Van kinderkamer naar jonge meidenkamer

Er vindt een verschuiving in ons huishouden plaats. Of eigenlijk in de inrichting van de kamertjes van mijn kinderen. De kinderkamers waren aan restylen toe. Het peuterkeukentje van mijn jongste mocht op marktplaats enkon vervangen worden door een schoolbureautje. De Nijntje poster aan de muur werd vervangen voor een gave fotocollage. Ook mijn oudste was haar kamer helemaal beu en ik de rommel die erin lag. Dus ook haar kamer hebben we onderhanden genomen. 

Even wennen was het wel toen mijn pre-tiener voor zwart en een panterprint koos. Maar dat roze lieve bloemenprintje dan? Nee die tijd is voorbij en daar is niks mis mee. Gelukkig kreeg ik bevestiging van Karwei, het is heel normaal dat jonge meiden afscheid nemen van de zoete en zachte pasteltinten. Ik vond nog meer fijne Wooninspiratie van KARWEI bij het inspiratieplatform, wat we prima gebruiken konden bij het restylen van haar kamertje.

Neutrale basis

Wit, zwart of antraciet is een prima basis. Vanuit de basis kun je (gekleurde) accessoires toevoegen. Het handige aan opvallende accessoires is, dat wanneer je ze zat bent, je ze gemakkelijk kunt vervangen. Mijn dochter koos voor zwarte planken, dit geeft een erg leuk contrast tegen haar witte muur.

Bureau pimpen

Ook hebben we haar bureau op een heel eenvoudige manier gepimpt. Het witte bureau had ze al een tijdje en door het vele gebruik was het werkoppervlak al behoorlijk beschadigd. Een penstreep hier, een stiftvlek daar, ach het blijven kinderen. Met plakfolie (die ze dus zelf heeft uitgezocht: een panterprintje) maak je een meubelstuk weer als nieuw. En dat niet alleen, het bureau is de eyecatcher van haar kamer geworden, door simpelweg een stuk plakfolie met een toffe print op het werkoppervlak te plakken.

Een opgeruimde kamer

Zoals ik al een beetje liet doorschemeren, was ik de rommel in haar kamertje helemaal beu. Overal lagen er papiertjes, schriftjes, boekjes, noem maar op. Opruimen, hoe doe je dat toch? Het grootste probleem was dat ze gewoon niet wist waar ze al haar spulletjes laten moest. Doordat ze nu planken heeft waar ze de meeste papieren en boeken kwijt kan, stimuleert het haar om het ook netjes te houden. Naast de planken is een opbergkist in de kinderkamer een must-have. En niet alleen voor de kinderkamer, ook voor een jonge meidenkamer. Misschien niet meer voor al het speelgoed, maar voor al de andere los zwervende prullaria die een jonge meid verzamelt.

Previous ArticleNext Article