Het is goed vertoeven bij EuroParcs Resort Veluwemeer!

Het laatste weekend van de meivakantie verbleven wij in een luxe chalet van EuroParcs aan het Veluwemeer. Inmiddels hadden we er deze vakantie al aardig wat tripjes op zitten, maar het enthousiasme bij de kinderen werd er niet minder om. Sterker nog, ze hadden juist heel veel zin in dit weekendje weg naar EuroParcs Resort Veluwemeer.

Ik had ze namelijk verteld dat we aan een groot meer zouden zitten én dat we ook een bootje bij onze accommodatie zouden hebben. En in een bootje varen, dat doen wij niet zo heel vaak. Des te leuker wanneer die mogelijkheid er wel een keer is!

Persoonlijk had ik gehoopt op een zonnetje en temperaturen boven de 20 graden. Helaas waren de weergoden niet met mij en moesten we het doen met wisselvallig weer en temperaturen tussen de 10 en 15 graden. Maar dat kon mijn kinderen niet deren, want voor varen over het Veluwemeer heb je toch geen zon en warmte nodig? Uit ervaring kan ik nu zeggen, dat klopt! Hoewel ik het persoonlijk toch iets comfortabeler had gevonden, was de pret er niet minder om! We hebben écht genoten van het verblijf bij EuroParcs Resort Veluwemeer. 

receptie europarcs veluwemeer

De chalets van EuroParcs Resort Veluwemeer

EuroParcs Resort Veluwemeer ligt op ongeveer 10 minuutjes rijden van Nunspeet af. Vanaf onze woonplaats was het een klein uurtje rijden, tot grote verbazing van mijn kinderen. “Zijn we er nu al?”, riepen ze toen we het vakantiepark op reden. Dat de Veluwe eigenlijk helemaal niet zo ver van huis is, hadden ze niet verwacht. Wat mijn dochter dan weer opvalt, zijn alle mooie boerderijen die in de omgeving staan. Haar grootste droom blijft nog steeds een boerderijtje kopen en de plaats ‘Nunspeet’ is bij deze toegevoegd aan haar lijstje ‘mogelijke toekomstige woonplaatsen’.

Maar dat terzijde, laten we eerst de chalets van het EuroParcs Resort ontdekken. De rust op het vakantiepark valt direct op. Dit zal gerust een beetje door de weersomstandigheden komen, ik stel me zo voor dat het bij mooi weer wel iets drukker zal zijn. Maar doordat het zo netjes op het park is, oogt het meteen ook heel ontspannen. Dit geldt ook voor de chalets. Wij hebben een chalet, direct aan het water. Het uitzicht over het water, met zijn eendjes en zwanen, hebben direct een aantrekkingskracht op mijn kinderen. Blijft toch leuk hè, die beestjes.

Van binnen ziet de chalet er heel sfeervol uit. En door de hoge muren en ramen hebben we een prachtig licht naar binnen vallen. De chalet is super comfortabel en van alle gemakken voorzien, waardoor je het gerust een vakantiehuisje zou kunnen noemen. In de keuken zitten een vaatwasser, een oven én magnetron. We hebben drie slaapkamers, een badkamer met (stort)douche en een apart toilet. Echter was er één dingetje waar ik geen rekening mee had gehouden. Buiten een keukenpakketje en beddengoed, zijn er geen handdoeken aanwezig. Denk daar dus wel even aan wanneer je een chalet bij EuroParcs Resort Veluwemeer boekt.

EuroParcs Resort Veluwemeer

chalet europarcs veluwemeer

Een bootje huren

Maar het mooiste is natuurlijk het feit dat je een bootje aan je steiger kunt aanleggen. De locatie van EuroParcs Resort Veluwemeer is daarom ook fantastisch. Je zit echt direct aan het Veluwemeer. Bij de ingang van het vakantiepark kun je je eigen bootje via de boothelling te water laten. Maar je kunt ook een boot huren bij EuroParcs Resort Veluwemeer. Dit doe je via het watersportcentrum dat op het strandje van het vakantiepark te vinden is.

Hier kun je ook voor zeil- en surflessen én alle uitrusting terecht. Dat het perfect weer is voor surfers, blijkt wel uit het aantal surfers op het Veluwemeer. De man, die als kind veel gesurft heeft, wordt voor heel eventjes in de verleiding gebracht om ook weer eens op de plank te klimmen. Maar wanneer hij aan het koude water denkt, houdt hij het toch maar bij varen in de sloep.

Toch zou het Veluwemeer perfect zijn om weer te beginnen met surfen. Het Veluwemeer is namelijk heel ondiep. Wanneer je midden op het meer in het water valt, kun je alsnog tot je middel in het water staan. En het is best een gek gezicht wanneer je midden op het meer surfer naast zijn plank ziet staan. Varen met een boot moet je daarom ook heel voorzichtig doen, ander gaat de motor zandhappen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een voordeel is dat het varen met kinderen op het Veluwemeer wel heel relaxt is, want diep is het niet.

Zoals ik al eerder aangaf was tijdens ons weekend het weer niet het meest perfecte vaarweer. Het had natuurlijk heerlijk geweest om midden op het meer een duik te kunnen nemen. Correctie, een sprong! Duiken is door de ondiepte veel te gevaarlijk! Maar de vaarpret die mijn kinderen hadden, werd er niet minder om.

