Eindelijk gaan we de badkamer aanpakken!

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat de badkamer wat gebreken ging vertonen. Zoals een douchedeur die half los hing en een kitrandje dat niet meer zijn taak volbracht. Eigenlijk waren het best simpele dingen om te fixen in de badkamer. Maar toch viel dat niet mee. Want toen we probeerden om de douchedeur te vervangen, bleek deze zo vast te zitten aan de tegels, dat we daarmee ook de tegels van de wand trokken. Het ging van kwaad tot erger tot we even geen idee meer hadden wat we nou met de badkamer moesten. 

Er zijn verschillende ideeën voorbij gekomen en ik deed zoveel mogelijk inspiratie voor de badkamer op. Toch valt het niet mee om met een klein budget een badkamer aan te pakken.

Een betonlook in de badkamer

Wat er dus aangepakt moet worden, is de douchecabine. Ook al is onze badkamer klein, hij is verder nog in prima staat en dus wil ik daar zo min mogelijk geld in steken. De douchecabine is pak ‘em beet 90 centimeter bij 120 centimeter. Ons eerste idee was om de muren te laten stuccen en een betonlook te creëren. Zo zou de douchecabine lekker strak worden en hoefden we zelf niet te gaan klunzen met wandtegels. Maar toen ik het prijskaartje van zo’n gestuct muurtje hoorde, moest ik wel even slikken. Leuk bedacht, maar dit werd het niet.

Mozaïektegeltjes

Wat ook nog als idee voorbij kwam, was mozaïek. Ik heb werkelijk geen idee of dit in de badkamer trend van nu past, maar ik vind het altijd wel wat hebben. Wat ik wel weet is dat we dit niet zelf kunnen doen. We hebben het geprobeerd, maar helaas… De Rocky Mountains liggen nog strakker dan dat wanneer wij een mozaïek matje proberen te leggen. Ook dit idee heb ik dus maar laten varen.

Een stoomcabine dan?

Ik was even helemaal klaar met alle badkamer inspiratie. Het enige wat ik nog wilde was een waterdichte douchecabine. Het is immers toch mijn favoriete plek, bovendien hoe moeilijk kan het zijn? Nou ja, wanneer je met een beperkt budget de badkamer probeert te fixen, blijkt dat toch best ingewikkeld. Toen bedachten we dat een stoomcabine, waar je ook in kunt douchen, wel een heel makkelijke oplossing zou zijn. Heel fancy ziet het er niet uit, maar lekker (zeker in de winter) is het wel!

En het enige wat we nu dus nog moeten doen is het uitzoeken van een stoomcabine… Maar welke dan?


badkamer pinterest

Afbeelding: Shutterstock/Halfpoint

Previous ArticleNext Article