De Krim Texel: onze ervaringen bij camping Loodsmanduin

Camping loodsmanduin texel

Het mooie van een vakantie op Texel, is dat je echt het gevoel hebt weg te zijn. Ook aan de kinderen moest even goed uitgelegd worden dat Texel gewoon bij Nederland hoort. Maar doordat je met de boot overvaart en het idee van een eiland, geeft je echt een ultiem vakantiegevoel. Op Texel verbleven wij bij camping Loodsmanduin. Nu denk je misschien, een camping in de winter? Maar er stonden wel degelijk caravans! Texel dient dus zeker wel voor een winter kampeervakantie. Ook al lijkt kamperen in de winter mij een bijzondere ervaring, toch was ik blij dat wij in een chalet op camping Loodsmanduin mochten verblijven. Iets meer comfort en luxe. 

Wat is De Krim Texel?

Camping Loodsmanduin is onderdeel van De Krim. De Krim begon met een kleine camping op Texel, maar is inmiddels uitgegroeid tot het grootste recreatiebedrijf op Texel. Je kunt verblijven bij verschillende vakantieparken, campings, hotels en vakantiehuizen. En in juli 2017 is er ook een mooi nieuw zwembad op Texel geopend welke te vinden is op Vakantiepark De Krim.

Vakantieparken De Krim:

De Cocksdorp:

  • Vakantiepark De Krim
  • Camping De Krim
  • Hotel Molenbos

De Koog:

Den Hoorn:

  • Camping Loodsmansduin

Camping Loodsmanduin in de winter

Zoals je kunt zien biedt De Krim voor iedere vakantieganger genoeg keuze om te verblijven. Wij hebben Texel in de winter ervaren en ik kan me voorstellen dat dit een heel andere ervaring is dan Texel in de zomer. Op camping Loodsmanduin was het vrij rustig, ook al waren alle chalets tijdens de feestdagen volgeboekt. In de winter zitten de meeste gasten binnen in hun accommodatie. En wanneer ze naar buiten gaan, dan trek je erop uit voor een wandeling of andere activiteit. Veel buiten spelen op de camping zelf, dat deden mijn kinderen niet. Camping Loodsmanduin beschikt over een buiten zwembad, deze wordt uiteraard ook alleen in de zomer gebruikt. Wat wel een optie is, is om te gaan zwemmen bij zwembad de Krim in De Cocksdorp.
Ook het restaurant was tijdens de feestdagen gesloten, behalve voor een kerstbrunch. Waar wel gebruik van gemaakt kon worden, was de broodjes service van camping Loodsmanduin. De broodjes voor het ontbijt kon je heel simpel bestellen via internet.

chalet camping de loodsmanduin

inrichting chalet loodsmanduin

De chalets

Naast dat je op camping Loodsmanduin kun winterkamperen, kun je ook verblijven in een chalet. In eerste instantie had ik in mijn hoofd dat een chalet gewoon een luxe naam was voor een stacaravan. Maar de chalets op camping Loodsmanduin waren bovenverwachting mooi. En ook bovenverwachting ruim! Alles zit erop en eraan. Een woonruimte met eethoek. Een keukentje en een ruime douche. Twee slaapkamers met totaal vijf bedden. Al met al hadden we met z’n vijven voldoende ruimte voor een heerlijk verblijf.

camping loodsmanduin texel

De chalets, net als de rest van de camping, is ook prachtig gelegen aan de rand van de duinen. We wandelden zo het duingebied in. En pal achter onze chalet spotten we een aantal keren zomaar een groepje Schotse Hooglanders!

Wat te doen in de omgeving

Doordat er in de winter op de camping niet heel veel te beleven was, trokken we er lekker veel op uit tijdens ons verblijf op Texel. Zo kun je vanuit het park zo de duinen in voor een wandeling. Wanneer je bij de chalets de camping verlaat, kun je in de verte een bunker op een duin zien. Dit is bunker Den Hoorn en een prachtig uitkijkpunt over de Loodsmansduinen.

uitzichtpunt bij de bunker loodsmanduin

Ook wandel je vanuit de camping zo naar De Geul. Let er wel even op dat het niet het broedseizoen is, want dan zijn de wandelpaden beperkter. Daarnaast zijn de Horsmeertjes op Texel ook een aanrader en in de directe omgeving van camping Loodsmanduin.

Wanneer je op Texel bent, dan moet je natuurlijk ook naar het strand. In de zomer kun je daar lekker zonnen en zandkastelen bouwen. En in de winter leent het strand zich uitstekend voor een strandwandeling en vliegeren. Het dichtstbijzijnde strand van camping Loodsmanduin is het strand bij Paal 9. Je kunt er naartoe wandelen of je parkeert bij strandpaviljoen Paal 9.

Loodsmanduin de krim texel strand

Eigenlijk is camping Loodsmanduin het enige park van De Krim dat in het zuidelijke puntje van Texel te vinden is. Den Hoorn is het dichtstbijzijnde plaatsje, een klein dorpje met een Spar supermarkt en het iconische kerkje. In de omgeving zijn er een aantal boerderijen die je kunt bezoeken. Bij Hoeve Vrij en Blij kun je een kijkje nemen achter de schermen bij allerlei boerderijdieren en het kaaspakhuis. In de boerderijwinkel zijn alle eigen producten van de boerderij verkrijgbaar. In de direchte omgeving van camping Loodsmanduin is ook zorgboerderij Novalishoeve te vinden. Dit ie een boerderij met dagcafé, bakkerij, eetbare tuin, winkel, ijsatelier én kaasmakerij.

Op Texel is natuurlijk nog veel meer te beleven en eigenlijk is alles praktisch in de buurt. Ecomare is een must-do. Het Jutters museum is zeer vermakelijk. En het plaatsje Den Burg is ook erg leuk om te bezoeken. De vuurtoren was voor ons de verste activiteit en dat was een half uur rijden.

Al met al waren de ervaringen zo positief, dat we graag nog eens terug gaan naar Texel. Wellicht dat we dan kiezen voor vakantiepark De Krim, met zijn fantastische zwembad. Of misschien zetten we de popup tentjes een keer neer bij De Krim camping Kogerstrand, waar je vanuit je tent zo het strand op rolt. Er zijn ideeën en opties genoeg!

Enthousiast geworden? Kijk hier voor de beschikbaarheid en tarieven.


texel de krim onze ervaringen

Previous ArticleNext Article