Dit zijn de leukste vakantieparken in Nederland voor het hele gezin

vakantieparken

vakantie nederland

Waar je een paar jaar geleden nog een beetje scheve bekken kreeg wanneer je vertelde naar een vakantiepark op vakantie te gaan, gaan nu bijna alle gezinnen wel een keer per jaar. Er wordt gigantisch veel aandacht besteed aan de kinderen en ook zie je steeds meer luxe opkomen. Ik heb een aantal vakantieparken in Nederland op een rij gezet waar het prima te vertoeven is met het gezin. 

Beerze Bulten

Wanneer je op zoek bent naar een vakantiepark waar je niet alleen naartoe gaat voor de kinderen, maar waar ook genoeg leuke dingen te doen zijn voor jezelf, is Beerze Bulten de ultieme bestemming. Naast dat ze één van de beste animatieteams van Nederland hebben, is er ook een uitgebreide Spa, Wellness & Fitness. Wanneer de kinderen onder de pannen zijn, kun jij lekker tot rust komen in de spa of tijdens een massage. Daarnaast is er een bowlingbaan waar je met het hele gezin een leuke avond kan beleven. O, en voor ik het vergeet te zeggen, Beerze Bulten is onlangs nog benoemd tot Beste ANWB Camping van Europa 2017.

Slapen bij de boer

In eerste instantie denk je: wil ik dit echt? Slapen bij de boer komt niet bepaald als eerste in je op wanneer je aan vakantie denkt. Maar voor wie openstaat voor nieuwe ervaringen is dit zeker een aanrader. In Nederland zijn er meerdere mogelijkheid om een keer bij de boer te slapen. Google alleen al ‘slapen bij de boer’ en je krijgt een hele rits met opties. Het leuke aan verblijf op de boerderij is dat het vaak kleinschalig is. De kinderen mogen overal bij meehelpen wat de boer doet en het is natuurlijk een grote beestenboel. Je hebt geen kind aan je kind tijdens deze vakantie! En wat zit erin voor jou? Prachtige omgevingen waar je van kan genieten, alle tijd om weer even met je lief te spenderen en je kunt eindelijk dat ene boek gaan lezen!

Vakantiepark Het Stoetenslagh

Vakantiepark Het Stoetenslagh vlakbij het Overijsselse Vechtdal is een perfecte vakantiebestemming wanneer het gezin bestaat uit kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. Naast een animatieteam voor de kleinere kinderen is er ook een special animatieprogramma voor tieners. Wellicht dat het een beetje kinderachtig klinkt als het zo beschreven staat, maar het animatieprogramma van tieners bestaat onder andere uit disco’s, beachparty’s, lasergamen en survivallen. Ook hebben de jongvolwassenen hun eigen jeugdkamp waar ze kunnen “chillen” met hun vrienden.

Vakantiepark Dierenbos

Wie dierenliefhebbers binnen het gezin heeft, moet een keer naar Vakantiepark Dierenbos gaan. Alles staat in het teken van dieren hier. Zo zijn alle huisjes vernoemd naar een dier en zijn ze hier ook helemaal op ingericht. Daarnaast zijn er verschillende kinderboerderijen op het park te vinden en ligt het park een half uurtje rijden van Safaripark Beekse Bergen. Dat worden gegarandeerd heel wat knuffelsessies met de dieren! Het voordeel aan dit park is dat ze ook accommodaties hebben waarin alles al aanwezig is voor baby’s.

Efteling Bosrijk of Loonsche Land

Vergeleken met andere vakantieparken is een verblijf hier aan de prijzige kant, maar mocht je het ervoor over hebben dan moet je het zeker een keer doen! De magische sfeer die je in het attractiepark beleeft, is namelijk ook doorgezet op de vakantieparken en in het hotel. Zo zie je overal verklede personages over het park lopen die de kinderen vermaken. Bij Efteling Bosrijk wordt er bijvoorbeeld elke avond een verhaaltje door Slaap Vaak verteld voor het slapengaan. Na een dag in het attractiepark en een avond op het vakantiepark, heb je geen moeite meer om de kinderen naar bed te krijgen, zo voldaan zijn ze!

Wanneer je dus op zoek bent naar een leuke vakantie binnen de grenzen, dan kun je prima een vakantiepark in Nederland boeken. De afgelopen jaren heeft deze markt grote stappen gezet naar een hipper imago en geniet je er tegenwoordig net zo van een gezinsvakantie als dat je in Zuid-Frankrijk zou doen.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Kijk dan eens hier voor kindvriendelijke vakantieparken.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article