Toffe babynamen met de beginletter J, S, F, B en N

Er zijn zoveel factoren die meespelen bij het kiezen van een babynaam. Je wil kiezen voor een naam die een positieve vibe geeft, dus geen irritante personen uit het verleden. Je wil een naam voor je baby dat goed klinkt vanaf de babytijd tot en met je kind volwassen is. En als het even kan ook nog een naam met een mooie betekenis. Hoe dan ook, je wil achteraf geen spijt krijgen van de babynaam die je aan je kleintje geven hebt.

Na de babynamen inspiratie artikelen met de beginletters A, E, I, O, U en babynamen met de beginletter D, L, R, M en H hebben we vandaag babynamen inspiratie met de beginletter J, S, F, B en N voor je op een rij gezet.

Meisjesnamen met een J

Al jaren staat er een naam met de beginletter J in de top 10 populairste meisjesnamen. En dan heb ik het ook echt over járen. Het begon vorig millennium al! In 1998 kwam de naam Julia op de 10de plek van de populairste meisjesnamen. En sindsdien heeft deze naam de top 10 niet meer verlaten. Het is ook een prachtige naam, maar wil je toch liever iets originelers, dan kun je beter een variant (bijvoorbeeld Juul) of een heel andere naam met de beginletter J kiezen.

 1. Julia
 2. Jasmijn
 3. Jill
 4. Jackie
 5. Jailee
 6. Jade
 7. Joan
 8. Jessie
 9. June
 10. Jolene

Jongensnamen met een J

Bij de jongensnamen is de beginletter J goed vertegenwoordigd. Maar liefst 17 keer komt er een jongensnaam met de letter J voor in de top 100.

 1. James
 2. Jesse
 3. Julian
 4. Jens
 5. Jack
 6. Joep
 7. Jan
 8. Jayden
 9. Jurre
 10. Jace

Meisjesnamen met een S

Net als bij de beginletter J, heeft de begin letter S ook een naam die járen de top 10 meisjesnamen beheerste. Sanne was de naam die onverslaanbaar leek, maar het de laatste jaren toch plaats heeft moeten maken voor andere mooie meisjesnamen met een S.

 1. Sophie
 2. Saar
 3. Suze
 4. Serina
 5. Salomé
 6. Senna
 7. Sammy
 8. Stien
 9. Shanti
 10. Safae

Jongensnamen met een S

Mijn dochter heeft drie jongens in de klas met de beginletter S en gevolgd met em. De jongensnaam Sem staan sinds 2003 en dus al 20 jaar in de top 10 jongensnamen!

 1. Sem
 2. Siem
 3. Stijn
 4. Sven
 5. Senn
 6. Samuel
 7. Stef
 8. Simon
 9. Silvan
 10. Siebe

Meisjesnamen met een F

De letter F is een prachtige letter om een meisjesnaam mee te beginnen. En het voordeel is, is dat het niet een onwijs populaire beginletter is. De kans dat je een originele babynaam te pakken hebt, is dan ook best groot. Volgens de laatste berichten is de meisjesnaam Fenne populair aan het worden. En laat ik die naam nou aan mijn oudste dochter gegeven hebben! Hoe leuk!

 1. Fenne
 2. Fleur
 3. Fien
 4. Feline
 5. Florine
 6. Femke
 7. Fay
 8. Frida
 9. Floor
 10. Fenna

Jongensnamen met een F

Ook de jongensnamen met de beginletter F zijn schaars in de jongensnamen top 100. Slecht drie keer komen we een jongensnaam met een F tegen. Maar gelukkig kunnen wij zonder al teveel moeite het rijtje aanvullen.

 1. Finn
 2. Floris
 3. Fedde
 4. Felipe
 5. Feike
 6. Fabian
 7. Florian
 8. Fos
 9. Franz
 10. Felix

Meisjesnamen met een B

Dachten we dat de beginletter F origineel was, blijkt de beginletter B nog veel minder in de top 100 meisjesnamen voor te komen! Maar één keer zien we een meisjesnaam met de letter B. En die naam bestaat dan ook maar uit twee letters!

 1. Bo
 2. Bodine
 3. Babet
 4. Babs
 5. Bella
 6. Becky
 7. Beertje
 8. Bibian
 9. Britt
 10. Bregje

Jongensnamen met een B

Voor mij springt er één jongensnaam met vlag en wimpel bovenuit als we het over jongensnamen met de beginletter B hebben. Maar ik moet toegeven, de andere jongensnamen met een B zijn toch ook wel erg leuk.

 1. Bodhi
 2. Boaz
 3. Benjamin
 4. Beau
 5. Boris
 6. Billy
 7. Bruce
 8. Bradley
 9. Bram
 10. Binck

Meisjesnamen met een N

Zoals je in dit rijtje kan zien is dat de beginletter N lekker samengaat met de o en de a.

 1. Nora
 2. Noor
 3. Nina
 4. Nova
 5. Noa
 6. Norah
 7. Naomi
 8. Nola
 9. Nine
 10. Nouk

Jongensnamen met een N

Ja en daar hebben we dan eindelijk een beginletter van de aller-populairste jongensnaam! Ik heb het natuurlijk over de letter N van…

 1. Noah
 2. Noud
 3. Nathan
 4. Neill
 5. Nikai
 6. Novan
 7. Niek
 8. Nils
 9. Nino
 10. Noel

Heb je nog meer babynamen inspiratie nodig? Kijk dan eens bij deze Scandinavische babynamen of wat dacht je van een Amerikaanse babynaam?


Uitgelichte afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article