Toffe babynamen met de beginletter C, G, K, P, Y en X

Hoe belangrijk is een naam voor je baby? Nou ik kan je vertellen, heel belangrijk! En daarom kan het kiezen van een naam voor je baby een moeilijke opgave voor je zijn. Het is namelijk toch iets wat je je kindje de rest van zijn leven mee gaat geven. Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet, kan het handig zijn om te beginnen met het kiezen van een beginletter.

Na de babynamen inspiratie artikelen met de beginletters A, E, I, O, U en babynamen met de beginletter D, L, R, M en H én met de beginletter J, S, F, B en N, hebben we vandaag babynamen inspiratie met de beginletters C, G, K, P, Y en X voor je op een rij gezet. En ik kan je vast verklappen, met deze beginletters heb je een originele babynaam te pakken.

Meisjesnamen met een C

Vandaag hebben we een aantal beginletters voor namen die dus niet erg populair zijn. Maar wanneer ik erop inzoom, zie ik de beginletters toch tevoorschijn komen in de top 100 babynamen. Zo staat de beginletter C bijvoorbeeld twee keer in de top 100 meisjesnamen. En het zijn nog eens superleuke meisjesnamen ook!

 1. Cato
 2. Charlie
 3. Carly
 4. Charlotte
 5. Caithlyn
 6. Camilla
 7. Carlijn
 8. Coco
 9. Celeste
 10. Chrissy

Jongensnamen met een C

Ook bij de jongensnamen komt de beginletter C niet vaak voor in de top 100. Slechts één keer. Wil je een originele babynaam voor je zoon, dan kun je dus zeker eens denken aan de beginletter C.

 1. Cas
 2. Casper
 3. Colin
 4. Cooper
 5. Cesar
 6. Chris
 7. Caleb
 8. Carné
 9. Carl
 10. Curtis

Meisjesnamen met een G

Zoals ik al zei hebben we vandaag een lijstje met niet zulke populaire beginletters voor babynamen. Bij de meisjesnamen staat er zelfs geen enkele naam beginnend met de G in de top 100. Maar dat betekent niet dat er geen leuke meisjesnamen met een G zijn! Check dit lijstje maar eens!

 1. Gina
 2. Gaby
 3. Ginny
 4. Gael
 5. Geertje
 6. Gisella
 7. Grietje
 8. Gwen
 9. Gwyneth
 10. Grace

Jongensnamen met een G

Als we naar de jongensnamen beginnend met een G kijken, zien we dat vooral de oudhollandse namen populair zijn. Maar dat rijtje kunnen we zeker aanvullen met nog meer toffe jongensnamen met een G.

 1. Gijs
 2. Guus
 3. Goos
 4. Giel
 5. Gillis
 6. Gus
 7. Giovanni
 8. Guido
 9. Gregor
 10. Gabor

Meisjesnamen met een K

Met de letter K heb je ook een originele beginletter voor een meisjesnaam te pakken. Slechts één keer komt de beginletter K voor in de top 100 meisjesnamen.

 1. Kiki
 2. Kaat
 3. Kirsten
 4. Kyra
 5. Katja
 6. Kaya
 7. Keesje
 8. Kimberly
 9. Kaitlyn
 10. Klaasje

Jongensnamen met een K

Hetzelfde geldt voor de letter K bij de jongensnamen. De beginletter K is in ieder geval origineel, want ook slechts één keer komt de beginletter K voor in de top 100 jongensnamen.

 1. Kai
 2. Kevin
 3. Kas
 4. Kick
 5. Kody
 6. Kjelt
 7. Kyano
 8. Kian
 9. Koen
 10. Kenzo

Meisjesnamen met een P

Ook de beginletter P komt niet veel voor in de meisjesnamen top 100. Op plek 70 staat de eerste en de laatste!

 1. Puck
 2. Paige
 3. Peggy
 4. Pip
 5. Paulien
 6. Phillene
 7. Pebbels
 8. Pleun
 9. Pearle
 10. Pamela

Jongensnamen met een P

En weer geldt hetzelfde voor de jongensnamen met de beginletter P. Op plek 83 zien we de eerste en de laatste jongensnaam met een P. Zoek je een originele naam voor je baby, kies dan gerust een naam met een P.

 1. Pim
 2. Pax
 3. Paul
 4. Pieter
 5. Pascal
 6. Pelle
 7. Parker
 8. Pep
 9. Patrick
 10. Pierre

Meisjesnamen met een Y

Een meisjesnaam beginnend met de letter Y zien we wel verschijnen in de top 10. Een hele mooie naam ook! Maar eigenlijk vinden we dat dit hele rijtje er wel mag zijn!

 1. Yara
 2. Yasmijn
 3. Yenthe
 4. Yana
 5. Yaell
 6. Yinthe
 7. Yfke
 8. Youssra
 9. Yusha
 10. Yaida

Jongensnamen met een Y

Bij de jongensnamen wordt er eerder de J gebruikt in plaats van de Y. Maar dat betekent niet dat je de Y moet overslaan! Zeker als je voor een originele jongensnaam wil gaan, kun je kiezen voor een naam met de beginletter Y.

 1. Yani
 2. Yorick
 3. Yannick
 4. Yoshua
 5. Youssef
 6. Youri
 7. Yvan
 8. Youp
 9. Yoran
 10. Yano

Meisjesnamen met een X

En de laatste beginletter van vandaag is de letter X. De meisjesnamen met de letter X zijn schaars. Deze beginletter komt ook niet voor in de top 100. Maar er is zeker een rijtje te maken met meisjesnamen met een X, kijk maar.

 1. Xara
 2. Xiomara
 3. Xaviera
 4. Xelly
 5. Xanne
 6. Xanthe
 7. Xenia
 8. Xandra
 9. Xenna
 10. Xaar

Jongensnamen met een X

Wat de meisjesnamen met de Y hebben, hebben de jongensnamen met een X. Je ziet dus eerder een jongensnaam beginnen met een X. Ook niet in overvloed hoor, dus het blijft een originele beginletter.

 1. Xavi
 2. Xam
 3. Xander
 4. Xavier
 5. Xiano
 6. Xian
 7. Xess
 8. Ximon
 9. Xiem
 10. Xippe

Uitgelichte afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article