Welke kinderwagen moet ik kopen?

welke kinderwagen

Eén van de eerste dingen die ik zeker wist toen ik zwanger was, was welke kinderwagen ik wilde voor mijn kleine baby. Toentertijd was ik verzot op de Bugaboo kinderwagen en dan het liefste met de knalgele kap. Maar om een goede keuze te kunnen maken, zijn we toch naar een babywinkel gegaan en hebben we verschillende kinderwagens getest. Ik praat over inmiddels alweer 10 jaar geleden. De Mutsy, de Bugaboo en de Quinny waren toen de koplopers van de kinderwagens. Upcoming was de Stokke, een kinderwagen voor wie gedurfd over straat wilde. 

Welke kinderwagen merken zijn er op de markt

Het aanbod van verschillende kinderwagens en ook nog eens verschillende merken kinderwagens is inmiddels enorm groot. Je zou er keuzestress van krijgen, want voor welke kinderwagen moet je nu kiezen? Om je een beetje te helpen, zetten we de populairste kinderwagens van dit moment op een rij:

De beste kinderwagen volgens de consumentenbond

De Consumentenbond voert elk jaar een uitvoerige test uit op populaire kinderwagens.

nuna kinderwagen consumentenbond

De NUNA IVVI savi kinderwagen ontving een 8.7 en kwam als beste uit de test in de meest recente test (juni 2017) door de Consumentenbond. De IVVI savi is op vele punten getest zoals wendbaarheid, prijs, gebruiksgemak en de ruimte van de opbergmand. De kinderwagen heeft stevige, met schuim gevulde banden en progressieve vering technologie voor een zachte en comfortabele rit. Daarbij beschikt de wagen over vier seizoenen bekleding voor zomerdagen en winterwandelingen. Dit hoge cijfer kost wel wat, vanaf €1099 heb je de Nuna kinderwagen inclusief regenschermen, adapters en bijpassende voetenzak.

mutsy evo kinderwagen

Een kinderwagen die veel prijzen op zijn naam heeft staan is de kinderwagen Mutsy Evo. Deze kinderwagen van Nederlandse bodem is strak, degelijk en redelijk betaalbaar. De lichtgewicht kinderwagen is ook gemakkelijk in te klappen. Wanneer je deze kinderwagen koopt, koop je hem ook meteen compleet met een reiswieg, omkeerbaar zitje, een zonnekap en een boodschappenmand. Je koopt de kinderwagen vanaf €699 –

stokke xplory Athleisure

Onlangs heeft Jo de nieuwe Stokke Xplory uitvoerig getest voor Voormijnkleintje. Deze kinderwagen komt uit de zogeheten Athleisure collectie. Een nieuwe look van de Stokke Xplory met meer functionaliteit. Zo zijn de materialen geselecteerd op hun waterafstotende en sneldrogende eigenschappen. Laserperforatie en mesh zorgen voor optimale ventilatie en de oversized zonneklep biedt extra bescherming voor je kleintje. Voor de Stokke kinderwagen moet je diep in de buidel tasten want de Stokke Xplory Athleisure kost maar liefst €1.252,00

Welke kinderwagen past in een kleine auto?

Een kinderwagen in een kleine auto meenemen blijkt moeilijker dan je denkt. De meeste kinderwagens zijn te lomp, of je moet téveel uit elkaar halen om de kinderwagen in de achterbak van je auto te krijgen. Welke kinderwagen past wel? Echter is er één kinderwagen die gemakkelijk in de achterbak van je (kleine) auto past. Namelijk de Bugaboo Bee. De nieuwste versie hiervan is de Bugaboo Bee 5. Deze Bugaboo is een compacte kinderwagen die je met één hand snel kunt inklappen en in de achterbak kunt zetten. De Bugaboo Bee kinderwagen is te koop vanaf €649,80

De nieuwste kinderwagens 2017

Zelf kende ik het merk Koelstra alleen van de buggy’s. Maar Koelstra heeft ook een mooie kinderwagen, inclusief babybak. De hoekige wagen heeft een chique uitstraling en komt daardoor in het favorieten lijstje. De kinderwagen Binque Daily is verkrijgbaar als complete set. De Koelstra kinderwagen is door zijn compleetheid één van de goedkopere kinderwagens. Vanaf €549 incl. accessoires.

iCandy kinderwagen

Een verrassend leuke nieuwkomer onder de kinderwagens is de iCandy. iCandy is een Brits bedrijf dat stijlvolle kinderwagens ontwerpt. Onder andere Victoria en David Beckham hebben hun kinderen in deze kinderwagen vervoerd. Kinderwagen Peach is iCandy’s bestverkochte model dat bekendstaat vanwege het inklappen met één hand en om de opvallende kleuren. De iCandy kinderwagen is verkrijgbaar vanaf € 899

Kinderwagen reviews

Lees hier een aantal nuttige reviews over verschillende kinderwagens, geschreven door moeders.

Ervaringen met de Bugaboo kinderwagen.
 • Mijn eerste kinderwagen was de Bugaboo Cameleon. Of het de eerste of de tweede was, dat weet ik niet meer. Elisabeth schreef een uitgebreide review over de Bugaboo Cameleon 3.
Ervaringen met de Mutsy kinderwagen.
 • Marisca heeft een artikel geschreven over haar nieuwe kinderwagen, de Mutsy Evo.
 • Elise Joanne schreef een review over de volgende stap van dit kinderwagen merk, de buggy Mutsy Nexo.
Ervaringen met NUNA kinderwagen.
 • Tamara schreef een review over de, volgens haar, meest geweldige buggy ooit, de Nuna Pepp Luxx.
 • Ook Desiree is tevreden over de Nuna Pepp Luxx. Echter behoort deze kinderwagen tot de categorie buggy’s en is dus geen volwaardige kinderwagen.
Ervaringen met Stokke kinderwagen.
 • Melissa schreef, net als Jo ook een uitgebreide review over de Stokke Xplory Athleisure.
 • Lady Lemonade heeft een duidelijke video gemaakt van de Stokke Scoot Newborn kinderwagen.

Ervaringen met de Easywalker kinderwagen.
 • Josan schreef een uitgebreide en duidelijke review over de Easywalker Mosey+.
 • Karen heeft de Easywalker Harvey uitvoerig getest en schreef hier een review.
Ervaringen met de Joolz kinderwagen.
Ervaringen met de Maxi-Cosi kinderwagen.
 • Andrea koos voor de Maxi-Cosi Nova, je leest hier haar verslag.
Welke kinderwagen uiteindelijk bij jou past, is een persoonlijke keuze. Maar er is in ieder geval keuze genoeg!
Uitgelichte afbeelding: Shutterstock
Previous ArticleNext Article

1 Comment

 1. Pingback: Stokke Trailz (een uitgebreide review)