Review hummel kinderschoenen

hummel kinderschoenen

Hummel, het is echt zo’n merk waarvan je denkt ‘ik ken het ergens van, maar waarvan?’

Ik zal het antwoord op dit raadsel aan je verklappen. De kans is namelijk groot dat je kleintjes gymmen op de gymschoenen van hummel. Misschien dat er een bal in je tuin ligt met het logo van hummel. Of je loopt zelf hard in een hardloop outfit van hummel. Opeens zie je overal hummel. 

Dit seizoen staan ook de kinderschoenen van hummel in onze schoenenkast. Of, nou ja beter gezegd, de sneakers zitten aan de voeten van de kleuter. Hij heeft ze namelijk gebombardeerd tot lievelingsschoenen, met als reden dat hij er zo mega snel op rennen kan. En de voornaamste reden van dat snelle rennen zijn de twee pijlen op de zijkant van de kinderschoen. Deze wijzen de juiste kant op, vandaar dat hij zo snel gaat. Kinderlogica, ik houd er zo van.

Maar goed, deze hummel kinderschoenen heb ik ontvangen voor een review. Zijn de sneakers behalve dat ze goedgekeurd zijn door de zoon, ook goedgekeurd door mijn persoonlijke ‘kwaliteitstest’? De kinderschoenen van de kleuter hebben hier namelijk heel wat te verduren en als moeder wil ik graag dat kinderschoenen het hele seizoen meegaan. Vandaar een aantal eisen op een rij:

– Klittenband (niet essentieel, wel fijn). Ondanks dat de kleuter onlangs zijn strikdiploma heeft behaald (hoezee), blijft klittenband toch de handigste en ook zeker de snelste sluiting van de kinderschoen.

review hummel kinderschoenen– Ademend materiaal.

– Een goede pasvorm.

– Ze moeten er tof uitzien.

– En heel belangrijk, ze moeten tegen een stootje kunnen. Losse naden en zolen die te snel slijten zijn ‘not done’.

Op het eerste gezicht lijken de sneakers van hummel te voldoen aan onze eisen. De kinderschoen sluit met klittenband, hoewel het band van mij iets korter had gemogen. De materialen zijn een combinatie van mesh (een lichte gaas-geweven stof die zeer luchtdoorlatend is) en suède en bieden een fijne pasvorm. De retrolook en mooie kleurencombinatie zorgen ervoor de de kinderschoen er heel tof uitziet.

So far, so good.

Hoe zien de hummel kinderschoenen er na een aantal weken intensief dragen uit?

Kunnen de hummel sneakers tegen een stootje? Zijn er losse naden en hoe is de zool? Dat is een vraag die we pas na een tijd intensief dragen kunnen beantwoorden. Geloof me, de sneakers zijn intensief gedragen. Ze hebben heel wat afstanden rennend afgelegd, ze hebben bomen tot de top bereikt en ze hebben zand en zelfs de zee moeten trotseren.

Met dit als eindresultaat:

hummel review kinderschoenen

De suède is hier en daar wat kaal, maar zeker niet doorgesleten. Geen losse naden en geen losse of compleet gesleten zool, enkel de gebruikssporen. Alleen het gaas heeft hier en daar een klein gaatje, wellicht gekomen door te blijven haken achter een takje in een boom. Ik ben dik tevreden, want de prijs (€54,95) versus kwaliteit staan prima in verhouding. Hier rent mijn kleuter de zomer wel mee door!

Kijk voor meer info over hummel op de website.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Leuke sneakers! Altijd fijn als je sneakers kunt vinden die bij beide de goedkeuring kan wegdragen