Landal Amerongse Berg, luxe op de Utrechtse Heuvelrug

review


Grijs, mistig en koud weer zijn over het algemeen ingrediënten om in je bed te kruipen en diep onder de dekens te blijven liggen. Tel daar een lockdown bij op en het cirkeltje is rond. Toch vind ik het grijze weer altijd wel wat hebben, het heeft iets mysterieus. En als je dan na een flinke wandeling de sauna in duiken kan, hoor je mij niet klagen! Het afgelopen weekend waren we bij Landal Amerongse Berg in een super de luxe huisje. En ik vertel je in deze review waarom een verblijf bij dit luxe vakantiepark op de Utrechtse Heuvelrug, weer of geen weer, een heel goed idee is!

Luxe vakantiepark op de Utrechtse Heuvelrug

Het kleinschalige, maar luxe vakantiepark Landal de Amerongse Berg ligt aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Ook ligt het vakantiepark op een steenworp afstand van Veenendaal, waar je overigens prima kunt shoppen en op zaterdag markt is. Naast dat de huisjes luxe en van alle gemakken voorzien zijn, is voor ons de ligging ook erg luxe. Lekker in het midden van Nederland, waardoor het eigenlijk voor iedereen die in Nederland woont, goed aan te rijden is. We zijn dan ook met een uurtje rijden aan de deur van ons luxe vakantiehuisje.

Vakantiepark Landal Amerongse Berg is niet per se een Landal park dat je misschien gewend bent om met kinderen te bezoeken. Geen subtropisch zwemparadijs, geen hysterische speeltuinen, maar gemoedelijk, kleinschalig en luxe zijn de kenmerken van Landal Amerongse Berg. En oh, wat was ik daaraan toe! Even heerlijk met mijn gezinnetje terugtrekken, genieten van een ruim en luxe huisje mét sauna en stoomcabine. Ook heeft Landal Amerongse Berg een uitstekende maaltijden bezorgservice, welke in Corona-tijden natuurlijk een uitkomst is!

Bekijk hier de tarieven en beschikbaarheid van Landal Amerongse Berg >>

review
review
foto landal amerongse berg

De luxe huisjes van Landal Amerongse Berg

‘Mam, kun je dit huisje niet kopen, want ik wil ieder weekend hier naartoe!’, roept mijn jongste dochter wanneer ze vijf minuten binnen is. Dat het luxe Landal huisje, accommodatietype 6EL1 om precies te zijn, in de smaak valt, is meteen duidelijk. Ik geef mijn dochter overigens geen ongelijk. Het vakantiehuisje oogt lekker ruim door zijn grote raampartij, het is gelijkvloers, het is fris en schoon, het heeft een ruime luxe keuken én natuurlijk niet te vergeten; de ruime badkamers met bad, douche, sauna én stoomcabine. Héérlijk!

utrechtse heuvelrug

Het leuke aan dat de kleintjes nu steeds groter worden, is dat zij niet altijd dat vermaak op een vakantiepark nodig hebben. Ze hebben inmiddels de leeftijd dat zij een sauna en een stoomcabine in een vakantiehuisje óók kunnen waarderen én heel erg luxe vinden. Nu we nog steeds met de Corona maatregelen te maken hebben en de cultuursector helaas nog niet open mag, is dit luxe huisje meer dan een uitkomst! We maken er volop gebruik van en het leuke is, is dat de kinderen ook zo genieten van een kwartiertje in de sauna.

Het zwembad van Landal Amerongse Berg

We hebben mazzel, want het zwembad van Landal Amerongse Berg mag vanaf dit weekend wel weer gebruikt worden. En zwemmen tijdens een weekendje Landal, hoort er toch een beetje bij. Het zwembad van Landal Amerongse Berg is niet groot en daarom prima voor een uurtje zwemmen met de kinderen. Naast het zwembad is er ook een peuterbad met speeltoestellen én een Turks stoombad!

