Welk geboortekaartje wordt het?

geboortekaartjes trends 2017

Ik word binnenkort tante! En ondanks dat ik zelf helemaal uit de baby’s ben, kan ik niet wachten om weer zo een klein mormeltje in mijn armen te hebben. Heerlijk om een keertje wel de lusten, maar niet de lasten te dragen. Mijn kleintjes kunnen ook niet wachten tot ze hun neefje mogen ontmoeten. Voor hen is het een geheel nieuwe ervaring om grote neef en nicht te worden. Een grote, maar o-zo leuke verrassing.

Maar zo zijn er meer verrassingen. Hoe zal hij gaan heten? Hoe gaat hij eruit zien? Hoe wordt de blije mededeling aangekondigd? En welk geboortekaartje ligt er straks op de mat?

Ik weet nog goed hoe het was om dat geboortekaartje voor je eerste kleintje uit te kiezen. Er was zoveel keuze, voor ieder wat wils, maar toch wist ik al heel snel welk geboortekaartje ik wilde versturen bij de geboorte van mijn eerste dochtertje. Ons eerste geboortekaartje was er één van hipdesign. Maar wat negen jaar geleden hip was, is dat nu duidelijk niet meer, hij staat er namelijk niet meer tussen. Je zou bijna kunnen zeggen dat ons eerste geboortekaartje vintage is geworden, maar als ik tussen de vintage geboortekaartjes van ‘hipdesign’ speur, staat hij er ook niet tussen. 

Wat zijn de trends?

Een geboortekaartje is heel persoonlijk, maar heeft ook duidelijk te maken met trends. Wat zijn nu ‘anno 2017’ de trends op het gebied van geboortekaartjes?

Goud

geboortekaartjes goudDe zwart/wit trend zien we al enige tijd, maar nu is daar goud aan toegevoegd. Een baby krijgen is natuurlijk goud waard, een mooie link naar het geboortekaartje. De kaartjes met goud hebben een chique en klassieke uitstraling.

Vintage silhouet

geboortekaartjes silhouet

Het silhouet kaartje is ook helemaal hip. De silhouetjes doen me een beetje denken aan de poëzieplaatjes van vroeger en zijn daarmee dus ook een beetje vintage. Onder andere verkrijgbaar bij hierbenik.

Typografie

geboortekaartje typografie

Een simpele tekst maar dan verheven tot kunst. Dat zijn de typografische geboortekaartjes. Een erg leuke en originele manier om het grote nieuws te verkondigen en het leuke is, je kunt er lekker veel informatie op kwijt.

Karton

geboortekaartjes karton

De hout-look moet plaatsmaken voor karton-look. Karton als basis achtergrond van het geboortekaartje is helemaal hip en je kunt er alle kanten mee op. Want hoe je de rest van het kaartje invult, bepaal jezelf. Bijvoorbeeld met een silhouet, een typografische tekst of een leuke print.

Kleurrijk

geboortekaartje kleurrijk

En de opvallend kleurrijke kaartjes zijn de laatste trend. Een blijde mededeling op een vrolijke manier.

En schoonzus, zit jullie geboortekaartje ertussen? Ik ben zo benieuwd, ik kan haast niet wachten!

 

Previous ArticleNext Article