Toffe babynamen met de beginletter D, L, R, M en H

Van alle beslissingen die je als ouder moet nemen, is de eerste beslissing misschien wel de belangrijkste. Je geeft je kleintje namelijk voor de rest van zijn leven een naam. En daarvoor wil je natuurlijk wel een goede keuze maken. Kies je voor een unieke naam voor je baby? Wordt het een tijdloze naam of juist een trendy naam? De keuze ligt echt helemaal bij jou.

Maar om je een beetje op weg te helpen, hebben we in dit artikel wat babynamen inspiratie voor je op een rij gezet. En omdat je als kersverse ouder de bomen door het bos soms niet meer kan zien, hebben we een selectie gemaakt van toffe namen met de beginletter D, L, R, M en H.

Meisjesnamen met een D

Leuk feitje! In de huidige meisjesnamen top 100 staat geen enkele naam met de beginletter D. Kies je voor een babynaam die begint met een D, dan kun je er dus vanuit gaan dat je een originele naam te pakken hebt!

 1. Daisy
 2. Diede
 3. Dirkje
 4. Dana
 5. Demi
 6. Danique
 7. Dagmar
 8. Dante
 9. Davina
 10. Do

Jongensnamen met een D

Bij de jongens is de beginletter D iets populairder. Al jaren staat Daan in de top 10 van de jongensnamen. En daar blijft het ook wel een beetje bij, want de volgende die we tegenkomen is David op plek 41.

 1. Daan
 2. David
 3. Dex
 4. Dani
 5. Daniel
 6. Dean
 7. Davy
 8. Dan
 9. Damian
 10. Dion

Meisjesnamen met een L

Meisjesnamen die beginnen met de letter L komen een stuk meer voor in de top 100 meisjesnamen. Om precies te zijn 19 meisjesnamen met de letter L. Het zijn vooral lekkere vlotte en korte babynamen, maar ook zeker stijlvolle namen.

 1. Liv
 2. Lotte
 3. Lauren
 4. Lieke
 5. Lynn
 6. Lina
 7. Lois
 8. Linde
 9. Lara
 10. Lizzy

Jongensnamen met een L

De beginletter L doet het ook goed bij de jongensnamen. De eerste komen we al tegen op de derde plek en ook de vierde plek is voor een jongensnaam met de letter L.

 1. Liam
 2. Lukas
 3. Levi
 4. Luuk
 5. Lars
 6. Lennon
 7. Laurens
 8. Leonardo
 9. Lieuwe
 10. Lenn

Meisjesnamen met een R

Ook de beginletter R is niet erg populair voor een meisjesnaam. Hoewel een aantal jaar geleden Rosalie nog in de top 10te vinden was, is deze meisjesnaam nu al niet meer terug te vinden in de top 100. Het is wel duidelijk te zien dat kort en bondig de trend van het moment is.

 1. Rosie
 2. Romy
 3. Romée
 4. Rachel
 5. Riley
 6. Rinske
 7. Rhona
 8. Resi
 9. Rowena
 10. Rocky

Jongensnamen met een R

De beginletter R komen we bij de jongensnamen ook pas tegen op de 48ste plek. Ruben heeft zijn populariteit ook ietwat verloren de afgelopen jaren, maar blijft nog steeds de populairste jongensnaam met de letter R.

 1. Ruben
 2. Ryan
 3. Raff
 4. Ramon
 5. Ramses
 6. Raven
 7. Remo
 8. Rodi
 9. Reave
 10. Rutger

Meisjesnamen met een M

Wist je dat Maria, of een variant daarop, tussen 1975 en 1995 continu in de top 10 heeft gestaan? Maria is in de verste verte niet meer te bekennen als populaire meisjesnaam, maar de meisjesnaam Marie daarentegen, lijkt trendy te worden!

 1. Mila
 2. Milou
 3. Maud
 4. Marie
 5. Maeve
 6. Maen
 7. Mabel
 8. Maddi
 9. Mara
 10. Meghan

Jongensnamen met een M

Persoonlijk had ik wel wat met jongensnamen die begonnen met de letter M. Zo stond Mika ooit als eerst op ons namenlijstje, maar het werd een meisje. En uiteindelijk heeft ook Morrison ooit op ons namenlijstje gestaan, maar toen kregen we weer een meisje. Het mocht blijkbaar niet zo zijn. Dan vereeuwig ik ze maar hier in dit inspiratielijstje voor jongensnamen met de letter M

 1. Milan
 2. Max
 3. Mason
 4. Mats
 5. Mathé
 6. Melle
 7. Meas
 8. Mattias
 9. Mika
 10. Morrison

Meisjesnamen met een H

En weer hebben we een originele beginletter die niet al te veel voorkomt, namelijk de letter H. Slechts twee keer komt de beginletter H voor in de top 100 meisjesnamen.

 1. Hailey
 2. Hannah
 3. Hadassa
 4. Hedwig
 5. Holly
 6. Hope
 7. Hieke
 8. Helen
 9. Heidi
 10. Hester

Jongensnamen met een H

En dat geldt ook voor de jongensnamen. Slechts één keer en dan vrij onderaan zien we de jongensnaam met de beginletter H staan. Namelijk Hidde.

 1. Hidde
 2. Hayden
 3. Hessel
 4. Heiko
 5. Harley
 6. Herakles
 7. Hilbrand
 8. Hud
 9. Herre
 10. Hein

Toch liever een naam met een klinker als beginletter? Hier de tofste namen met een  a, e, i, o of u.


Uitgelichte afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article