De leukste kinderbungalows voor een week(endje) weg!

Wanneer je een weekje of een weekendje weg gaat met het gezin, dan doe je de kinderen én jezelf er heel veel plezier mee om een kinderbungalow te boeken. Een kinderbungalow heeft namelijk een aantal voordelen. De ene kinderbungalow heeft een glijbaan, de andere heeft een complete speelkamer. Welke voordelen de kinderbungalows precies hebben, verschilt per vakantiepark. Zelf hebben we inmiddels een aantal vakantiehuisjes speciaal ingericht voor kinderen bezocht. Door deze ervaringen ben ik tot een mooi lijstje met de leukste kinderbungalows gekomen. Doe er je voordeel mee voor als je een weekendje weg gaat boeken! 

Een kinderbungalow bij Hof van Saksen

Hof van Saksen is een populair vakantiepark om naartoe te gaan met kinderen. Ze hebben er niet alleen een fantastisch zwembad, maar ook heel veel activiteiten voor kinderen. Wij verbleven een keer in de zogeheten ‘kinderboerderij‘. Want de accommodaties zijn geen bungalows, maar boerderijen! De ‘kinder’boerderij bij Hof van Saksen heeft speciale kindervoorzieningen als een kinderspeel-/slaapkamer met stapelbed en speelgoed zoals Kapla. Maar deze accommodatie heeft ook praktische voorzieningen als een toiletverkleiner, een traphekje, kindveilige stopcontacten en kinderservies.

kinderbungalows vakantiepark

Een ‘kinder’boerderij bij Hof van Saksen boeken? Kijk hier voor de prijzen en beschikbaarheid >>

Een kinderbungalow met glijbaan

Landal heeft in verschillende parken kinderbungalows zoals hierboven is benoemd. Hier heb je een overzicht van de Landal vakantieparken met een kinderbungalow. Maar deze super toffe kinderbungalow met glijbaan hebben ze alleen bij Landal Miggelenberg.

boomhut glijbaan kinderbungalow
kinderbungalows

De boomhut met de naam ‘droomboom’ ziet er niet alleen van buiten heel tof uit, ook van binnen is de accommodatie heel stijlvol ingericht. Precies zoals een boomhut hoort te zijn. En het leukste is natuurlijk het feit dat je met een glijbaan van af je terras naar beneden kunt roetsjen. De droomboom is alleen geschikt voor twee volwassenen en maximaal twee kinderen. Voor ons gezin blijft het dus bij dromen van deze kinderbungalow. Kijk hier voor de prijzen en beschikbaarheid >>

Ook CenterParcs beschikt over kinderbungalows met een glijbaan. Maar niet alleen dat, de kinderbungalow heeft een geheel eigen, omheinde speeltuintje! Dat geeft je als ouder natuurlijk een extra veilig gevoel, iets wat wel welkom is tijdens de vakantie. Naast het speeltuintje met glijbaan, heeft deze kinderbungalow ook een eigen speelkamer vol met speelgoed. Je vindt deze bungalows in drie verschillende parken van CenterParcs.

De Kidslodge van Safari Resort Beekse Bergen

Sinds ons bezoek aan Safari Resort Beekse Bergen ben ik echt een beetje fan geworden. Ik vind dit zo een uniek en leuk vakantiepark met kinderen. Met een lodge aan de Savanne heb je eigenlijk al alles wat je hebben wil. Maar ook op dit vakantiepark hebben ze speciale kinderbungalows. Bij Safari Resort Beekse Bergen noemen ze deze accommodatie een kidslodge. Het voordeel van de kidslodge is dat je direct aan een omheind hofje met een speeltuin zit. Ideaal met kleine kinderen dus! Nieuwsgierig geworden? Lees hier onze review over Safari Resort Beekse Bergen.

dagje uit dierentuin

Kijk hier voor de aanbiedingen en beschikbaarheid van Safari Resort Beekse Bergen >>