Doordat het zo rustig op het meer was, konden ze juist lekker zelf een beetje sturen met de boot. In onze wilde ideeën hadden we bedacht dat we wel naar Elburg of naar Hardewijk konden varen. Maar toen we hoorden dat het toch wel zo’n twee uur varen zou zijn, hebben we genoegen genomen met een tochtje rond de eilandjes verderop in het meer, tegenover het resort.

boot huren europarcs
boot huren veluwemeer

Op het vakantiepark

Overal op het park kom je Beau en Bloem tegen. Beau en Bloem zijn onderdeel van het animatieteam. Tijdens de schoolvakanties hebben ze dan ook een heel animatieprogramma voor je klaar. Het programma bestaat vooral uit spelletjes spelen (op het strand), knutselen en theater. Wij wagen ons aan een potje trefbal met de kinderen met als conclusie dat we dat best vaker kunnen doen.

aninmatie europarcs veluwemeer

trefbal aninmatie europarcs

Wat ook onwijs leuk is voor de kinderen, zijn de interactieve sportvelden. Het zijn vooral balspellen en middels een app kunnen kinderen hun score bijhouden. Ook het buitenzwembad op EuroParcs Resort ziet er zeer aanlokkelijk uit. Helaas moeten we het doen met het idee om daar te zwemmen en kunnen we het niet daadwerkelijk ervaren. Veel te koud! Maar een leuk en overzichtelijk zwembad voor de kleintjes is het wel.

speelveld europarcs veluwemeer

Op het vakantiepark is er ook een restaurant genaamd ‘Friends ’n Bites’ aanwezig. In dit restaurant kun je ontbijten, lunchen, dineren of zoals wij deden, borrelen. Wat opvalt is dat het restaurant super sfeervol is ingericht. De toffe muurschilderingen geven je echt een zomers vakantiegevoel. Naast het restaurant is een ontbijtshop te vinden, waar je de hoognodige boodschapjes kunt kopen en natuurlijk verse broodjes voor het ontbijt. En dan is er ook nog een take away snackbar, kortom verhongeren zul je er niet.

EuroParcs Resort Veluwemeer met hond

Wat ik bijna vergeet te vertellen, is dat wij onze hond meenamen naar EuroParcs Resort Veluwemeer. En laat het vakantiepark nu super diervriendelijk zijn! Alleen al het welkomstpakketje voor je huisdier tijdens het inchecken, zo attent! De uitlaatplek voor de hond stelt dan weer niet zo heel veel voor. Maar gelukkig zit je op de Veluwe en met een beetje geluk komt je hond wel aan zijn trekken.

hond europarcs veluwemeer

Wat te doen in de omgeving

EuroParcs Resort Veluwemeer ligt vlakbij Nunspeet, op de Veluwe dus! En op de Veluwe is er natuurlijk super veel te doen. Zo liggen de Apenheul, Dolfinarium, Julianatoren en Walibi allemaal in de omgeving. Maar je hoeft niet meteen een hele dag uit te plannen. Het bezoekerscentrum in Nunspeet met zijn uitkijktoren (ik heb drie dagen spierpijn in mijn bovenbenen gehad) is bijvoorbeeld ook superleuk om te bezoeken. Tevens is dit ook meteen een mooie uitvalbasis voor een leuke wandelroute naar onder andere de Zandenplas.

uitkijktoren nunspeet
wandeling nunspeet

Ook zijn er heel veel leuke dorpjes en steden in de omgeving van EuroParcs Resort Veluwemeer. Elburg mag je niet overslaan en is echt een bezoekje waard. Wij kochten de fotospeurtocht bij de VVV van Elburg. Een superleuke manier om het stadje te ontdekken met kinderen.

Harderwijk heeft ook een ontzettend gezellig centrum. Of lekker winkelen en een terrasje pakken in Zwolle, klinkt ook wel goed toch?

IJsboerderij Bonestroo stond ook op onze to-do lijst. Maar deze was helaas gesloten tijdens ons verblijf bij EuroParcs Resort Veluwemeer. Volgens de website kun je iedere dag tussen 13.30 uur en 15.00 uur kijken hoe de koeien gemolken worden, maar na contact via Facebook bleken ze ook zo nu en dan gesloten te zijn. Check dit dus even van tevoren.

En als laatste tip moet je de nieuwste Veluwse specialiteit gaan proeven: de frikadellensoep bij Pannenkoekenhuis De Boswachter in Vierhouten. Volgens menig review is het een must! Maar naast de frikadellensoep staan er (gelukkig) ook andere uitstekende gerechten op de kaart. Ook heeft Pannenkoekenhuis De Boswachter een fantastische tuin voor de kinderen! Ze kunnen er adventuregolf spelen, er is een springkussen, een kabelbaan en kinderen kunnen een fort bouwen met megablokken. En dat terwijl jij heerlijk relaxt van je drankje geniet.

frikandellensoep vierhouten

Het is goed vertoeven bij EuroParcs Resort Veluwemeer! Weer of geen weer. Het is een mooie combinatie van heerlijk genieten en lekker veel beleven. Het is maar net waar je zin in hebt en wat je wilt ervaren, jij mag het zeggen.

Heb je aanvullingen voor deze review van EuroParcs Resort Veluwemeer en omgeving? Laat het ons gerust weten, dan vullen we het aan.

Previous ArticleNext Article