10x een vakantiepark of camping met recreatieplas

vakantiepark met recreatieplas

Ben je op zoek naar een vakantiepark of camping met recreatieplas? Dan ben je hier op het juiste adres! Wanneer we met onze kinderen vakantie vieren in de zomer, dan denken we vaak aan een vakantie met water. Daarom is een vakantie met recreatieplas een heel goed idee. Lekker zwemmen, vissen, varen, surfen en soms zelfs duiken in het water, maar bovenal lekker spelen aan het water.

Een vakantiepark met recreatieplas biedt net even die extra mogelijkheden. De afgelopen jaren hebben we een aantal vakantieparken en campings aan een recreatieplas mogen ervaren en vandaag deel ik onze top 10. 

1. Recreatiepark De Achterste Hoef

De Achterste Hoef is zo’n heerlijk vakantiepark met camping gelegen aan een recreatieplas. Vorig jaar verbleven wij bij De Achterste Hoef in een safaritent en dat was zeer goed bevallen. Deze recreatieplas is ideaal voor kinderen, dit komt onder andere door de fantastische waterglijbaan in het water. En voor de kleintjes een drijflijn welke op 80 cm diepte is vastgemaakt.

Uiteraard beschikt de recreatieplas ook over een strandje met speeltoestellen. Tijdens de zomervakantie wordt er ook regelmatig een opblaasattracties festijn georganiseerd met opblaasattracties rondom de recreatieplas. Al met al is er genoeg vermaak voor grote én kleine kinderen. Wat ook erg leuk is, is dat er kampeerplekken rondom de plas zijn. Dan kun je zo vanuit je tent het recreatiemeer in rollen.

recreatieplas hof van saksen

2. Hof van Saksen

Op de één of andere manier komt vakantiepark Hof van Saksen steeds weer terug in mijn lijstjes. Ook in het lijstje vakantieparken met recreatieplas komt dit prachtige Landal park weer terug, want jawel… Ook Hof van Saksen beschikt over een recreatieplas! Op mooie dagen in de zomer, of als je even uitgekeken bent op het zwembad (hoe dan?) kunnen de gasten van het resort naar het recreatiemeer. Zwemmen, zonnen, spetteren, zandkastelen bouwen en spelen in de strandspeeltuin, het kan allemaal. Kijk hier voor beschikbaarheid in de zomer >>

vakantiepark recreatieplas

3. Vakantiepark Dierenbos

Ook vakantiepark Dierenbos heeft ons verrast met super leuke faciliteiten, waar je in een weekendje tijd lang niet allemaal aan toe komt. Tijdens ons verblijf bij vakantiepark Dierenbos was het mooi weer, maar niet erg warm en daardoor hebben we geen gebruik kunnen maken van de recreatieplas.

Maar het is niet heel moeilijk om te bedenken dat deze zwemvijver in de zomer veel waterplezier zal opleveren. Bij het Dierenbos kun je vakantiehuizen (met hottub!) boeken, maar je kunt ook kamperen. Kortom, vakantiepark Dierenbos is ook echt een aanrader wanneer je op zoek bent naar een vakantiepark met recreatieplas. Kijk hier voor tarieven en beschikbaarheid >>

camping met recreatieplas

4. Camping Beekse Bergen

Persoonlijk ben ik groot fan van Safari Resort Beekse Bergen, maar daar kun je beter niet in het water springen aangezien je dan tussen de zeeleeuwen zwemt. Camping Beekse Bergen daarentegen ligt aan het Victoriameer waar wél gezwommen mag worden. Naast het zwemmen heeft deze camping met recreatiemeer nog veel meer voordelen. Zo kun je gebruik maken van de AttractiePas, welke je toegang geeft tot onder andere Safaripark Beekse Bergen, Speelland Beekse Bergen en Dierenrijk. Kijk hier voor beschikbaarheid in de zomer >>

recreatieplas Ardoer camping

5. Vakantiepark Ackersate

Vorig jaar maakten we kennis met de campings van Ardoer en dat was wel heel goed bevallen. Wel vermaak, maar geen hysterie. Vakantiepark Ackersate aan de Veluwe, waar je een accommodatie kunt huren (zien eruit om vrolijk van te worden) of kunt kamperen, is op loopafstand van recreatieplas Zeumeren. Op de camping zelf kun je je lol op met een grote watervallei. Lekker spelen en baggeren water en zand, klimmen op de speeltoestellen of van de kabelbaan gaan. Kijk hier voor tarieven en beschikbaarheid >>

6. Landal park en camping De Schatberg

De Schatberg vind je in de Noord-Limburgse Peel, persoonlijk hebben we geen ervaringen met dit vakantiepark, maar wel met de leuke activiteiten in Noord-Limburg. Wat ons betreft een prachtige regio om te ontdekken. Men neme dan ook een prachtige regio én een vakantiepark met recreatieplas, dan kom je uit op De Schatberg.

