Speelgoed opruimen, de oplossing

Kinderen hebben het ongelofelijke talent om binnen een zeer korte tijd een gigantische puinhoop van je woning te maken. Het zijn een soort van menselijke tornado’s die hun volledige speelgoedcollectie na drie keer knipperen met je ogen van de ene kamer naar de andere kamer weten te smijten. Heel frustrerend, want hoe makkelijk en snel ze rommel kunnen maken, hoe ingewikkeld en langzaam het blijkt om het speelgoed weer op te ruimen.

En ik vertik het om continue achter ze aan te lopen om de bende achter hun kont aan op te ruimen. Hier wordt niemand beter van, want mijn kinderen leren het dan nog niet en ik word alleen maar chagrijnig en ellendig.

En ik vraag het mij inderdaad weleens af, hoe doen die andere moeders dat toch?

Rommel hoort er nu eenmaal bij wanneer je een kleinte krijgt en wanneer je er drie hebt rondlopen, dan is het weleens (of heel vaak) een bende. Nu kun je twee dingen doen:

– Accepteren. Dat is wat ik 90% van de tijd doe.

– Opruimen. Dat is de overige 10%. Dan ben ik, óf ongesteld, óf er komt visite waarvoor ik nog opruim. 

Maar dat opruimen, hoe doe je dat?

Als je even snel opruimen wilt, stuur dan eerst de kinderen naar een andere kamer. Opruimen met kinderen is dweilen met de kraan open. Het vergt in ieder geval geduld, heel veel geduld.

Wil je je kinderen wel bij het opruimen betrekken? Maak er dan een spelletje van. Laat de één bijvoorbeeld alle gele blokken opruimen en de ander alle blauwe blokken.

Er zijn ook genoeg leuke opruim-liedjes te vinden op youtube. Leer er een paar uit je hoofd en maak er een gezellige boel van.

Zorg voor goede opbergers. Mooie en handige opbergbakken bijvoorbeeld, waar veel inpast en wat ook praktisch is, past de bak bijvoorbeeld in de kast of onder het bed?

Schaf Play & Go opbergzakken aan. Deze opbergzakken bieden een eenvoudige, maar zeer effectieve oplossing voor je opruimprobleem. Of je nou lego, duplo, blokken, poppen of autootjes wil opbergen, je kunt het allemaal kwijt in de enorme ronde zak van 140cm doorsnede. En ze zijn bovendien ook heel tof om te zien!

play-go-opberzak-flamingo

De flamingo print van Play & Go (limited), hier word je toch spontaan vrolijk van? €36,96 Bestellen >>

play-go-opbergzak-zigzag

 

 

 

 

 

 

En welke binnenkort verwacht wordt is de Play & Go speelkleed en opbergzak zigzag! €33,95 Bestellen >>

 

De speelzakken zijn gemaakt van puur katoen en kan dus wel tegen een stootje. De zakken zijn ook uitermate geschikt om mee te nemen als je een dagje naar het strand, naar het park gaat of naar de camping gaat!

Nog even en opruimen wordt nog leuk…

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. wij hebben deze ook… maar het is dan ook weer niet makkelijk om deze op te bergen vol met speelgoed, hahahaha 😀