Weekendje weg – Center Parcs de Eemhof

welk center parcs

center parcs de eemhof

Ik was een jaar of acht en de hele week telde ik de dagen af. Naarmate de vrijdag dichterbij kwam, werd ik steeds meer opgewonden, ik had er zo een zin in! Dit weekend mocht van mij wel eeuwen duren!

We gingen met de hele familie, ooms, tantes, neefjes (oh die had ik niet, althans niet in Holland), nichtjes en laten we oma niet vergeten, een weekendje naar Center Parcs. Daar waar er een tv met filmnet, kindernet en afstandsbediening stond. Dat was één en al luxe vergeleken bij onze beeldbuis met knoppen waarvan alleen 1, 2 en 3 ingedrukt konden worden. Als echt waterratje was het zwembad de waterhemel voor mij en dan die ontbijtjes met verse broodjes, ik proef ze nog. Een herinnering van vroeger, een herinnering van intens familiegevoel. Dit was voor mij een weekendje volop genieten. Een weekendje Center Parcs. 

Herinneringen kwamen terug het afgelopen weekend. Het was nostalgie tot op het bot, zelfs het huisje waar wij in verbleven in de Eemhof deed me denken aan die goede oude tijd. Alleen de tv was wat platter en de luxe van veel zenders was niet nodig, want de intocht van Sinterklaas werd onder het knopje 3 uitgezonden. Zo fijn wanneer sommige dingen onveranderd blijven en je terug brengen naar die nostalgische herinneringen. Volwassen worden is soms al moeilijk genoeg. Ja ook na mijn dertigste, zélfs na mijn dertigste heb ik nog geen idee hoe dat nou moet.

Even weer kind zijn

Kinderen houden je jong, zeggen ze weleens. Het was afgelopen weekend in ieder geval een zeer goed excuus om weer als een waterratje door de wildwaterbaan te glijden. Ik voelde me weer een beetje kind, samen met mijn eigen kinderen. Halverwege de wildwaterbaan stuit ik op het feit dat ik niet de enige ben die weer even kind is. De opstopping van een groep volwassen mannen laat me nogmaals zien dat sommige dingen onveranderd blijven.

Maar wanneer we met verschrompelde huid de boodschappen voor het gourmetten in huis halen, merk ik dat er één ding wel degelijk verandert… Mijn huid heeft aanzienlijk meer tijd nodig om weer recht te trekken.

Lees hier over een weekend naar Het Meerdal

Verandering is goed

Oké, ik zal niet te lang blijven hangen in mijn nostalgische gezwijmel. Verandering is goed! En ook dat begrijpt Center Parcs, want zo kun je bij de Eemhof nieuwe activiteiten doen. Zo is daar het High Adventure Experience voor de adrenalinemonsters die hoog boven de grond een avontuur willen beleven. En geloof me, dat is niet voor angsthazen, vraag maar aan de man en oudste dochter. Het ouderwetse midgetgolf is omgetoverd tot Adventure Golf. En de nieuwste hippe familieactiviteit is de Escape Room, een spel vol raadsels, puzzels en een code.

En dan blijft er toch nog één dingetje onveranderd. Zo’n weekendje is veel te kort, want we zijn niet toegekomen aan de 60 andere activiteiten die we nog wilden beleven. Ook dit weekendje Center Parcs mocht van mij wel weer eeuwen duren!

Previous ArticleNext Article