Met de kleintjes naar het Hof van Saksen

landal vakantiepark

Hoe kun je een nieuw jaar nu beter beginnen dan met een weekendje er tussenuit alleen met je gezin? Wij namen het ervan en verbleven afgelopen weekend op het Hof van Saksen. Een park van het welbekende Landal dat buitengewoon genieten belooft. En na een weekend kan ik je vertellen dat daar niets aan gelogen is. Want wat is Hof van Saksen een fantastische combinatie van luxe, ongedwongenheid en vermaak waar je het maar hebben wilt.

Ondanks dat wij helemaal in de relaxmodus waren en volop genoten hadden we tijd te kort. En wel om alle volgende redenen.

De kinderboerderij

Mijn kleintjes hadden een iets ander beeld bij ‘de kinderboerderij’ toen ik ze vertelde dat we een weekendje in een kinderboerderij gingen logeren. “Oh, wat leuk” zei mijn kleuter, “maar moeten we dan ook bij de geiten en kippen slapen?” Om de één of andere reden kreeg ik het ze maar niet aan hun verstand gepeuterd, dat ik er een heel andere ‘kinderboerderij’ mee bedoelde. En dus hebben we voor vertrek meerdere malen het filmpje van het betreffende huisje bekeken. 

Ja, als je hier niet dolenthousiast van wordt, dan weet ik het ook niet meer. Mijn kleintjes begrepen inmiddels dat er meerdere soorten kinderboerderijen in omloop zijn en in deze wilden ze wel een weekendje verblijven. Graag zelfs!

spelen-kinderboerderij

Deze kinderboerderij was één van de redenen dat we tijd tekort kwamen. De kleintjes wilde namelijk bijna niet anders dan spelen in het bedhuisje, spelen met het speelgoed dat klaar stond en jawel, badderen in het bad. Thuis hebben wij geen bad, dus een bad voelt altijd als een enorme luxe. Voor ons, maar ook zeker voor de kleintjes.

Het is dat ik wist dat er nog heel veel leuks te beleven was op het park, anders waren we het huisje niet uitgekomen. En dus riep ik luid: “Wie gaat er mee zwemmen!!??”

Het zwembad van Hof van Saksen

Sinds een paar weken is de 7-jarige in het bezit van haar a-diploma (hoera). Maar zoals dat meestal gaat na het behalen van een doel, raakt het al snel weer in de slop. Oftewel, het was weer hoog tijd om te gaan zwemmen.

Het zwemband straalt één en al luxe uit. Maar belangrijker voor ons, het is overzichtelijk. Want met drie kleintjes kom je ogen te kort. De grote hit was toch wel om meegesleurd worden in de 107 meter lange wildwaterbaan. Naast het plezier, was dat meteen een mooie workout voor mij… We zouden ons hier een hele dag kunnen vermaken, maar aangezien ik geen enkele workout gewend ben, houd ik dat niet vol. En bovendien, er is nog veel meer te doen op het park.

Indoorspeelparadijs Harrewar, Kinder Academies en stuiteren in De Bounz ® Arena

Ja, er is nog véél meer te doen op het Hof van Saksen. Even de energie eruit laten razen in het indoorspeelparadijs, het is eigenlijk niet nodig want de kleintjes zijn kapot van het zwemmen. Maar het is zo leuk. Net als het trampoline springen in de zogeheten Bounz Arena. Jammer alleen dat de praktijk weer moet bewijzen dat ik, moeder van drie, beter niet meer kan springen op een trampoline.

Opvallend en verrassend leuk zijn toch wel de kinder academies. Zoals ik al zei, we hebben tijd te kort. Er zijn zoveel leuke activiteiten te doen bij het Hof van Saksen. Waar we wel tijd voor maken is de techniek academie en de mode academie.

De techniek academie is een walhalla voor zaag-, boor- en bouwliefhebbers. En de kleuter heeft daar zijn zaagdebuut gemaakt. Een simpele dagopdracht die hij samen met zijn vader in elkaar zaagde en boorde met als resultaat een vogelvoederbakje.

De 7-jarige koos voor de mode academie. Naaien met de naaimachine was wat te hoog gegrepen voor de 7-jarige én voor mama. Dus ook wij maakten van de dagopdracht een waar kunstwerkje al naaiend met de hand.

Creatief bezig zijn bij de knutsel academie, techniek academie en de mode academie.
Creatief bezig zijn bij de knutsel academie, techniek academie en de mode academie.

Wat we nog allemaal hadden willen doen op het Hof van Saksen

Zoals ik al zei, we kwamen tijd te kort. Dit is wat we allemaal nog hadden willen doen.

 • Met elkaar (de zelf meegebrachte) Monopoly spelen.
 • Nog 88 keer in bad.
 • 3 uur langer in het zwembad blijven.
 • Een hut bouwen bij de bouw academie.
 • Een pizza bakken bij de kook academie.
 • Rustig dineren bij één van de restaurants. (Met mijn kleintjes? Never gonna happen.)
 • Minimaal een uur bowlen.
 • Klimmen op de klimtoren.
 • Nog 8x een half uur jumpen op de trampolines.
 • Shoppen bij de Fashion Shop.
 • Genieten van een beautybehandeling en een massage en het Turkse stoombad en een lichaamspakking en, en, en… bij de Spa en Wellness.
 • En dan zouden we ook nog wat van de omgeving willen zien…

Je ziet, we zouden hier wel een hele zomervakantie kunnen vertoeven. Het Hof van Saksen is gewoon, nee écht buitengewoon, genieten van het goede leven.

Op Parkvakanties lees je meer informatie en reviews over vakantiepark Hof van Saksen.

Previous ArticleNext Article

3 Comments

 1. Met nog niet geen schoolgaand kind van bijna 4 jaar en zijn broertje van 15 maand zitten wij nu heerlijk een weekje te genieten op het park. En het is echt genieten, wat een speel en zwemplezier voor beide leeftijden!! Een echte aanrader!