Met een baby naar Florida

Een verre reis maken met de kinderen. Voor de één is het een droomvakantie, de ander moet er niet aan denken en blijft liever in zijn eigen kikkerlandje in een hutje op de hei. Ook heel avontuurlijk overigens!

Karlien, getrouwd en moeder van een vierjarige dochter en een tweejarige zoon reist wel graag met haar gezin. Ze blogt over haar reizen en de hotspots, alles in het licht van (kleine) kinderen, op haar eigen blog livinglienlife.nl

“Voordat onze kinderen er waren had ik altijd een aantal vliegtickets geboekt staan. Ik reisde op de bonnefooi en low budget. Toen onze oudste geboren werd, kwam ik erachter dat je met een baby haast niets extra’s betaalt voor je vlucht. Dus de keuze was snel gemaakt om met haar op een verre reis te gaan. Het reizen met kinderen verandert voor ons nu ze ouder worden. Met een baby kan je ongeveer alles doen wat je wilt. Natuurlijk, je doet wat minder op een dag en je gaat niet staan feesten. Nu ze peuter en kleuter zijn ben je meer bezig met wat zij willen. We wisselen daarom bezienswaardigheden en dergelijke af met speeltuinen, zwembaden en middagen op het strand. Ook reizen we niet meer op de bonnefooi. Ik boek de reizen wel zelf, maar leg de overnachtingen vooraf vast. Ik zie het niet zitten om met twee kleine kids in een warm land naar een accommodatie te moeten zoeken.”

Met de baby naar Florida

Toen Karliens oudste een baby was maakte ze een reis naar Florida. Vrienden gingen erheen en vroegen of zij mee wilden. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen. Ze huurden een villa, boekten vliegtickets en gingen op zoek naar een leuke auto. De reis werd zonder reisbureau geboekt, op deze manier is het vaak goedkoper en je kan doen wat je zelf wilt doen. Na een week in de villa zijn ze een aantal dagen naar Atlanta gegaan, waar een vriend woont. Aan het eind van de reis waren zij in Miami, een fantastische stad! 

Lees hier: Cruise met een baby; té ingewikkeld of gewoon doen?

Als je met een baby naar Florida reist, hoef je nog niet op zoek te gaan naar de activiteiten voor kinderen. Wat wel opvallend is, is dat de Amerikanen ontzettend vriendelijk zijn en alles voor je regelen. Als je een restaurant binnen loopt wordt er direct een kinderstoel aan je tafel gezet.

boardwalk florida

In Florida heb je een aantal prachtige natuurgebieden waar je ‘boardwalks‘ kunt lopen. Dit zijn verharde paden, vaak van hout door natuurgebieden,  zo kan je ook met kinderwagen rondlopen en het is dé manier daar om door natuurgebieden te wandelen.

kayak Everglades

Je kunt er kano-en in de Everglades, tussen de krokodillen! Karlien zag dit met een baby dan weer niet zitten. Logisch! Maar gelukkig is de man oud en wijs genoeg om zelf een activiteit te ondernemen. 

Sanibel Island is een aanrader in Florida, zulke mooie stranden!

vuurtoren Sanibel Island

Sanibel Lighthouse is een dertig meter hoge vuurtoren uit 1884 en nog altijd in gebruik. Omdat de vuurtoren nog in gebruik is, is hij niet opengesteld voor publiek.

Miami beach

Ook erg leuk is Miami, vooral Miami beach. Deze stad bruist echt.

En in Atlanta raadt Karlien, ondanks dat ze helemaal niet gek op dieren is, het aquarium aan. Het is heel Amerikaans opgezet, dus groots en spectaculair. Dit is een aanrader voor gezinnen.

het aquarium atlanta

Amerika, een fijne vakantiebestemming met kinderen

Amerika is zo’n makkelijk land voor een reis met kinderen. De mensen zijn vriendelijk, het is veilig en schoon. De kosten liggen wel ongeveer gelijk met Nederland. De benzine is veel goedkoper trouwens!

Je kunt daar prima met een groep een villa huren (vier slaapkamers, vier badkamers, jacuzzi, zwembad, binnen- en buitenkeuken). Karlien verbleef met zeven volwassenen in een villa, kosten per persoon waren € 100, -. Dit is inmiddels al wel even geleden (2012) Onlangs keek Karlien nog naar het huren van een villa voor haar gezin, maar het bedrag kwam al snel op ongeveer € 700, – uit. De villa’s zijn eigenlijk allemaal groot dus wellicht is het leuk (en voordeliger) om samen met opa en oma te gaan.

Als je een villa in Florida huurt, zorg dan dat er in de directe omgeving leuke dingen te doen zijn. Vanaf de villa waar Karlien verbleef, was het al een half uur rijden naar de supermarkt en een leuk restaurant nog een half uur verder. Met een baby was dit ok, met peuter en kleuter zou het niet ideaal zijn. 

Afbeeldingen Florida: Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.