De leukste RCN camping in Frankrijk

rcn camping in frankrijk

Op zoek naar een leuke RCN camping in Frankrijk? Waar de kinderen zich vermaken en jij een boekje kan lezen aan het zwembad? Wij hebben hier een verzameling voor je uitgelicht!

Frankrijk is al jaren één van de populairste vakantiebestemmingen van Nederland. Dat komt natuurlijk onder andere doordat wij Hollanders graag de campings in Frankrijk bezoeken. De Franse omgeving, de temperaturen en de gezelligheid staan hoog bij ons in het vaandel. Maar we willen voor onze vakantie wel altijd graag weten waar we terecht gaan komen. En dus zoeken we naar de fijnste, leukste en campings met de beste ervaringen.

Wat is een RCN camping?

Maar eerst geef ik antwoord op de vraag wat een RCN camping is. Wat houdt het in en waarom zou je voor een RCN camping kiezen? RCN campings zijn te vinden in Nederland en in Frankrijk. Totaal zijn er 17 RCN campings, welke allemaal hun eigen karakter en unieke ligging hebben. Althans, dit is wat ik aanneem, want ik heb ze niet allemaal persoonlijk bezocht. In Frankrijk zijn de RCN campings voornamelijk in het zuiden te vinden. Maar ook hier draait het om een vakantie op de mooi plekje, midden in de natuur.

Camping met zwembad in Frankrijk

Voor veel gezinnen is ‘camping met zwembad’ een belangrijke zoekterm. Het liefst wordt daar ook nog ‘glijbaan’ aan toegevoegd, want hoe je het ook went of keert, dit soort vermaak voor de kinderen is belangrijk. Een camping met zwembad en glijbaan in Frankrijk dus. Ik maakte al eerder een top 10 hiervan, maar hier zaten geen RCN campings tussen. In deze blog richt ik echt alleen op de RCN campings die ook aan de wensen van jonge gezinnen voldoen.

RCN camping in de Ardeche
Foto gemaakt in de Ardèche door Wolfkamp

RCN camping in Frankrijk: la Bastide en Ardèche

RCN la Bastide en Ardèche is één van de populairdere RCN campings en is dan ook te vinden in de populaire regio Ardèche. Het grote voordeel van deze camping is dat hij ook aan de zoekterm ‘rivier’ voldoet. Deze RCN camping ligt namelijk pal aan de oever van de bekende rivier de Ardèche. En ook de mega toeristische Pont d’Arc ligt op een steenworp afstand.

Het zwembad van de camping is leuk en heeft twee spannende waterglijbanen. Maar het voordeel is, is dat het zwembad niet té groot is en daardoor wel overzichtelijk blijft. Naast kamperen, zijn er ook verschillende huurmogelijkheden zoals een stacaravan of een tent. Volgens verschillende reviews en ervaringen is RCN la Bastide en Ardèche absoluut een aanrader. Slechts een enkeling vindt deze camping te duur of te druk.

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van RCN la Bastide en Ardèche.

Verblijf je liever in een vakantiehuis? Lees hier onze tips voor kindvriendelijke vakantiehuisjes in de Ardèche.

RCN camping in de dordogne
Foto gemaakt in Dordogne door Simon Biggar

RCN camping le Moulin de la Pique

De Dordogne is ook een prachtige regio in Frankrijk waar je uitstekend kunt kamperen. Dat doe je natuurlijk het liefste op een mooie camping. Een aanrader van RCN is de 5 sterren RCN camping le Moulin de la Pique. Op dit historische landgoed met kastelen, voel je je de koning van de camping.

Maar ook hier is natuurlijk weer belangrijk; het zwembad. Nou ook deze is aanwezig met maar liefst vier zwembaden, een 45 meter lange glijbaan én een vierdubbele glijbaan! Ook de reviews en ervaringen zijn positief, voornamelijk voor de kinderen. Want volgens een enkeling is er voor de ouders vrij weinig te beleven op de camping ’s avonds.

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van  RCN camping le Moulin de la Pique. 

RCN camping in de Franse Alpen Frankrijk
Foto in de Franse Alpen door canadastock

RCN camping Belledonne

RCN camping Belledonne is te vinden in de Franse Alpen. Ook een prachtige regio in Frankrijk om je vakantie te vieren, zeker wanneer je een keer voor een vakantie in de bergen kiezen wil. RCN camping Belledonne is leuk met kleine kinderen, maar wanneer de kinderen wat groter zijn, kun je toffe activiteiten doen in de omgeving. Denk aan raften en mountainbiken. Klein nadeel is dat het zwembad van de camping geen glijbanen heeft, maar daar staan de toffe activiteiten in de omgeving dan weer tegenover.

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van RCN camping Belledonne.

RCN camping frankrijk bretagne
Foto Shutterstock

RCN camping Port l’Epine

Er is één RCN camping in Bretagne in Frankrijk te vinden. Dat is camping Port l’Epine. Deze kleinschalige camping is uitstekend voor een vakantie met de kleintjes. Het beschikt dan ook over een speciaal peuterbad. Maar daarnaast maakt de Kruimelpadpas deze camping ook zo speciaal. Het Kruimelpad is een speurroute over de camping met leuke opdrachten. Kun je deze afvinken, dan kun je verder met onze eigen kindvriendelijke kustroute van Bretagne.

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van RCN camping Port l’Epine.

Puy du Fou Frankrijk

RCN camping la Ferme du Latois

En onze laatste RCN camping aanrader is la Ferme du Latois. Deze camping heeft alles waar een gezin met kinderen naar zoekt. Een mooie omgeving, een zwembad met glijbanen én vermaak. Daarbij licht de camping ook niet al te ver van de kust. Maar één van de leukste dingen is dat de camping op een voormalig boerenerf ligt. De camping ligt in de Vendée. Wat in deze regio ook te vinden is, is het spectaculaire park Puy du Fou. En dat is absoluut een aanrader wanneer je in de regio Vendée verblijft.

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van RCN camping la Ferme du Latois.

Sowieso zijn er veel toffe pretparken in Frankrijk! Dus in Frankrijk zullen jullie je met de kinderen dan ook niet snel vervelen!


leuke rcn campings Frankrijk

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock / Sergey Novikov

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.