Even terug in de tijd

fotoalbum cewe

‘Konden we soms maar even terug naar die tijd. De tijd dat ze zo klein zijn.’ Ik heb het verschillende oma’s zo vaak horen zeggen, maar een gevoel had ik er niet bij. Nu begin ik zo langzamerhand te begrijpen wat ze al die tijd zeiden, kon ik maar even terug naar die tijd. Je zou zo graag nog even willen knuffelen met je eigen newborn. Je zou zo graag nog even kusjes willen geven op die peuterwangen.

Kon het maar, voor heel even.

Mijn jongste wordt dit jaar vijf. De afgelopen jaren zijn zo ontzettend snel gegaan en dat terwijl ik af en toe de uren langzaam voorbij zag tikken en dacht dat er nooit een einde aan de dag zou komen. Maar toen ik laatst begon aan het babyalbum van mijn tweede en derde kleintje werd ik toch wel een beetje sentimenteel. En de betekenis van de woorden ‘konden we maar even terug naar die tijd. De tijd dat ze zo klein zijn’ voelde ik tot op mijn bot.

Bij het zien van de afbeeldingen ging ik echt weer even terug in die tijd. Ik rook de heerlijke geur van mijn baby, ik voelde de spekbeentjes in mijn armen en de moeilijk verstaanbare woorden dwarrelden voor even weer in mijn hoofd. 

Review CEWE fotoalbum

Afgelopen kerstvakantie vroeg mijn jongste plotseling waarom zij nog geen fotoalbum van zichzelf had. Ik voelde me natuurlijk een beetje schuldig, want ik liep inmiddels ruim 6 jaar achter met de fotoalbums aangezien mijn zoon ook nog geen enkele afgedrukte foto in zijn bezit had. Het aanbod van CEWE om een review te schrijven over hun producten en diensten kwam dus ook erg gelegen! De kerstvakantie wijdde ik aan het maken van de fotoalbums voor mijn kleintjes.

Een fotoalbum maken kost even tijd, zeker in mijn geval aangezien ik eerst 80000GB aan afbeeldingen uit moest zoeken. Een CEWE fotoalbum maken doe je niet online maar met ontwerpsoftware die je op je eigen computer zet. En dat is handig want het is kerstvakantie en met drie kinderen om je heen die continu aandacht vragen, kun je je werk opslaan en openen wanneer je maar wilt.

Software programma van CEWE

software cewe

Het software programma van CEWE is heel makkelijk in gebruik. Het programma connect automatisch met iPhoto en alle andere fotoprogramma’s op je laptop, waardoor je heel gemakkelijk de foto’s in je album kunt slepen. Je kunt kiezen uit verschillende indelingen, welke je weer in verschillende stijlen (rustig, overlappend, vullend) kunt kiezen en dan ook nog met gewenst aantal afbeeldingen per pagina. De achtergronden van de pagina’s kun je een kleur geven en er zijn ook nog verschillende sjablonen en kaders die je kunt installeren. Kortom genoeg instellingen om een heel eigen en persoonlijk boek te maken.

Ik koos voor een large liggende album met een hardcover en mat fotopapier. Het album wordt tenslotte voor de kinderen die er waarschijnlijk heel graag in gaan bladeren. Een beetje stevige basis is dus wel gewenst. Standaard zitten er 26 pagina’s in het boek, maar ik heb het fotoboek aangevuld tot 48 pagina’s.

Wanneer je je album gevuld hebt, plaats je hem in je winkelmandje en bestel je via het programma je product. Precies zoals je in ieder andere webshop iets bestelt.

De bezorging

Binnen twee dagen waren de bestelde fotoalbums onderweg. De boeken werden keurig verpakt door de brievenbus bezorgd. Maar het mooiste van de bezorging waren de verwonderde en blije koppies van mijn kleintjes. Bij het inzien van het fotoalbum van hun eigen babytijd gingen ook zij weer even terug in de tijd.

cewe fotoalbum baby

cewe fotoalbum babytijd

cewe fotoalbum blauwe achtergrond

 

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.

1 Comment

  1. Onwijs leuk! Hier kijken de kids ook heel vaak terug in hun babyboek, daar gaan ze zo een half uurtje voor in de bank zitten. Ook nog eens lekker rustig 😉