Safari Resort Beekse Bergen, de nieuwe huisjes [review]

Safari resort beekse bergen

‘De zomervakantie afsluiten met een weekendje Safari Resort Beekse Bergen is echt een heel goed idee’, is wat ik dacht toen ik de uitnodiging ontving. En dus zei ik ook geen nee, want de eerder geschreven reviews over het nieuwe Safari Resort Beekse Bergen logen er niet om. Dit is echt een vakantiepark dat ik graag zelf een keer met mijn gezin zou willen ervaren. Wakker worden met een giraffe voor de deur. Borrelen met een kudde zebra’s naast je. En dineren met het uitzicht over een ware savanne alsof je je in Afrika waant.

Tip: Er is grote vraag naar een verblijf tussen de giraffen, dat het ook een perfect cadeau blijkt te zijnBekijk hier de tarieven en beschikbaarheid >>

Waar moeten we inchecken?

Voor vertrek ontvingen we thuis een grote enveloppe van Safari Resort Beekse Bergen. Hierin zat een informatiepakket over het verblijf. Waaronder de AttractiePassen welke onbeperkt toegang geven voor zeven attractieparken van Libéma.

  • Dierenrijk Nuenen
  • Aviodrome Lelystad Airport
  • Safaripark Beekse Bergen
  • Speelland Beekse Bergen
  • Sportiom ’s-Hertogenbosch
  • ZooParc Overloon
  • AquaZoo Friesland

Kijk hier voor aanbiedingen en beschikbaarheid >>

Maar voor ons was natuurlijk alleen Safaripark Beekse Bergen en het naastgelegen Speelland Beekse Bergen van toepassing tijdens ons verblijf in het Safari Resort Beekse Bergen.

Ook kregen we alvast het nummer van de lodge waarin we zouden verblijven. Deze konden we vinden op de bijgeleverde plattegrond. Een fijne voorbereiding voor een weekendje weg als je het mij vraagt. Maar ondanks de goede voorbereiding, want zelfs de slagboom ging open door nummerbordherkenning, vond ik het bij aankomst in het Safari Resort heel onduidelijk waar we moesten inchecken. Bordjes receptie of inchecken waren er namelijk niet. We besloten om Karibu Town te volgen, dit leek namelijk het centrum waar alles te vinden is. En dat was het ook, in Karibu Town vind je de bowlingbaan, het zwembad, het restaurant, de rangerclub en dus ook de receptie om in te checken.

lodge safari resort beekse bergen

savanne beekse bergen

neushoorn safariresort beekse bergen

De nieuwe huisjes van Safari Resort Beekse Bergen

De huisjes in het Safari Resort Beekse Bergen zijn zo goed als nieuw. Ze worden ook wel lodge genoemd, om in de savanne sferen te blijven. Er zijn verschillende lodges. Zo is er een kidslodge, een lodge plus voor acht personen, een groepslodge en een standaard lodge. Alle standaard lodges kijken uit over een savanne of een leeuwenvlakte. Ook zijn er nog safaritenten en twee boomhutten. Wij verbleven in een standaard lodge aan de Savanne genaamd ‘Serengeti’. Een behoorlijk grote vlakte met onder andere giraffen, neushoorns, zebra’s en struisvogels. De eerste ‘wauw’ wordt al snel geroepen wanneer we vanuit het huisje over de vlakte kijken. Tijdens het inchecken ontvang je geen sleutel, maar een code om je huisje mee te betreden. Dat de huisjes nieuw zijn, is nog goed te zien. Logisch want het is nog geen half jaar geleden dat Safari Resort Beekse Bergen zijn deuren opende. De lodge, die volledig in Safari stijl is ingericht, is ook van allerlei luxe voorzien. Zo is er bij de ouderslaapkamer een extra douche en beschikt de lodge ook over een sauna. Wat ik zo fijn vind, is dat de woonkamer eens niet tv-gericht is opgesteld. Deze is dankzij een volledige glazen wand, helemaal tuingericht. Of moet ik eigenlijk zeggen ‘savanne-gericht’, want dat is natuurlijk waar het om draait wanneer je in een lodge op het Safari Resort Beekse Bergen verblijft.

pizza safari resort beekse bergen

Ook heeft de lodge een fijne keuken waar je gemakkelijk een maaltijd in elkaar draait. Althans, dat kan. Je kunt kunt namelijk ook een pizza in je huisje laten bezorgen of heerlijk uiteten gaan bij het restaurant Moto.

De plattegrond van Safari Resort Beekse Bergen

Er zijn dus twee savannes, een leeuwenvlakte, maar ook een zeeleeuwen deel waar je aan verblijven kunt. Als je het mij persoonlijk vraagt, zijn de savannes het leukste om aan te verblijven. De dieren die langskomen variëren telkens. Dan loopt er weer een neushoorn voorbij, dan weer een buffel. Wat ik wel jammer vond is dat de giraffen op de savanne Serengeti vooral bij hun binnenverblijf bleven hangen. En aangezien wij daar toch wel een stuk vandaan zaten, konden we de giraffen vanuit onze lodge niet heel goed bewonderen. Op de vlakte Masai Mara (zie plattegrond) leken deze beesten wat meer rond te wandelen. Daarom zou ik ook aanraden om voor een verblijf aan de savanne Masai Mara te kiezen. En om dan heel specifiek te zijn nummer 413, 412, 411, 410. Zo heb je met de ochtendzon een magnifiek uitzicht over de beesten die de dag beginnen.

