Vakantiepark dierenbos, een weekendje tussen de dieren [review]

Toen ik de uitnodiging kreeg om een weekendje bij vakantiepark Dierenbos te verblijven voor een review, twijfelde ik wel even. Niet aan het vakantiepark, maar aan de datum. Het was namelijk het weekend dat mijn oudste dochter jarig was. En zou zij haar verjaardag wel willen verschuiven voor een weekendje naar het vakantiepark Dierenbos. Ik liet haar zien wat een weekendje naar het vakantiepark Dierenbos inhield. Namelijk een vakantiepark met dieren als hertjes en geitjes, een zwembad, een bowlingbaan, volop animatie en niet te vergeten een hottub bij de vakantie woning! Ze twijfelde een fractie van een seconde, maar dit wilde ze toch niet aan haar neus voorbij laten gaan. En dus hebben we haar feest verschoven en zijn we weer een ervaring rijker. Namelijk dat van een weekendverblijf bij vakantiepark Dierenbos. 

Kijk hier voor aanbiedingen en beschikbaarheid >>

Aankomst bij de receptie

Het vakantiepark Dierenbos ligt ruim anderhalf uur rijden vanaf onze woonplaats. Omdat de kinderen op deze vrijdag gewoon naar school moesten, konden we pas om 14.00 vertrekken. Uiteraard loopt dat altijd iets uit, want er moet nog geplast worden enzovoorts. Maar daar maken we geen probleem van, want niets is zo vervelend als gestresst vertrekken voor een weekendje weg. Gevolg was wel dat we in de spits belandden en daardoor rond 18.00 aankwamen bij het vakantiepark Dierenbos. Geen probleem, want de receptie van het vakantiepark was gewoon nog open.

Ligging van vakantiepark Dierenbos:

Na een hartelijk welkom en een uitleg over het vakantiepark en wat er allemaal te doen was, konden we op zoek naar ons huisje. De jongen van de receptie had nog redelijk duidelijk uitgelegd dat we een stukje terug moesten rijden om bij ons huisje te komen. Toch had ik de man door de verkeerde slagboom geleid, waardoor ons slagboompasje het niet meer deed bij de juiste slagboom. Voor mijn gevoel lag het vakantiepark achter de receptie. Dat we bij aankomst al langs verschillende huisjes waren gereden, was me even ontgaan. Nou ja, verwarring alom, maar na een reset van het slagboompasje bij de receptie, reden we uiteindelijk wél de juiste kant op. Mijn advies is dan ook wanneer je incheckt bij vakantiepark Dierenbos, kijk even goed naar de plattegrond en stel je richtingsgevoel even goed in. Want uit ervaring blijkt dat de plattegrond van vakantiepark Dierenbos iets doet met je richtingsgevoel.

aankomst dierenbos

Bungalow Damhert mét hottub!

Ik had altijd al een huisje met een hottub willen reviewen! Super blij was ik dan ook toen ik hoorde dat we in een bungalow met hottub zouden verblijven. Deze bungalows van vakantiepark Dierenbos worden Damhert genoemd. Alle bungalows in dit deel van het park hebben dan ook een damhert afgebeeld op de buitenmuur, wat de uitstraling van de bungalow super sfeervol maakt. Maar persoonlijk vind ik de hottub bij de bungalow de sfeer echt helemaal afmaken. Hoe leuk is dit!?

huisje met hottub dierenbos

damhert bungalow dierenbos

Toch kan ik me voorstellen dat het werk om de hottub te vullen enigszins afschrikt. Je moet de hottub namelijk vullen en zelf verwarmen door de kachel ernaast aan te steken. Het duurt zo’n 4 uur om de hottub gebruiksklaar te maken. We besloten om dat voor de volgende dag te bewaren.

De verdere inrichting van de bungalow Damhert was vrij basic. Het deed me een beetje aan een blokhut denken, maar dan wat groter en luxer met een vaatwasser en bad. Hoe dan ook, een prima verblijf! Bovendien wist ik al dat we toch niet veel in onze bungalow zouden zitten, want op het vakantiepark is er genoeg te beleven! Daarbij krijg je bij een verblijf ook een attractiepas.

woonkamer bungalow dierenbos

slaapkamer bungalow dierenbos

Met de attractiepas naar Beekse Bergen

Met deze attractiepas van vakantiepark Dierenbos, kun je onbeperkt naar zes verschillende dagattracties. Dit zijn Aviodrome en AquaZoo Friesland, echter ligt dit ietwat uit de richting. Iets dichter bij het vakantiepark Dierenbos zijn Dierenrijk, ZooParc Overloon en natuurlijk Speelland Beekse Bergen en Safaripark Beekse Bergen!

