De leukste babynamen die beginnen met een klinker

naam beginnend klinker

A, E, I, O, U… Babynamen die beginnen met een klinker zijn bijzonder en ontzettend mooi! De namen klinken zacht, rollen lekker over de tong en combineert vaak goed met de achternaam. In feite is een babynaam die begint met een klinker een heel goed idee, maar nu nog de juiste kiezen! Met de laatste trends in onze achterhoofd, hebben we een lijst gemaakt met babynamen (jongens en meisjes) die beginnen met een A, E, I, O, U, oftewel een klinker! 

Meisjesnamen beginnend met een A

1. Anna
2. Amy
3. Amira
4. Amélie
5. Ava

Babynamen beginnend met een klinker, zijn niet altijd erg populair geweest. Tussen 1975 en 1995 waren het alleen de namen Anna en Esther die de top 5 haalden. Wat dan wel weer opmerkelijk is, is dat Anna nog steeds de populairste naam beginnend met een A is.

Jongensnamen beginnend met een A

1. Aaron
2. Abel
3. Adam
4. Aiden
5. Alex

Bijbelse namen beginnend met een A scoren hoog onder de jongens namen. Aaron is daarvan meeste gegeven en komt op de 52ste plek van de populairste jongensnamen.

Meisjesnamen beginnend met een E

1. Emma
2. Evi
3. Elin
4. Emily
5. Esmee

Babynamen die beginnen met een klinker zijn populair, sterker nog… De meisjesnaam beginnend met een E, namelijk Emma, is de aller populairste naam van dit moment.

Jongensnamen beginnend met een E

1. Ezra
2. Elias
3. Ethan
4. Emiel
5. Elroy

Ezra is de populairste jongensnaam beginnend met een E. Deze naam valt net binnen de 100 populairste jongensnamen gegeven in Nederland.

Meisjesnamen beginnend met een I

1. Isa
2. Ivy
3. Indy
4. Inaya
5. Iris

Niet alleen Isa is een populaire meisjesnaam beginnend met een I. Ook de varianten Isabella, Isabelle, Isabel en Isabeau zijn de afgelopen jaren veel gegeven aan babymeisjes.

Jongensnamen beginnend met een I

1. Ivo
2. Ian
3. Ivan
4. Ilias
5. IJsbrand

Hoewel de bovenstaande jongensnamen beginnend met een I prachtig zijn, zijn ze een stuk minder populair dan de namen beginnend met een A, E en O.

Meisjesnamen beginnend met een O

1. Olivia
2. Oumayra
3. Odile
4. Ottelien
5. Odessa

Olivia scoort het hoogst van de meisjesnamen beginnend met een klinker.

Jongensnamen beginnend met een O

1. Owen
2. Otis
3. Olivier
4. Oscar
5. Odin

Jongensnamen beginnend met een O zijn met een opmars bezig. Vooral de namen Owen en Otis zijn razend populair aan het worden.

Meisjesnamen beginnend met een U

1. Uma
2. Usra
3. Udele
4. Umisa
5. Ulrike

Van de ruim 500 populairste meisjesnamen geen enkele naam begint met een U. Je weet dus zeker dat je een unieke naam te pakken hebt!

Jongensnamen beginnend met een U

1. Umut
2. Ulbe
3. Ufuk
4. Umar
5. Uri

Ook de jongensnamen beginnend met een U komen zelden voor. Dus ook wanneer je voor een jongen een unieke naam zoekt, zit je met de beginletter U helemaal goed.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Hier vind je zéér bijzondere dubbele namen


 babynamen inspiratie

Afbeelding: Shutterstock / Prostock-studio

Previous ArticleNext Article