Bekijk hier de officiële plattegrond.

plattegrond safariresort beekse bergen

lodge safari resort beeksebergen

Word een Ranger

Mijn kinderen vinden de beesten op de savanne prachtig, maar bij het Ranger Basecamp (dit is hoe ze de animatie noemen) vermaken ze zich ook kostelijk. Terwijl mijn kinderen vroeger nooit zo dol waren op miniclubs en animatieteams, gaan ze hier helemaal los bij de Rangers Robin en Renee. Het vragenuurtje, het Jungletheater, spellen spelen, alles willen mijn kinderen meemaken. En terwijl zij zich tot ware Rangers ontpoppen, doen de man en ik een drankje op het terras van restaurant Moto. Waar een kudde zebra’s ons komt vergezellen.

zebra safari resort beekse bergen

Een aanrader om te doen is de Vroege Vogels tocht. Zelf hebben we deze helaas niet ervaren, maar na wat enthousiaste verhalen hadden we daar wel een beetje spijt van. Met een Ranger maak je voor openingstijd een wandeling door het Safaripark. Doordat de dieren op dat moment ontwaken en ook aan hun ontbijt beginnen, is er veel reuring te zien.

Wat wij wel deden was de Gamedrive. Met een open landcruiser reden we, onder begeleiding van een Ranger, over de savannes van het safaripark. Tijdens de Gamedrive vertelde de Ranger heel veel over de dieren en gaf ze uitgebreid antwoord op de vragen van de kinderen (en volwassenen). Maar het machtigste was toch wel dat je letterlijk oog in oog met de giraffen kwam te staan. De beesten die ik voor mijn lodge toch wel een beetje miste, kwamen ons daar gelukkig uitgebreid begroeten.

gamedrive safari resort beekse bergen

safari resort gamedrive

Toegang tot Safaripark Beekse Bergen en Speelland Beekse Bergen

Doordat er zoveel te beleven was op het Safari Resort, was de behoefte om het Safaripark en Speelland te ontdekken niet eens zo heel groot. Mijn kinderen vermaakten zich kostelijk bij de Rangers en ik zelf kon nog wel uren over de Savanne staren. En we hadden natuurlijk ook al een ultieme safaribeleving tijdens de Gamedrive gehad. Maar goed, toch wilde ik ook wel even het Safaripark in en ook de nieuwsgierigheid naar Speelland was aanwezig.

We besloten omdat het een mooi dag was, de eerste middag te spenderen aan Speelland. De naam zegt het al, Speelland is eigenlijk gewoon een stuk land waar je lekker kunt spelen. Er zijn springkussens, trapautootjes op verkeerspleinen, glijbanen die uitkomen in een waterbassin, dat soort attracties. En mijn oudste dochter heeft daar voor de eerste keer in een heuse kart gesjeesd. Speelland is leuk voor een middagje speelplezier.

speelland beekse bergen

speelland safariresort

speelland attractie

Uiteraard heb je ook toegang tot Safaripark Beekse Bergen. Safaripark Beekse Bergen kun je op verschillende manieren beleven. Je hebt een autosafari, een wandelsafari en een bootsafari. Een tip is om de Beekse Bergen app te downloaden. In de app kun je gemakkelijk zien waar je bent in het park, je kunt er de vertrektijden van de bootsafari vinden en er zijn allerlei leuke weetjes te lezen.

Wij besloten om de autosafari door het safaripark te doen. Het laatste weekend van de zomervakantie was het wel gigantisch druk in het Safaripark, wat resulteerde tot vooral filerijden. Tijdens de autosafari kun je halverwege je auto parkeren en te voet het safaripark ingaan. Dit hebben we gedaan omdat we ook graag de gorilla’s en de chimpansees wilden zien. Hiervoor moesten we een stukje van de wandelsafari doen. Ook konden we meteen lunchen op het Kongoplein.

Eigenlijk is een weekend op het Safari Resort veel te kort. Er is gewoon heel veel te beleven en daardoor komt het bezoek aan het Safaripark een beetje in het verschiet. Mijn kinderen willen bowlen, zwemmen en vooral spelen met de Rangers Robin en Renee. Dat hebben ze dan toch maar goed voor elkaar, want hierdoor weet ik wel zeker dat we nog eens terug moeten komen. Dan willen we de Vroege Vogel tocht ook echt een keer ervaren. Bovendien waren mijn kinderen nog lang niet uitgespeeld en ik nog niet uitgekeken op de prachtige dieren van de savanne.

Benieuwd naar nog meer reviews over Safari Resort Beekse Bergen? Je leest ze hier.

Previous ArticleNext Article