Het vakantiepark De Schatberg valt onder het beheer van Landal GreenPracs, lekker vertrouwd. Maar de Schatberg heeft dus ook een camping, waar je kunt verblijven in een luxe stacaravan of in je eigen sleurhut op een kampeerplek. Kijk hier voor de beschikbaarheid op het vakantiepark >>  – En kijk hier voor de beschikbaarheid op de camping >>

7. Molecaten Park De Agnietenberg

Camping en vakantiepark De Agnietenberg ligt aan de Vecht en de Agnietenplas, een recreatieplas met strandje. Het Overijsselse Vechtdal is een ontzettend leuke omgeving en de Vecht brengt persoonlijk erg leuke herinneringen met zich mee. Als tiener heb ik daar namelijk heel wat uurtjes vertoeft.

De chalets van Molecaten Park De Agnietenberg zien er erg leuk uit, vooral degene die direct aan de Vecht staan zijn om vrolijk van te worden. Ook kun je bij dit vakantiepark een landhuis huren, of een kampeerplek op de camping. Kijk hier voor de tarieven en beschikbaarheid >>

8. Ooststappen vakantiepark Prinsenmeer

Ooststappen vakantiepark Prinsenmeer heeft een recreatieplas met een gigantisch glijbaanplatform. Dit ziet er zo gaaf uit, dat de kinderen meteen dolenthousiast zullen worden. Naast de recreatieplas is er op het vakantiepark ook een subtropisch zwembad aanwezig. Naast de chalets zijn er ook safaritenten te huur, of je kunt kamperen op een kampeerplek.

9. RCN de Flaasbloem

Tussen de Brabantse steden en prachtige natuurgebieden vind je het vakantiepark de Flaasbloem. Het oog valt direct op de uitdagende recreatieplas met glijbanen, klimparcours en duikvlot. Hier kun je zomers heelrijk vertoeven. Naast de kampeerplekken, eventueel met privé sanitair, zijn er ook verschillende bungalows en lodges te huur. Een perfecte combinatie voor een mooi vakantiepark. De boekingen gaan snel, dus kijk hier voor de beschikbaarheid >>  

vakantiepark recreatieplas

10. RCN Zeewolde

Soms moet je groots denken, dus geen vakantiepark aan een recreatieplas, maar een vakantiepark aan het Veluwemeer! Als er ergens waterpret mogelijk is, dan is het daar wel. Vorig jaar verbleven we een weekendje bij EuroParcs Resort Veluwemeer, daar is de liefde voor een vakantie met een bootje begonnen.

Maar in de zomer blijft het natuurlijk niet bij het huren van een bootje, dan willen vooral de kinderen ook zwemmen en spelen op een strandje. Het gemoedelijke RCN Zeewolde is daar de perfecte plek voor. Op deze camping kun je kamperen, of je kunt kiezen voor een luxere accommodatie, zoals een safaritent of een chalet. Nóg leuker zijn de strandlodge en de woonboot! Kijk hier voor de tarieven en de beschikbaarheid >> 

Bonus tips van lezers

Omdat een aantal enthousiaste lezers ook met leuke tips kwamen, voegen we deze graag aan het lijstje ‘vakantieparken en campings met een recreatieplas’ toe!

  • Recreatiepark Ter Spegelt in Eersel wordt meerdere keren getipt! Ook naast de recreatieplas is heel veel te doen, waaronder een overdekt water- en zand speelparadijs!
  • Bij vakantiepark Capfun het Stoetenslagh vind je ook een recreatieplas. Ook leuk zijn de veldjes voor alleenstaande ouders (voor als je alleenstaand bent natuurlijk, of wanneer je tijdens het kamperen je partner spuugzat bent)
  • Landal landgoed’t Loo beschikt ook over een recreatieplas en een stuk betaalbaarder dan Het Hof van Saksen.
  • Camping de Watermolen wordt ook met uitroeptekens vermeld.

camping of vakantiepark met recreatieplas

Previous ArticleNext Article