Kinderschoenen die tegen een stootje kunnen

Begin dit seizoen ontvingen wij drie paar schoenen. Braqeez voor de oudste dochter, BunniesJR voor mijn wildebras zoon en Twins & Trackstyle voor de jongste dochter.

Inmiddels zijn de schoenen al flink ingelopen en zoals dat altijd gaat bij kinderen, is er ook flink op gespeeld, in gebanjerd en mee in bomen geklommen (dit laatste vooral door de zoon). Kinderschoenen moeten tegen een stootje kunnen. Als ze daar niet bestendigd tegen zijn, dan haak ik af. Eens even kijken of de schoenen van Braqeez, BunniesJR en Twins & Trackstyle aan onze eisen voldoen.

Braqeez

Voordeel: De laarsjes zijn hip en door het soepele leer voelen de laarsjes al snel als pantoffeltjes aan.
Nadeel: Het soepele leer is ook kwetsbaar en daardoor snel beschadigd. 

laarsjes-braqeez

De zwarte leren laarsjes van Braqeez hebben een gaaf dierenprint detail. Superleuk en hip! De laarsjes passen ook bij veel outfits van mijn dochter, erg makkelijk te combineren dus. Maar zijn de half hoge laarsjes ook stevig en dragen ze lekker? De eerste keer toen mijn dochter ze droeg had zij een klein blaartje op haar hiel. Dat is natuurlijk niet fijn, maar helaas gebeurt dat wel vaker wanneer zij nieuwe schoenen inloopt. Gelukkig was het buiten nog mooi weer en kon ze de laarsjes nog afwisselen met teenslippers. En vanaf het moment dat de schoenen goed ingelopen waren, wat door het soepele leer erg snel ging, droeg zij haar schoenen ook volop. Van afwisseling is amper meer sprake.Niet alleen mijn zoon is een wildebras, mijn dochter kan er ook wat van. De half hoge laarsjes worden dus dag in, dag uit gedragen en kunnen dat prima aan. Ook de stevige zool van rubber (met een subtiel glittertje) kan nog wel een tijd mee. Eén nadeel is dat de bovenkant van de laarsjes uit één vlak leder bestaat en dat maakt de schoen kwetsbaar voor beschadigingen aan het leder. Zoals ik al zei, ook mijn dochter is een wildebras met als gevolg dat het leder op de neus een enkele beschadiging heeft.

BunniesJR

Voordeel: Stevige schoenen die niet snel stuk te krijgen zijn.
Nadeel: Veters.

BunniesJR

Mijn zoon draagt dus de BunniesJR. Ze zijn stoer en passen door de basic kleuren bij vrijwel ieder outfit. Ook hij draagt zijn nieuwe schoenen graag, echter is er vanaf het begin al wel een nadeel. De schoenen hebben veters en hij kan nog geen veters strikken. Daar kunnen de schoenen niks aan doen, dat is een keuze geweest en daar moet ik nu de consequenties van dragen. Of ik moet hem gewoon even leren strikken, dat kan ook. Hoe dan ook, hij kreeg ze tot op heden niet goed zelf aan.
Verder zijn de schoenen echt degelijk en niet stuk te krijgen. Geen enkele naad heeft losgelaten, ondanks het vele klimmen in de bomen. En de neus heeft een rubberen rand, daardoor slijten de neuzen minder snel.

Twins & Trackstyle

Voordeel: Stevig, hip laarsje dat bij vele outfits past.
Nadeel: Rits gaat iets te zwaar dicht voor kleine kleuterhandjes.

Track en Twinstyle

En de jongste dochter paradeert op de oud-roze laarsjes van Twins & Trackstyle. Extra leuk en speels is het ritsje aan de zij- en achterkant. Door de kleur, oud-roze, is het niet erg dat de laarsjes er op een gegeven moment gebruikt uitzien. Dat geeft juist wel een hippe vintage look. De laarsjes hebben een stevig zooltje en is gemaakt van goede kwaliteit leer, maar net als bij de Braqeez is de bovenkant wel wat kwetsbaar. Een nadeel is dat de rits erg stroef omhoog gaat en mijn kleutertje het niet goed zelf voor elkaar krijgt.

Al met al voldoen de kinderschoenen weer helemaal aan onze eisen. Deze kwaliteitsmerken hebben weer stuk voor stuk kinderschoenen gemaakt die tegen een stootje kunnen! Iets wat wij moeders graag zien!

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Metalen ritsen ogen stoer, maar zijn niet handig.
    Ga eens met een kaars/waxinelichtje langs de ritsen aan beide kanten en ze gaan veel beter open en dicht. En ze gaan niet zo snel stuk!

  2. Als kind moest ik altijd Bunnies van mijn ouders omdat die goed waren voor mijn voeten. Dat merk heeft de tijd goed doorstaan dus : )