De kindervilla bij vakantiepark Aquadelta

Op vakantiepark Aquadelta krijg ik altijd een beetje een Amerikaans gevoel. Dit komt door de uitstraling van de vakantiehuisjes. Deze vakantiehuisjes kun je gerust vakantievilla’s noemen. Dat doen ze dan ook en zo hebben ze ook een speciale kindervilla. Deze is kindvriendelijk ingericht met traphekjes, kinderbedjes, enzovoorts. Aquadelta is onderdeel van Roompot. Dit houdt in dat je zomaar Koos Konijn tegen kunt komen. Kijk hier voor tarieven en beschikbaarheid >> 

De kinderbungalows bij het Dierenbos

Het afgelopen jaar zijn wij ook een weekendje bij het Dierenbos geweest. Het Dierenbos is sowieso een kindvriendelijk vakantiepark. Maar in dit park zijn er ook weer speciale kinderbungalows te boeken. Zelf verbleven we in de bungalow Damhert, met hottub (aanrader!).

huisje met hottub dierenbos

Maar deze Damhert bungalows zijn er ook speciaal voor kinderen. De kinderbungalows hebben een kindvriendelijke inrichting, denk aan een stapelbed, kinderstoel, kinderbad, enzovoorts. Daarnaast is de ligging van de kinderbungalow vlakbij de kinderboerderij. Maar de kinderen kunnen daar niet zomaar naartoe sprinten, de tuin van de kinderbungalow is namelijk volledig omheind.

Maar het Dierenbos heeft nog veel meer kindvriendelijke accommodaties. Zo hebben ze ook hier een boomhut met glijbaan! Toegegeven, deze boomhut ziet er een stuk minder spectaculair uit dan de boomhut bij Landal Miggelenberg, maar het blijft een accommodatie mét glijbaan. Eén ding hebben de boomhutten wel gemeen, ze zijn geschikt voor maximaal vier personen.

Kijk hier voor de verschillende accommodaties, aanbiedingen en beschikbaarheid bij vakantiepark het Dierenbos >>

Overnachten bij de Efteling

Als we het dan toch over kindvriendelijke vakantiehuizen hebben, dan is een vakantiehuisje bij de Efteling toch wel het toppunt wat mij betreft. Overnachten bij de Efteling, zoiets speciaals doe je niet vaak met de kinderen. Wij deden het tot nu toe één keer en eerlijk is eerlijk, de kinderen hebben het er nu nog over. Overnachten bij de Efteling was zo relaxt, je hebt gewoon alle tijd om het attractiepark te ontdekken. In principe zijn alle accommodaties bij de Efteling kindvriendelijk. Dé één is wat luxer dan de ander, maar overnachten bij de Efteling blijft een sprookje dat wekelijkheid wordt. Kijk hier voor de aanbiedingen en beschikbaarheid >>

Verblijven in een kasteel op de Sprookjescamping

Het is niet het gehele jaar te boeken, maar de glamping accommodaties op de Sprookjescamping zijn ook een echt toppunt voor kinderen. In deze accommodatie heb je de luxe van een vakantiehuis en de sfeer van een camping. En wat voor camping! Op de sprookjescamping wordt je volop vermaakt met theater en sprookjesanimatie. 

Vakantiebungalows geschikt met baby

Naast de vele kinderbungalows, zijn er ook speciale bungalows die uitermate geschikt zijn voor als je net een baby hebt. Ze noemen het ook wel ‘babybungalows’. Deze bungalows beschikken over alles wat je nodig hebt wanneer je op vakantie gaat met een baby. Denk aan een flessenwarmer, een babybox, maar ook een wipstoeltje, een wieg of ledikant. De babybungalow vind je onder andere op de volgende vakantieparken:

Landal Coldenhove

Landal Landgoed ’t Loo

Hof van Saksen (de newborn-boerderij met hangwieg)

Landal De Lommerbergen

kinderbungalows

kinderbungalows vakantie
Previous ArticleNext Article