Kerst knutselen met lege wc-rollen

kerst knutsel wc rol

Lege wc rollen zijn uitstekend knutsel materiaal. De lege rolletjes worden hier dan ook standaard naast het prullenbakje gegooid, in plaats van erin. Zeker zo vlak voor de kerst, worden ze hier in huis voor allerlei knutselwerken gebruikt. De mega wc rollen kerstboom is toch wel de populairste knutsel op dit moment. Maar vergeet de andere kerstknutsels niet! 

Wat je allemaal onder andere kunt knutselen met lege wc rollen, laat ik je zien in dit artikel.

Rendier van een lege wc rol

kerst knutsel wc rol

We beginnen met de kerstfiguren. Deze makkelijke knutsel kun je maken met peuters en kleuters en is ontzettend leuk voor de kerst. Het lege wc rolletje schilder je bruin. Je plakt twee kleine takjes aan de bovenkant. Je knipt oogjes of je gebruikt wiebel oogjes. Een rood neusje van een pomponnetje, heb je die niet in huis, dan kun je van een propje papier een rood neusje maken. En klaar is je rendier knutsel!

Kerstman knutselen

wc rol knutselen kerst

De kerstman is ook een kerstfiguur die je gemakkelijk kunt maken van een lege wc rol. Je schildert eerst de wc rol rood, maar je laat één stukje vrij voor het gezicht van de kerstman. Ook heb je watten nodig voor de baard en eventueel als dotje op de muts van de kerstman. De muts maak je van rood papier, wat je oprolt tot een kegel. En als laatste maak je nog een riem voor om de middel van de kerstman.

Lege wc rol sneeuwpop

wc rol knutselen kerst

Ieder jaar dromen we van een witte kerst en we blijven gewoon stug sneeuwpoppen knutselen. Ook dit is een makkelijke knutsel voor peuters en kleuters. Naast een lege wc rol, heb je oranje papier nodig (voor de neus), een strooke wit papier en twee pomponnetje voor de oorwarmers.

Zo leuk: De Grinch

kerst knutselen wc rol
Door Katerina Morozova

De nieuwkomer onder de kerstfiguren, die inmiddels ook niet meer is weg te denken, is natuurlijk de Grinch! You gotta love him! Om deze te knutselen schilder je het lege wc rolletje groen, net als bij de kerstman maak je een kerstmuts en verder maak je het kerstfiguurtje af met watten.

Een adventskalender maken van lege wc rollen

Inmiddels is het voor menig gezin een traditie om een adventskalender in huis te hebben. Met een adventskalender tel je in 24 dagen af naar de kerst. Er zijn genoeg adventskalenders die je kunt kopen, maar je kunt er ook één zelf maken van lege wc rollen.

wc rol knutsel

Wat je nodig hebt zijn 24 lege wc rollen, 24 aftel cijfers en een leuk design. Dit kun je heel simpel zelf maken op de computer of je gaat op zoek naar leuke printables. In de lege wc rollen verstop je de cadeautjes of lekkernijen, net wat je zelf in de adventskalender wil stoppen.

Als ombouw kun je een huisje knutselen. Of wat goed bij het thema kerst past, is natuurlijk een stal. Je kunt je eigen creativiteit erop loslaten.

Wc rol adventskalender
Door Tatyana Soares

Kerststerren knutselen

wc rol kerstster knutselen
Door Maria Symchych

Dit is ook een hele leuke kerst knutsel om te maken met lege wc rollen. Je hebt meerdere rolletjes nodig, die je in stukjes van +- 2 centimeter knipt. Deze stukjes kun je een beetje vervormen, tot je een mooie kerstster hebt. Het resultaat lijkt een beetje op quilling, maar dan anders.

Tip: je kunt de stukjes ook smaller knippen en dan kun je het gebruiken met kerstkaarten maken.

Kerstboompjes met lege wc rollen

knutselen wc rollen kerst
Door HollyHarry

Naast de mega grote wc rollen kerstboom, zijn de bescheiden kerstboompjes ook erg leuk om te knutselen. De lege wc rol is dan de stam van de kerstboom. Een mooie knutsel om te maken met peuters en kleuters.

Kaarsjes van lege wc rollen

kerst knutselen

Deze kaarsjes vind ik zo’n originele kerst knutsel met lege wc rollen! Je gerbuikt hiervoor natuurlijk geen echte kaarsjes, maar de LED waxinelichtjes. Het druipende kaarsvet kun je van papier maken, maar je kunt het ook van een bloem en scheerschuim goedje (nep sneeuw) maken.

wc rollen kerst knutsel
Door Olya Detry

Kerstman in de schoorsteen

wc rol kerstknutsel
Door Olya Detry

Van deze kerst knutsel word ik wel vrolijk! Het ziet er heel strak uit, maar ondertussen is het eenvoudig te maken. Het fijnste zou zijn als je kant en klaar baksteen papier in huis hebt. Heb je dat niet, dan kun je ook daar ongetwijfeld een print van vinden om uit te printen. En andeers kun je het altijd nog zelf tekenen. Verder maak je van papier een mutsje en voetjes en klaar is het kerstmannetje in de schoorsteen.

Rendier knutselen

kerst knutsel
Door Zzzenia

Dit rendiertje vind ik niet alleen heel leuk, ik vind hem zelfs een beetje kunstig! Echt een decoratie stuk en dat van een lege wc rol! In principe maak je deze hetzelfde als de eerste rendier knutsel in dit artikel, maar dan schilder je het lege wc rolletje niet bruin, maar je wikkelt het in met bruine wol (of katoen). De takjes maken het helemaal af!

Waxinelichtjes van lege wc rol

kerst knutselen
Door Nina_Hlupich

Deze knutsel is het omgekeerde van de voorgaande knutsels. Hij lijkt misschien eenvoudig, maar het is nog een vrij lastig werkje om zo precies in een lege wc rol te knippen. Zegt natuurlijk niet dat het een onmogelijke kerst knutsel is. Maar goed voortekenen en rustig knippen een een vereiste. En als het dan is gelukt, heb je een ontzettend leuke knutsel van een lege wc rol! Namelijk een origineel waxinelichtje houder.

Nog niet klaar met knutselen? Kijk dan hier voor:


lege wc rollen knutselen

Afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article