Toffe babynamen met de beginletter Q, T, V, W en Z

babynamen

Babynamen, we raken er niet over uitgepraat! Hippe namen, klassieke namen, Scandinavische namen, niets is meer te gek. Maar ja, als kersverse ouder kan het wel behoorlijk overweldigend zijn om een keuze te moeten maken voor je baby. En wij kunnen ons voorstellen dat je op een gegeven moment de spreekwoordelijke bomen door het bos niet meer ziet.

Hoog tijd om de tofste namen eruit te filteren. Hoewel dat natuurlijk ook weer voor iedereen persoonlijk is, hebben we ons best gedaan om redelijk korte rijtjes te maken met de tofste babynamen beginnend met de letter Q, T, V, W en Z. Waarom juist deze beginletters? Nou simpelweg omdat we de babynamen met beginletters A, E, I, O, U, D, L, R, M en H, C, G, K, P, Y en X én met de beginletter J, S, F, B en N al hebben gehad.

Meisjesnamen met een Q

We beginnen meteen maar met de meest uitdagende beginletter, namelijk de letter Q. Meisjesnamen die beginnen met de letter Q vinden we niet terug in de top 100. Maar dat betekent niet dat er geen mooie namen zijn met de letter Q. Sterker nog, ze zijn juist ontzettend origineel en dat vinden veel jonge ouders erg mooi.

 1. Quinta
 2. Quincy
 3. Qiana
 4. Qwen
 5. Quiona
 6. Qwendoline
 7. Qiao
 8. Qiara
 9. Quinty
 10. Queen

Jongensnamen met een Q

Bij de jongensnamen beginnend met een Q, zien we één keer een naam verschijnen. Voor jongensnamen is deze beginletter iets gemakkelijker te gebruiken en waarschijnlijk hoor je deze naam, of een variant ervan ook vaker om je heen.

 1. Quinn
 2. Quinten
 3. Quint
 4. Quirijn
 5. Qasim
 6. Quill
 7. Qadir
 8. Querijn
 9. Quintijn
 10. Quinto

Meisjesnamen met een T

Een iets meer gangbare beginletter voor een meisjesnaam is de letter T. Een meisjesnaam met deze beginletter staat al jaren in de top 10 en schijnbaar hebben we er nog lang geen genoeg van, want ook komend jaar is deze naam weer in de top 10 te vinden.

 1. Tess
 2. Tessa
 3. Teddy
 4. Tara
 5. Tirza
 6. Tabea
 7. Tamara
 8. Tiana
 9. Trijntje
 10. Terra

Jongensnamen met een T

Negen jongensnamen beginnend met een T claimen een plek in de jongensnamen top 100. Daarmee kunnen we gerust stellen dat de letter T een populaire beginletter is voor een jongen. Maar wat zijn nou de toffe opkomende namen met een T? Hier zijn ze!

 1. Theodoor
 2. Ted
 3. Teije
 4. Twan
 5. Thomas
 6. Teun
 7. Tobias
 8. Tygo
 9. Thijn
 10. Ties

Meisjesnamen met een V

Meisjesnamen beginnend met de V is ook niet super populair in de top 100. De eerste naam die we tegenkomen is op plek 71. Neemt niet weg dat meisjesnamen met de letter V ontzettend mooi en sierlijk zijn. Zo tof dat ik zelf mijn dochter een meisjesnaam met deze beginletter heb gegeven.

 1. Valerie
 2. Veerle
 3. Vieve
 4. Vajen
 5. Vesper
 6. Viënna
 7. Valentina
 8. Victoria
 9. Vera
 10. Vicky
babynamen

Jongensnamen met een V

Ook de jongensnamen beginnend met de V zijn niet super populair in de top 100. Slechts één naam met de letter V komen we tegen. Ook voor de jongens heb je met deze beginletter een originele naam te pakken.

 1. Vince
 2. Vigo
 3. Valentijn
 4. Vic
 5. Victor
 6. Vladimir
 7. Valentino
 8. Valerio
 9. Vinze
 10. Vincent

Meisjesnamen met een W

Bij de meisjesnamen is er geen beginletter zo onpopulair als de beginletter W. Misschien hoog tijd om een trend van deze beginletter te maken? Hier een paar toffe ideeën.

 1. Willemijn
 2. Wieteke
 3. Wiep
 4. Wies
 5. Wilma
 6. Willeke
 7. Walda
 8. Wende
 9. Wendy
 10. Wijntje

Jongensnamen met een W

Hetzelfde geldt voor de jongensnamen met de beginletter W. Hoewel er één naam al behoorlijk aan het opkomen is, maar zal deze jongensnaam het qua populariteit gaan halen tot een trend? We zullen zien…

 1. Willem
 2. Wolf
 3. Ward
 4. Wouter
 5. Wesley
 6. Wessel
 7. William
 8. Wout
 9. Wobke
 10. Wiebe

Meisjesnamen met een Z

We sluiten de reeks van toffe babynamen af met de beginletter Z, hoe anders? Bij de meisjesnamen is de beginletter Z een vrij populaire letter. Hoewel er niet veel namen met deze beginletter in de top 100 te vinden zijn, eindigen de babynamen wel vrij hoog.

 1. Zoë
 2. Zara
 3. Zita
 4. Zaya
 5. Ziva
 6. Zorah
 7. Zarah
 8. Zümra
 9. Zuzanna
 10. Zeven

Jongensnamen met een Z

De jongensnamen beginnend met een Z kunnen wel een boost gebruiken qua populariteit. Geen enkele naam met deze beginletter is te vinden in de jongensnamen top 100. Dus ook voor deze letter geldt dat je een originele babynaam te pakken hebt.

 1. Zayn
 2. Ziggy
 3. Zeno
 4. Zev
 5. Zjaak
 6. Zahir
 7. Zven
 8. Zokke
 9. Zion
 10. Zeger

beginletter Q, T, V, W en Z

Uitgelichte afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.