Omdat we afgelopen zomer al het Safari Resort Beekse Bergen hadden ervaren (wat echt fantastisch was), leek het me leuk om nu eens naar Dierenrijk of ZooParc Overloon te gaan. Omdat we een jarige jet in huis hadden, mocht zij beslissen welk dierenpark het zou worden. Tot mijn grote verbazing koos ze om op het vakantiepark te blijven! Ze wilde de dieren van het Dierenbos bezoeken, een activiteit die gepland stond in het animatieprogramma van het vakantiepark. Hierdoor hebben we uiteindelijk geen gebruik gemaakt van de attractiepas. Maar weggooien doen we nog niet, na je verblijf ontvang je namelijk 25% korting op de entree van alle 6 dagattracties.

Animatie bij vakantiepark Dierenbos

Vakantiepark Dierenbos heeft dus een zeer vermakelijk animatieprogramma voor kinderen van 0 tot 16 jaar! Het programma is verdeeld in vier verschillende leeftijdsgroepen, zodat alle kinderen aan activiteiten kunnen deelnemen die bij hun leeftijd passen. Zo is er een leeftijdscategorie van 0-3 jaar (konijnen), 4-6 jaar (bevers), 7-10 jaar (eekhoorns) en 11-16 jaar (herten). De activiteiten van het animatieprogramma variëren van ‘kliedertijd’ tot ’trefbal’. Een activiteit die geschikt is voor alle kinderen, is natuurlijk een bezoek aan de dieren. Jong of oud, dat blijft leuk! Zeker als je de dieren ook mag voeren.

aninmatie dierenbos

Dat is dan ook wat we gingen doen met het animatieteam van het Dierenbos. Met een bolderkar vol met oud brood, liepen we richting het verblijf van de herten en geiten. Het was zo bijzonder om te zien hoe verschillend kinderen reageren op de dieren. Het ene kind lijkt een natuurtalent, terwijl het andere kind angstig op een afstandje blijft.

dieren voeren dierenbos

De faciliteiten van vakantiepark Dierenbos

Er zijn genoeg faciliteiten op vakantiepark Dierenbos. Er is zelfs zoveel te beleven en te ervaren, dat een uitstapje tijdens ons weekendje er niet van kwam. Ten eerste kun je in het centraal gelegen hoofdgebouw heerlijk eten bij het restaurant. Gerechten als biefstuk, saté, maar ook een Spaanse visschotel zijn zeker aan te raden. Voor een snelle hap kun je bij de snackbar terecht en voor een borrel ga je op het terras zitten.

Aan het terras zit een speeltuin voor de kinderen met aansluitend, hoe kan het ook anders, een dierenverblijf voor de geiten. Aan de andere kant van het centraal gelegen hoofdgebouw vind je nog een grote speeltuin met een aangelegd zwemmeer. Helaas waren de weersomstandigheden niet zo dat we hier gebruik van konden maken.

zwemmeer dierebos

safaritenten dierenbos

Maar zoals ik al zei, een uitstapje tijdens ons weekendje kwam er niet van. De kinderen wilden namelijk nog zwemmen in het zwembad van vakantiepark Dierenbos. Een niet al te groot, maar door de glijbanen zeer vermakelijk zwembad. Ook wilden de kinderen nog midgetgolfen op het vakantiepark. En aangezien we de hottub hadden gevuld, wat achteraf helemaal niet zoveel werk bleek te zijn, hoewel de doorlooptijd zo’n 4 uur was, wilden we ook nog heerlijk genieten van deze luxe!

bowlingbaan dierenbos

speeltuin dierenbos

Kortom, ik kan weer eens concluderen dat ik voor een volledige review eigenlijk tijd tekort kom. Vakantiepark Dierenbos kan ik dan ook zeker aanraden voor een langer verblijf. Want hoe leuk is het om tijdens je vakantie ook nog op safari te gaan bij Beekse Bergen. Of om aan nog meer activiteiten deel te nemen uit het animatieprogramma? En dan heb ik het ook nog geen eens over de camping van het Dierenbos gehad! Want ja, je kunt ook kamperen bij vakantiepark Dierenbos…

 dierenbos review

Previous ArticleNext Article