Ardoer camping, veel vermaak maar niet hysterisch zijn onze ervaringen

Afgelopen zomer ben ik samen met de kinderen spontaan een paar nachtjes gaan kamperen. Zelf zoek ik altijd naar rustige campings, met het liefst een plekje in de natuur. Maar ik weet dat mijn kinderen graag vermaakt worden. Niet dat ze de hele dag bij het animatieteam zitten en TSJOE TSJOE WA willen zingen, maar een speeltuin, een zwembad en af en toe een georganiseerd spelletje vinden ze wel leuk. Na een aantal zoekpogingen naar een leuke camping kwam ik bij de Ardoer campings terecht. Ardoer camping de Jutberg  om precies te zijn. Hier vond ik een kampeerplek in het bos én een camping met vermaak voor de kinderen. Hoe we dit spontane tripje ervaren hebben, zal ik je in dit artikel vertellen. 

Wat is een Ardoer camping?

Ardoer is een organisatie dat in 2005 is ontstaan. Ardoer bestaat uit 32 kwaliteitscampings in Nederland en is er voor en door de campings, doordat zij samen hun krachten zijn gaan bundelen. Iedere camping van Ardoer werkt op operationeel gebied zelfstandig. De Ardoer campings liggen verspreid door heel Nederland, maar de meeste zijn te vinden in Zeeland en op de Veluwe.

Kijk hier voor alle campings van Ardoer. 

Ardoer camping de Jutberg

Ardoer camping de Jutberg is een familiecamping midden in het bos in Laag-Soeren in Gelderland. Het is ongeveer 20 minuutjes rijden vanaf de Posbank, waar de paarse hei in de zomer te vinden is. Ardoer campings zijn naar eigen zeggen ‘campings met een hart’. Daar bedoelen ze mee dat er met hart en ziel gewerkt wordt om vakantiegangers een fijne vakantie te bezorgen.

Ondanks dat Ardoer camping de Jutberg naar mijn idee nog best een grote camping is, is ook hier de gastvrijheid en het persoonlijke goed te voelen. Dit begint natuurlijk bij de aankomst op de camping. De receptie ziet er netjes en verzorgt uit en de receptioniste begroet ons vriendelijk. Ook weet ze alles rustig uit te leggen over de camping en zijn prachtige omgeving. Er moet wel borg betaalt worden voor de slagboomsleutel en de polsbandjes voor het zwembad. Op zich heb ik daar geen problemen mee, maar ik had dit wel fijn gevonden om het van te voren te weten. Dit hadden ze bijvoorbeeld even bij de reservering kunnen melden.

Na het inchecken kunnen we onze plekjes zoeken. Wat meteen opvalt bij Ardoer camping de Jutberg is dat het heerlijk rustig lijkt op de camping, ook al zijn de plekken goed gevuld. We hebben een ruime plek in het bos, praktisch gezien het verste plekje vanaf het ‘centrum’. Ik noem het maar even het centrum van de camping, omdat daar het zwembad, het restaurant en het animatieteam te vinden is. Dit is precies wat ik zocht. Mijn kinderen zijn namelijk inmiddels groot genoeg om zelf de camping te gaan ontdekken.

ardoer camping bos

In de omgeving van Ardoer camping de Jutberg is onwijs veel te doen. Voor een paar dagen is het eigenlijk te veel om te kiezen, want ook op de camping zelf is er genoeg te beleven. Zo is dit een Ardoer camping met een binnenzwembad, waar bij mooi weer het dak er letterlijk af gaat en een buitenzwembad is. Wat ook fijn is, is het grasveld om het zwembad heen. Als het mooi weer is, kun je hier lekker zonnen terwijl de kinderen in het water spelen. En als de kinderen even geen zin meer hebben om te zwemmen, kunnen ze vanuit het zwembad heel gemakkelijk de speeltuin is. Het is allemaal redelijk overzichtelijk.

ardoer camping binnenzwembad

Er is een uitdagende speeltuin met trampolines en luchtkussen. En het animatieteam welke leuke activiteiten, in plaats van hysterische activiteiten organiseert. Denk aan een kneuterige avondvoorstelling, een boswandeling als Jutberg-ranger of een waterglijbaan waar iedereen overheen mag buikglijden.

ardoer camping spelen

Ook het restaurant hebben we even getest door er een keer te dineren. Het was zeker geen goedkope hap, maar wel een volwaardige maaltijd, die voor camping begrippen meer dan prima zijn.

Wat ook altijd wel een belangrijk puntje op een camping is, is het sanitair. Het sanitair gebouw bij onze plek is zeer ruim en schoon. Deze wordt duidelijk regelmatig goed schoongemaakt.

Aan de hand van onze ervaringen, ook al was het maar kort, is Ardoer camping de Jutberg zeker een aanrader. Een camping waar ik gerust nog eens naar terug zou gaan.

Ardoer camping in Zeeland

In Zeeland zijn de meeste Ardoer campings te vinden. Zeeland is dan ook een uitstekende provincie om in de zomer te kamperen. Tenminste, als je van de kust houdt. Met mooi weer is het heel goed vertoeven, maar ook tijdens minder mooie dagen kun je je in Zeeland prima vermaken. En helemaal wanneer je een Ardoer camping boekt.

Ardoer camping in Gelderland

Ardoer camping in Overijssel

Ardoer camping in Noord Holland

Ardoer camping in Drenthe

Ardoer camping in Noord Brabant

Ardoer camping in Limburg

Previous ArticleNext Article