Bijzonder cadeautje voor de kids; ketting met naam

kaya sieraden

Nu de feestdagen er weer aankomen, vliegen de verlanglijstjes om mijn oren. Ook dit jaar maken de kleintjes het mij weer niet makkelijk, want de ene dag willen ze dit en de andere dag willen ze dat. Maar er is één cadeau waar ze het alledrie over eens zijn. Ze willen een ketting met hun naam. En weet je wat nou zo leuk is? Toen ik hun leeftijd had, kreeg ik van mijn ouders ook zo’n ketting met mijn naam. Ik heb hem nog steeds! 

Ketting met naam

Een ketting met hun eigen naam dus. Maar hoe ziet een ketting met naam er nou precies uit? Bij KAYA sieraden kun je daar helemaal zelf voor kiezen. Je kunt verschillende letterstijlen kiezen, zoals Elegant, Klassiek, Stoer en Lief. Maar je kunt een ketting met naam ook nog een extra draai geven door de naam in een hartje te zetten of in een sterretje. En als je als mama een ketting met de namen van je kinderen wil, dan kun je kiezen voor de ‘Love forever’, dat is een infinity met de namen erop.

Vind je zo’n ketting met naam nou iets te prominent aanwezig, dan is een initialen ketting misschien meer iets voor jou. Dit is een kettinkje met alleen je voorletter, bijvoorbeeld op een plaatje gegraveerd. Dit zag je 30 jaar geleden trouwens ook veel! Kijk maar eens naar de ‘Vintage Disc’, ik weet zeker dat je die in je kindertijd ook wel eens voorbij hebt zien komen. Misschien om de nek van je tante of aan het bedelarmbandje van je buurvrouw. Mijn jongste dochter heeft zo’n ketting met haar voorletter op zo’n plaatje gegraveerd, maar dan in combinatie met haar geboortesteentje. Wat natuurlijk ook een superleuke twist is.

kaya sieraden

kaya sieraden

Geboortestenen

Geboortesteentjes worden steeds populairder. Maar toch is het koppelen van stenen aan gebeurtenissen of maanden niet iets nieuws. De eerste legendes van de geboortestenen staan al beschreven in het bijbelboek Exodus. En in de middeleeuwen geloofden ze dat de edelstenen speciale krachten hadden en dat de krachten van de stenen het sterkst waren in de bijbehorende maand. En zo is het uiteindelijk gekomen dat nu iedere geboortemaand zijn eigen edelsteen heeft. De granaat is bijvoorbeeld gekoppeld aan januari en rozenkwarts aan oktober. Voor mijn kinderen zijn de stenen amethist, diamant en smaragd de geboortestenen. En mocht je er echt waarde aan hechten, dan hebben de geboortestenen ook nog een betekenis. Zo staat een amethist voor balans, een diamant voor kracht en puurheid en een smaragd staat onder andere voor hoop en geduld. Persoonlijk hecht ik niet zo heel veel waarde aan deze betekenissen, maar ik moet zeggen dat de betekenissen best wel overeenkomen met de persoontjes wie ze zijn.

Hoe dan ook, zo’n geboortesteentje is een mooie aanvulling voor een ketting met voorletter. En misschien zelfs ook wel voor een ketting met naam, zeker als je kiest voor de verticale naam. Dan heb je dus eigenlijk gewoon je naam als hanger en dan met een geboortesteentje erbij. Het is in ieder geval een bijzonder mooi cadeautje voor de kids.

Previous ArticleNext Article