Slapen in een boomhut

vakantie

We hebben al veel soorten accomodaties mogen ervaren, maar slapen in een boomhut is tot nu toe nog niet van gekomen. Ik kan me er wel een voorstelling van maken. Een boomhut overnachting is natuurlijk één groot avontuur. De kinderen die klimmen, klauteren en dan weer van de glijbaan af roetsjen, terwijl papa en mama lekker in de jacuzzi chillen (een boomhut met jacuzzi is natuurlijk dé droom). Alleen deze gedachte maakt me al zo enthousiast, dat ik maar weer eens op zoek ben gegaan naar de leukste boomhutten om in te overnachten. 

Boomhutten in Nederland

In Nederland zijn er op verschillende plekken mogelijkheden om te slapen in een boomhut. Veel gezochte boomhutten zijn degene met een glijbaan en een jacuzzi. Maar ook de locatie van de boomhut is belangrijk. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in een boomhut op het Safari Resort Beekse Bergen, super tof! En midden in het bos is natuurlijk ook de ultieme plek om slapen in een boomhut te beleven.

boomhut glijbaan

Boomhut met glijbaan

De bekendste boomhut met glijbaan vind je bij Landal Miggelenberg. Deze onwijs toffe accommodatie voor kinderen is super populair. Dus als je wil slapen in deze boomhut, moet je niet te lang wachten met boeken. Naast dat de boomhut met glijbaan heel tof is, staat hij ook op een vakantiepark van Landal. Dat betekent dat je gebruik kunt maken van de Landal faciliteiten, zoals het zwembad, een vakantiecentrum met restaurants en kidsclub. En Landal  Miggelenberg ligt op de prachtige Veluwe, een perfect decor voor een boomhut dacht ik zo. Bekijk hier de beschikbaarheid en tarieven >>

Boomhut via airbnb

Via airbnb kwam ik deze toffe boomhut tegen. Eigenlijk zijn het twee boomhutten die dienen als groepsaccommodatie. Supertof voor een verblijf met vrienden of familie. Een van de twee boomhutten heeft een glijbaan.

Boomhut met jacuzzi

Slapen in een boomhut met een jacuzzi is de ultieme droom voor iedere ouder. Want hoe lekker is het als wanneer de kindjes op bed liggen, je samen met je partner nog even heerlijk kan genieten van de rust in een jacuzzi. Het zou mij in ieder geval heel gelukkig maken. Deze boomhut op een kleinschalig vakantiepark in Drente biedt die mogelijkheid. Op de veranda van de boomhut staat namelijk een hot tub.

BOOMHUT XXL is de boomhut die gewonnen heeft in het gelijknamige SBS6 TV-programma. Deze boomhut met jacuzzi is te vinden op de Ardoer camping De Reeënwissel, naast een vette boomhut heb je dus ook een fijne camping waar je gebruik kunt maken van de faciliteiten. Zo is er onder andere een manege en een openlucht zwembad op de camping.

Boomhut op Safari Resort Beekse Bergen

Een verblijf bij Safari Resort Beekse Bergen kan ik iedereen aanraden. De huisjes met uitzicht op de savanne zijn fantastisch! Maar een verblijf in één van de boomhutten op Safari Resort Beekse Bergen is de ultieme safari ervaring. Er zijn twee boomhutten op het park, tijdig boeken is dus wel aan te raden. Bekijk hier de beschikbaarheid >>

slapen in boomhut

Boomhut bij de Efteling

Wist je dat je op het vakantiepark van de Efteling ook een boomhut kunt boeken? Deze boomhutten zijn te vinden op vakantiepark Loonsche Land en hebben de naam ’themakamers boomzicht’. Overnachten bij de Efteling is sowieso al top! Je kunt dan in alle rust op je gemak het attractiepark bezoeken. De Efteling bezoeken is zoveel relaxter als je het kunt verspreiden over een aantal dagen. Wij hebben dat zelf ervaren in het welbekende Efteling hotel. Maar een volgende keer zullen we ook zeker een keer kiezen voor het vakantiepark en misschien wel voor de boomhut.

Boomhut op vakantiepark Drouwenerzand

Op het vakantiepark Drouwenerzand vind je ook een super toffe boomhut. Deze mega boomhut is geschikt voor 6 personen en het groote voordeel van een verblijf bij dit vakantiepark, is natuurlijk de toegang tot het attractiepark Drouwenerzand!

Boomhut bij EuroParcs Resort De Wije Werelt

In de bossen van Otterlo naast het Nationaal Park De Hoge Veluwe, vind je het EuroParcs Resort De Wije Werelt. Dat het goed vertoeven is bij EuroParcs, hebben we zelf ervaren op het EuroParcs Resort Veluwemeer. Maar een verblijf in een boomhut op EuroParcs Resort De Wije Werelt lijkt ons ook een aanrader. Het resort zelf noemt de boomhut een zwerfhut op hoogte. Wat de naam ook is, een belevenis wordt het sowieso. Bekijk hier de beschikbaarheid en tarieven >>

Boomhut op RCN de Flaasbloem

En de laatste boomhut die ik heb kunnen vinden staat op RCN camping de Flaasbloem. Deze camping aan een recreatieplas, vind je in het zuiden van Nederland, het altijd gezellige Brabant. De boomhutten op RCN camping de Flaasbloem zijn ietje anders als de boomhutten hierboven. Je kunt hier namelijk een kampeerplaats met een boomhut boeken. De boomhut is dan een speelplek voor de kinderen die op jouw kampeerplek staat. Hoe leuk is dat!? En tijdens een mooie zomernacht, kun je zelfs slapen in de boomhut! Bekijk hier de beschikbaarheid >>


slapen in boomhut
boomhut overnachten

Afbeelding: Shutterstock / Luciana Rinaldi

Previous ArticleNext Article