Zijn die oorkappen nou echt nodig?

Ik zie ze steeds vaker als ik in de klassen gluur. Kinderen met oorkappen op over hun oren. Het is geen hoofdtelefoon waar ze ondertussen naar hun lievelingsmuziek luisteren, maar het zijn echte oorkappen dat ook wel voor gehoorbeschadiging gebruikt wordt. Maar waar dient het dragen van de oorkappen voor en is dat nou wel echt nodig vraag ik mij af?

Concentreren kun je leren

Dat niet ieder kind zich even goed kan concentreren weten we inmiddels. Ik zie het al bij mijn eigen drie kleintjes, de één is veel sneller afgeleid dan de ander. Maar volgens sommige deskundige kun je, met de juiste aanpak,  het concentreren prima leren. Het is een kwestie van oefenen en consequent zijn. ‘Eerst opruimen en dan pas iets nieuws pakken.’

Toch ben ik ervan overtuigd dat sommige kinderen zich simpelweg makkelijker kunnen afsluiten voor afleidende prikkels dan anderen kinderen. En daarvoor zijn de Alpine Muffy oorkappen een prima middel om minder afgeleid te worden. Want geluidloos in een klas van 28 kinderen is het natuurlijk nooit. Die laat zijn gummetje vallen, de ander moet niezen en achter je zit iemand die net even te luid een vraag aan de juf stelt. Er gebeurd zoveel! En die ene moeilijke rekensom is nu eenmaal geen bouwpakket van LEGO, waar je kleintje wél de concentratie voor blijkt te hebben. 

Hoogsensitieve kinderen

Ook hoogsensitieve kinderen hebben baat bij de Alpine Muffy oorkappen, want het filteren van alle prikkels om hen heen is een slopende dagtaak. Met als gevolg dat het kind boos, verdrietig en vooral oververmoeid uit school komt. Doordat er minder prikkels binnenkomen met de oorkappen op, zal het kind zich beter kunnen richten op hetgeen waarmee hij bezig is. En dus leert het kind zich beter concentreren. Daar heb je hem weer: concentreren kun je (met de juiste hulpstukken) dus echt leren.

Zijn die oorkappen nou echt nodig? Ja, voor sommige kinderen bieden de oorkappen zeker een uitkomst!

Bescherming van de kinderoren

Daarnaast zijn de oorkappen ook bedoeld om kinderoren te beschermen tegen te veel lawaai. Zijn ze er ook voor moederoren? Want hemel, lawaai maken kunnen mijn kleintjes wel!

moeder oorkleppen

Ik ontving de Alpine Muffy oorkappen om ze eens goed te testen. En dat komt supergoed uit, we zitten namelijk midden in een verbouwing. Een verbouwing die niet zonder herrie verloopt. Mijn vader, de opa, is veel voor ons bezig en wanneer hij aan het werk gaat, gaat hij ook grondig te werk. Mijn kleintjes vinden dat fantastisch en drentelen te pas en te onpas om hem heen. Ook wanneer hij de drilboor in de muur zet. Perfect moment om de Alpine Muffy oorkappen bij mijn kleintje op te zetten!

De Alpine Muffy oorkappen

De Alpine Muffy is van Nederlands design, in een roze, blauwe, zwarte en witte gestreepte uitvoering. Daarnaast is er voor elk blij ei een gele en lachende smiley oorkap, de Muffy smile.

oorklep smiley

De oorkap is gemaakt van hoogwaardige kunststof en heeft een zachte maar stevige hoofdband. Doordat de hoofdband verstelbaar is, past de Muffy op ieder kinderhoofdje en over elk kinderoortje, maar kan hierdoor ook meegroeien met je kind. De Muffy is te gebruiken bij kinderen vanaf 2 jaar.

Dus naast het helpen concentreren zijn de Alpine Muffy oorkappen ook zeer geschikt om de kinderoortjes te beschermen tijdens lawaaierige momenten, zoals het vuurwerk afsteken met oud en nieuw, wanneer je graag met je kinderen naar muziekconcerten gaat of wanneer je kind graag helpt met het afbreken van je huis.

Zijn die oorkappen nou echt nodig? Toch wel!


Winnen

We geven ook nog één paar Alpine Muffy oorkappen weg! De Alpine Muffy is verkrijgbaar in vier kleurstellingen, om kans te maken laat ons weten (hier of op Facebook) welke kleurstelling jij graag wilt winnen voor je kleintje.

Previous ArticleNext Article

10 Comments

  1. Ik wist niet dat die op school gebruikt werden! Intrigerende ontwikkeling zeg. Dat zou toch op school eigenlijk niet nodig moeten zijn zou ik denken. Kan de juf niet gewoon: ‘Stilte’ roepen?

  2. O geweldig! Hier schreeuwen ze vaak tegen elkaar dat ze zich niet kunnen concenteren! De roze voor mijn dochtertje of de blauwe voor mijn zoontje zijn van harte welkom!

  3. Wij willen graag de gele winnen. Mijn dochter hoort meer dan normaal. Is inmiddels aangetoond en een paar extra oorkappen zijn erg welkom.

  4. Oh graag een blauwe variant voor mijn boefje, ook ideaal voor het vuurwerk straks;) hij wil dr zo graag van genieten maar schrikt nog van al dat lawaai dus blijft veilig binnen:( Dit zou een uitkomst zijn!!!

  5. Ik maak graag kans op een blauwe voor mijn oudste zoon die hooggevoelig is. Hij heeft nu een van school maar wel zo hygiënisch om zelf een te hebben. Kan ie hem ook mooi thuis gebruiken als zijn broertjes teveel kabaal hebben!

  6. Wat zou mijn dochter hier blij mee zijn! Ze zit sinds de zomervakantie in een combinatiegroep 4/5 en heeft daardoor vaak moeite om zich te concentreren. Wij vinden de zwart/witte wel erg stoer!

  7. Maak graag kans op de zwart/wit gestreepte voor het grut hier in huis… ofom voor de mama het geluid wat te dempen…

  8. Mijn dochter heeft een hekel aan lawaai. Ik zou heel graag willen weten of ze niet meer vlucht als ik bijvoorbeeld stofzuig of mijn haar föhn als ze een Alpine Muffy op heeft! 😀

  9. O wow ik zou graag de roze winnen (of welke kleur dan ook). Bij mijn man is kort geleden adhd gediagnosticeerd (lang verhaal waarom het nu pas naar voren is gekomen) en we vermoeden dat ons oudste dochtertje er ook naar neigt. Ze kan zich slecht concentreren bij omgevingsgeluiden. Dus had al aan deze beschermers gedacht. Winnen zou super zijn.

  10. Heel graag de zwart-witte voor mijn zoon! Vanuit mijn werk weet ik hoe fijn deze oorkleppen zijn!