • Lasergamebattle
  • En dan ook nog alle shows en dergelijke van Bollo, Puk en Pelle

speurtocht landal vennenbos

De speurtocht gaat door heel het park. 

safari landal vennenbos

Voor de kleintjes is er een mini safari parcours. 

pelle puk landal vennenbos

Niet te missen, een bezoek aan het welbekende Bollo huisje, maar bij Landal Het Vennenbos is ook de wagen van Puk en Pelle te vinden. 

doolhof landal vennenbos

Ook altijd leuk om te doen met kinderen: verdwalen in een doolhof.

kinderboerderij landal vennenbos

En favoriet bij mijn kinderen: de kinderboerderij!

Naast deze activiteiten is er ook nog een bowlingbaan op het park, kun je een potje midgetgolf doen en zijn er verschillende skelters te huur. Zie hier met drie kinderen, die verschillende interesses hebben, maar eens een mooi programma van te maken. Met een beetje compromissen sluiten, is het ons redelijk gelukt.

midgetgolf landal vennenbos

Zo deden we na een potje bowlen ook een potje midgetgolf.

skelter huren landal vennenbos

Reden we het park rond met de familieskelter. 

herfstvakantie landal vennenbos

En dit is onder andere wat de herfst zo ontzettend leuk maakt! 

Het vakantiepark ligt letterlijk tussen de vennen in het bos. En zoals ik al zei, in de herfst zijn de kleuren prachtig. Daarom was een ritje op de familieskelter een heel goed idee!

De huisjes van Landal Het Vennenbos

Wanneer je de huisjes van Landal Het Vennenbos ziet staan, herken je ze meteen. Deze huisjes geven je, net als de wildwaterbaan, een nostalgisch gevoel. Mits je vroeger weleens naar ‘sporthuis centrum’ ging natuurlijk. Gelukkig geeft de inrichting van de huisjes je geen nostalgisch gevoel. De huisjes op Landal Vennenbos zijn inmiddels gerestyled (of dat voor elk huisje geldt, durf ik niet te zeggen), maar de accommodaties 6B1 zijn compleet vernieuwd. Zo netjes, dat mijn kinderen opperen om er te gaan wonen. De sfeer en uitstraling zijn precies zoals de afbeeldingen die getoond worden op de site van Landal.

huisje 6b1 landal vennenbos

landal vennenbos review

Het leuke van de ligging van Landal Het Vennenbos is dat de meeste huisjes aan of vlakbij een ven liggen. Het uitzicht vanuit je huisje is daardoor super rustgevend. En de kinderen kunnen makkelijk de eendjes voeren. Maar de meeste indruk maken de eekhoorns die regelmatig voorbij sprinten. Dat blijft toch wel erg leuk om te zien.

Is Landal Het Vennenbos een aanrader?

Inmiddels hebben we al aardig wat vakantieparken van Landal bezocht. En ik kan je vertellen dat ieder park zo zijn eigen kwaliteiten heeft. Dat is denk ik ook wat de verschillende vakantieparken van Landal zo leuk maakt. De één heeft een super gaaf zwembad, de ander heeft fantastische vakantiehuizen en weer de ander heeft zóveel te doen in de omgeving. Wat Landal Het Vennenbos een absolute aanrader maakt, is zijn knusse en gezellige plaza met restaurantjes en natuurlijk het zwembad dat leuk is voor alle leeftijden. Dit is echt zo’n vakantiepark om gezellig met elkaar te verblijven. Perfect voor een weekendje, maar er is ook zeker genoeg te doen voor een verblijf van een week.

plaza landal vennenbos

Previous ArticleNext Article