Wanneer een meisje oudere broers heeft

meisje met oudere broers

Ik ben een meisje met oudere broers. Inmiddels ben ik een vrouw en weet ik me (meestal) ook goed te gedragen zoals een echte vrouw dat hoort te doen, hoe dat ook wezen mag. Maar zoals ik al zei, ik ben een meisje met broers en meisjes met broers hebben geen suikerzoete kindertijd. Ze worden (soms wat bruut) gevormd, met boeren, scheten, niet zeuren maar werken en chronische blauwe plekken.

Meisjes met broers kunnen vleesetende zombies en superhelden als Spiderman perfect nadoen. Als er auditie gedaan moet worden voor een Ninja Turtle, dan is er geen betere kandidaat dan een meisje met een broer.

Ze heeft minstens één keer in haar leven geprobeerd om staand te plassen. Ze laat scheten als een bouwvakker in haar Hello Kitty ondergoed en lacht er zo hard om, dat ze het een kilometer verderop kunnen horen.

Een meisje met broers kiest voor de snelste achtbaan, de hoogste glijbaan en de griezeligste rots om af te springen. Diep van binnen vindt ze het doodeng, maar van buiten zul je dat niet merken.

Ze loopt rond in een tutu, kaplaarzen en kniebeschermers tegelijkertijd. Ze maakt van haar feeën-vleugels een superhelden-cape en van haar Barbiepop een zwaard.

Een meisje met broers komt op voor zichzelf en zegt wat ze denkt, of misschien is het wat haar broer denkt. Als ze boos wordt gaat ze recht op haar doel af en begint ze eerst met meppen. Als dat niet lukt, komen de tranen (die ze eerst nog even probeert weg te slikken).

Ze geeft haar babypop wormen en naaktslakken in plaats van een flesje.

Ze reageert op HEY JIJ! of als haar naam geboerd wordt. Ze oefent dagelijks om het alfabet al boerend op te kunnen bulken. En de beste grap die je maken kunt, is de meest gekke, bizarre en geniale boer te laten.

Een meisje met broers is een grootgebruiker van pleisters, klimt op daken en in bomen en staat graag op doel tijdens een potje voetbal. De prins van Barbie is Spiderman, Batman of een Transformer.

Ze gebruikt haar nagellak om slakkenhuisjes te beschilderen, haar lippenstift om de nagels van de hond te kleuren en haar haarlak gebruikt ze om steekvlammen mee te maken.

Als een meisje met broers keihard onderuit gaat, lacht ze haar tranen weg. Als ze iets geks zegt en iedereen heeft dat door, laat ze een scheet of een boer om ze af te leiden.

En het allermooiste; meisjes met broers zijn zusjes. En van zusjes blijf je af!


meisje met oudere broers

Afbeelding stoer meisje: Shutterstock
2015/2023

Previous ArticleNext Article

5 Comments

  1. Ik ben de jongste ’thuis’ en heb o.a. 4 broers boven me…maar ik herken dit toch niet zo haha ;-). Alleen het laatste zinnetje, dat blijft voor altijd. X Judith

  2. ahhhh wat leuk geschreven! Ik heb een klein meisje na 2 grote jongens en ik ben erg benieuwd!

  3. Ahhh, wat een lief stukje 😀

    Al moet ik zeggen: ik heb geen grote broer, maar herken me toch ook wel aardig in een groot deel van jouw stukje 😀

  4. O wat is dit herkenbaar ik ben zelf opgegroeid met 4 broers en ik heb zelf altijd gezegt ik hoop dat ik eerst een jongen krijg en dan een meisje want het is zo leuk om een oudere broer te hebben die je beschermd hihi