review

Landal Amerongse Berg met kinderen

Hoewel ons weekendje bij Landal Amerongse Berg vooral gericht is op de luxe vakantiehuisjes en de omgeving op de Utrechtse Heuvelrug, is er ook vermaak voor kinderen op het vakantiepark. Niet zoals we bijvoorbeeld ervaren hebben bij Landal Het Vennenbos, maar er is een indoorspeelplaats, een airtrampoline, een Kabouterpad, speeltuintjes, een zwembad en een Adventure Golf aanwezig voor de kinderen.

review
review

Het kabouterpad

Voor de kleintjes is het Kabouterpad op het vakantiepark ontzettend leuk! Voor de echte ultieme ervaring kun je bij de receptie een opdrachtenboekje en een rood kaboutermutsje halen. Wanneer je het Kabouterpad gelopen hebt, kun je een heuse Kabouterdiploma halen. Voor mijn tiener is dat net teveel van het goede. Ze wil wel graag haar happy stones op het Kabouterpad verstoppen. Dus mocht je binnenkort het Kabouterpad op Landal Amerongse Berg bewandelen, kijk dan goed om je heen en wie weet vind je ook een happy stone!

review
utrechtse heuvelrug

Vakantiepark op de Utrechtse Heuvelrug met hond

Zoek je overigens een vakantiepark op de Utrechtse Heuvelrug waar je met je hond terecht kan, dan kan ik Landal Amerongse Berg zeker aanraden. Je wandelt namelijk zo met je hond de bosrijke omgeving in.

review

Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug

Zoals ik al zei laten de Corona versoepelingen voor de cultuursector nog even op zich wachten. Helaas, ons plan was namelijk om in ieder geval Kasteel Amerongen en het Nationaal Militair Museum te bezoeken. Deze uitstapjes zullen we dus nog even moeten uitstellen. Mijn dochter zou zeggen dat dat een goede reden is om nog eens terug te keren naar Landal Amerongse Berg.

Maar gelukkig zitten we in een prachtig natuurgebied, namelijk de Utrechtse Heuvelrug. Op de Utrechtse Heuvelrug vind je loof- en dennenbossen, zandverstuivingen en uitgestrekte heidevelden. De Utrechtse Heuvelrug heeft meerdere ’toppen’ boven de 50 meter. Het hoogste punt is de Amerongse Berg met 69,2 meter boven zeeniveau. Wandelen is één van de hoofdactiviteiten. Er zijn klompenpaden om te bewandelen, je kunt wandelen langs de Grebbelinie (een uniek cultuurhistorisch verdedigingswerk) en er zijn genoeg familiewandelingen, onder andere met een boswachter en natuurlijk kabouterpaden. Wij kozen voor een wandeling door Kwintelooijen, een natuurgebied op de Utrechtse Heuvelrug en ongeveer 10 minuutjes rijden vanaf Landal Amerongse Berg. Deze wandeling heeft wel wat hoogteverschillen, maar het voordeel daarvan zijn natuurlijk de mooie uitzichten. Nadeel is dat het grijs, mistig en koud weer was tijdens ons bezoek… Maar hé, laten we positief blijven! Want het voordeel daarvan is weer dat er een heerlijk luxe huisje met sauna en stoomcabine op het vakantiepark op ons stond te wachten.

landal amerongse berg
review
luxe vakantiehuisje

Conclusie van deze review, lekker luxe in een mooie omgeving

Conclusie van deze review is dat een verblijf bij Landal Amerongse Berg een prima combinatie is van luxe in een mooie omgeving. Het kleinschalige vakantiepark is perfect voor een vakantie met kleine kinderen die niet al te veel hysterisch vermaak nodig hebben. En voor kinderen (en hun ouders) die lekker relaxen en chillen wel kunnen waarderen, zijn de mooie, frisse en luxe vakantiehuisjes een uitkomst. Er zijn zelfs huisjes met een jacuzzi te boeken! De ligging is fantastisch. De Utrechtse Heuvelrug heeft genoeg te bieden aan cultuur en natuur. Er valt genoeg te beleven in Utrecht met kinderen. Jammer dat wij de culturele uitstapjes nog even moesten uitstellen. Maar zoals we al een tijdje tegen onszelf zeggen, gelukkig is de natuur altijd open!

Ook een weekendje of vakantie naar Landal de Amerongse Berg? Bekijk hier de tarieven en beschikbaarheid >>

Previous ArticleNext Article