14 soorten drama’s tijdens de vakantie met kinderen

De vakantie komt er weer aan en voor sommigen is de vakantie al in volle gang. Nu kan ik een hele hoop leuke uitjes verzinnen om te doen in de vakantie. Leuk, gezellig met de kinderen op pad. Naar een museum, naar een pretpark, een voorstelling. Het klinkt allemaal fantastisch en het grootste deel van de tijd is het ook fantastisch. Maar ik zal er niet omheen draaien, kinderen (en ouders) maken vaak ook drama tijdens deze gezellige uitjes. Waarom vraag je je af? Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet waarom, maar het gebeurt. 

Hier 14 soorten drama’s tijdens de uitjes en het reizen met kinderen.

1. Het ik moet NU plassen drama.
Ben je in de buurt van een toilet, dan hoeven ze niet. Maar wanneer ze niet in de buurt van een toilet zijn, moeten kinderen altijd plassen. Sta je bijna vooraan in de rij van de kassa: ‘mama ik moet nu plassen’. Zit je net na een hoop heisa in de auto: ‘mama ik moet plassen’. Sta je op het punt je vlucht te missen: ‘mama ik moet plassen. Oh en ik moet ook nog poepen!’.

2. Het zijn we er al drama. 
Kinderen krijgen ongeveer een kwartier na vertrek de onontkoombare dwang te vragen of we er al bijna zijn. Ze moeten het gewoon weten. Na de vraag 300x aangehoord te hebben, kun je jezelf niet anders afvragen dan ‘zijn we er al bijna?’.

3. Het ik heb honger drama.
Kinderen denken dat moeder tijdens een dagje weg een snoepautomaat of een krokettenmuur is. Op het moment dat ze trek hebben, denken ze er iets uit te kunnen trekken. Maar op het moment dat je ze iets te eten aanbiedt, ho maar. Tja en dan krijgen kinderen honger. En hongerige kinderen zien er een beetje uit als de demonische uitdrijvingen uit de exorcist. Niet heel fraai.

4. Het ik wil mijn kleren niet aan drama.
’s Ochtends moest en zou je kind zichzelf aankleden. Maar eenmaal onderweg zit het allemaal niet lekker, is het veel te warm en moet alles uit. Wanneer je de discussie hebt losgelaten en denkt ‘prima, maar je sleurt het zelf mee’, begint het echte drama.

5. Het ik wil naast mama drama.
Drie kinderen en twee handen. Wat een drama!

6. Het we maken een familiefoto drama.
Probeer maar eens al je kinderen lachend en naar de camera kijkend op de foto te krijgen. Op het moment dat het eindelijk lukt, kijkt mama boos de andere kant op. Het is gewoon niet te doen.

7. De batterijen zijn op drama.
Dit is een drama voor onderweg. Wanneer je nog een uur te gaan hebt voor je op plaats van bestemming bent en de iPad batterij houdt het hooguit nog een kwartier vol. Dit is een drama voor de ouders. Maak niet de fout om op dat moment het lied ‘we zijn er bijna’ in te starten. Ik herhaal, doe het niet!

8. Het zij kreeg een snoepje meer drama.
Tel en pas al het snaaiwerk thuis precies af. Dit voorkomt een groot, GROOT drama over een snoepje meer of minder.

9. Het ik wist niet dat dit een museum was drama.
Je hebt zojuist een godsvermogen aan de entree besteed om binnen te komen. Eenmaal binnen is het niet helemaal wat de kinderen ervan verwacht hebben. Het kijken naar de historische dinosaurus botten is niet hun bedoeling geweest, ze hadden verwacht echte dino’s te zien. Ook jij zult de historische dinosaurusbotten volledig missen, het enige wat jij te zien krijgt is een kind met een zenuwinzinking.

10. Het ik ga dat niet eten drama.
Opeens kunnen ze mama’s kookkunsten wel waarderen wanneer ze de culinaire hoogstandjes van een ander land zien liggen. De vraag of jij de keuken even kunt overnemen is daarom ook helemaal niet gek in de ogen van de kinderen. Maar wanneer je met het antwoord ‘in de vakantie kookt mama niet’ komt, begint het drama.

11. Het ik kan hier niet slapen drama.
Sinds ik zelfs op het toilet een powernap kan doen, snap ik niet dat kinderen zo moeilijk doen over slapen in een ander bed. Een bed notabene! Nee je hoeft niet te slapen op een hooibaal of een stoeprand. Een bed! Je krijgt een bed. Maak er niet zo’n drama van en ga slapen.

12. Het we zijn door de autospelletjes heen drama.
Autobingo is vol. De vierkante ogen zijn een feit. De kinderliedjes komen je neus uit. En we zijn er nog niet. Laat het drama maar beginnen.

13. Het weersvoorspellingen zijn slecht drama.
Oké, deze is misschien niet eens zo’n heel groot drama voor de kinderen. Maar voor moeder daarentegen wel. De depressie slaat toe wanneer je de komende dagen een wolkje met regen op je weerapp ziet verschijnen.

14. Het kopen van een souveniertje drama.
Kinderen willen altijd graag een souvenirtje kopen. Of de mijne zijn gewoon koopziek, dat kan ook. Uiteindelijk duurt het kopen van een souvenirtje nog langer dan het dagje uit zelf. En je raadt het al, wanneer er een beetje tijdsdruk wordt ingezet, begint het drama.

En ondanks al het drama is er niets leuker dan samen met de liefdes van je leven de vakantie door te brengen.


Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article