Koel4kids kinderschoenen [review]

koel4kids schoenen

Over smaak valt niet te twisten zeggen ze weleens, maar bij opgroeiende kinderen is dat weleens lastig. Soms komen mijn kinderen namelijk beneden in een outfit waarvan mijn ogen bijna uitpuilen. Ik heb geleerd los te laten, want ik wil natuurlijk graag dat mijn kinderen opgroeien met een eigen identiteit en niet zozeer de mijne.

Maar toch ben ik verrekte blij dat mijn kinderen de kinderschoenen van Koel4kids net zo gaaf vinden als ik. Deze kinderschoenen zijn namelijk helemaal mijn smaak en zoals ik al zei, over smaak valt niet te twisten. Ik vind ze zo gaaf, dat ik er gewoon van baal dat Koel4Kids niet net even één maatje groter produceert… 

Nederlands merk kinderschoenen

Koel4kids is een Nederlands merk kinderschoenen dat in september 2006 opgericht is, met als doel een verfrissend, kwalitatief hoogwaardig en toch betaalbaar merk kinderschoenen te introduceren. Dat dit merk ruim 11 jaar later nog steeds dit doel nastreeft, kun je wel zien aan de toffe collectie die ze telkens produceren. De gekleurde laarsjes zijn absoluut mijn favoriet, alleen de kleur kiezen is zo lastig en daarom laat ik dat aan mijn kinderen over.

Gekleurde laarsjes

koel4kids laarsjes

Mijn oudste dochter is echt al een op en top pre-tiener. Roze laarsjes laat ze links liggen en de keuze gaat naar stijlvol blauw. Ik ben het helemaal met haar eens. Deze kleur past bij menig outfit en ook helemaal bij haar pre-tiener fase. De kleuter daarentegen snapt daar geen snars van. Je wilt toch roze!? En hier zit ook nog een gezellig stiksel op, leuker wordt het niet hoor!

De roze ‘Fleur Pink’, zijn van Oil suede leer en geheel leer gevoerd. ‘Jantje Blue’, tja zo heten ze, zijn gemaakt van geprent nappa leer en ook geheel leer gevoerd.

koel4kids roze laarsjes

Snelle schoenen

Mijn zoon wil altijd graag ‘snelle schoenen’. Dit kun je natuurlijk op meerdere manieren opvatten, maar eigenlijk bedoelt hij gewoon schoenen die hij snel kan aantrekken en waarmee hij lekker snel rennen kan. De Koel4kids sneaker ‘Benja Dark Blue’ is precies wat hij wil. Geen gedoe met veters stikken, maar klittenbandje open, voet erin, klittenbandje dicht en rennen maar. De kindersneakers zijn gemaakt van nubuk gecombineerd met suede en heeft een gepolsterde textiel voering. Zelf vind ik het oranje stuk op de hiel een heel leuk en speels detail.

koel4kids sneakers

De zool van de kinderschoenen

De latex-rubberzolen zijn niet alleen heel cool, maar hebben ook een goed antislip profiel. Wel zo handig wanneer je kleintje buiten speelt als een malle. Daarbij zijn ze zeer slijtvast en daar wordt moeders weer blij van, want schoenen die binnen de kortste keren alweer versleten zijn, zijn waardeloos. Daarnaast claimt Koel4Kids dat de zolen schokdempend zijn met een zachte hak-opvang waardoor de spieren, gewrichten en wervelkolom worden ontzien.

De kwaliteit van Koel4kids

De kinderschoenen die mijn kinderen van Koel4Kids dragen, zijn echte stevige kinderschoenen die wel tegen een stootje kunnen. Dat hebben ze inmiddels al wel bewezen, aangezien mijn kinderen met de schoenen in elke boom klimmen en het skateboard ook niet met rust hebben gelaten de afgelopen tijd. Ondanks het actieve buitenspelen, zien de kinderschoenen er nog uit alsof ze het hele seizoen nog wel aankunnen.

Betaalbare kinderschoenen

Terwijl kinderkleding prima goedkoop ingekocht kan worden, vind ik dat je op kinderschoenen niet moet bezuinigen. De voeten zijn volop in ontwikkeling en juist nu zijn goede kinderschoenen belangrijk. De kinderschoenen van Koel4Kids vind ik redelijk betaalbaar. Natuurlijk blijft het een klap geld, zeker wanneer je x3 moet aanschaffen. Maar de ‘looks’ en natuurlijk de kwaliteit van deze kinderschoenen maken het de aanschaf meer dan waard.

Previous ArticleNext Article

1 Comment